• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.04.2024 18:50

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

съботния пазар - за и против

Започната от 2001, 03.04.2005 18:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

2001

А на хора като Орлин, значи ...евала ! :D

STIKS

2001 твоят проблем е, че влизаш с летящ старт във форума.
Ти явно си човек с познания в областта на акваристиката и със собстено мнение по много въпроси. Повечето от участниците също.
Следя от два дена искрите, които прехвърчат "в ефир" и мисля, че освен, че обичаш да отстояваш позицията си търпиш и чуждото мнение.
Всички тук са добри момчета. Вярвам, че ще ти хареса. В спора и диалога се ражда истината (както някой вече написа)
Добре дошъл!

2001

Добре заварил Stiks !
За първото май си прав......За останалото - опитвам се, благодаря !
А за това че тук са добри момчета, говори хобито им.
:D

Boby_

Цитат на: "2001"Добре заварил Stiks !
За първото май си прав......За останалото - опитвам се, благодаря !
А за това че тук са добри момчета, товори хобито им.
:D

:lol: Добре дошъл!
Всъщност много хора влизат във форумите с гръм и трясък и с мнението си напред. Някои успяват да го защитят по-добре или по-зле и се вписват в картинката, други не успяват и си позволявят обидни реплики и забележки към опонентите, когато привършат с аргументите. Във всеки случай историята познава доста по-лоши спорове, обърнати на поредици от публични обиди, нямащи нищо общо с акваристиката, така че едва ли някой във форума е изненадан или обиден от твоите сравнително умерени изказвания.
Ако имаш време и желание да влизаш редовно тук, ще видиш, че сблъсъкът на мнения не винаги завършва със скандал, а напротив - доста често първоначалните мнения се сближават и обогатяват. В спора се ражда истината.  :wink:

2001

Добре заварил, Boby_!
Би ли направил уточнение, ако обичаш, какво точно имаш пред вид с думите :
Цитат......Някои успяват да го защитят по-добре или по-зле и се вписват в картинката, други не успяват и си позволявят обидни реплики и забележки към опонентите, когато привършат с аргументите. ...
Тъй като се обръщаш към мен, предполагам че имаш предвид мойте изказвания.Но след като ВНИМАТЕЛНО прочетох "спора" ми с Dido, единствените по-остри квалификаций които открих бяха : "...... доводите ти са несериозни.......","....... логиката не ти е силната страна......".
Както се досещаш те бяха отправени по мой адрес от въпросния Dido.
Ако и ти прочетеш внимателно този наистина "интересен" спор, ще се убедиш че не съм си позволил да дам КАКВАТО И ДА Е КВАЛИФИКАЦИЯ КЪМ НИКОГО в този форум !!!Още повече подобни (това го изисква най-малко доброто възпитание)!
Така че ще ми позволиш да приема твоето изказване
Цитат....така че едва ли някой във форума е изненадан или обиден от твоите сравнително умерени изказвания.
за неуместно !Ако не е така, поправи ме !
И нека наистина бъдем обективни .... :D
А и незнам този спор да е завършвал със скандал...
С уважение :
2001
P.S.
Мисля че по-смислени разговори може да водим тук :http://aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=1115
:D

Boby_

2001, съжалявам, ако не съм се изразил съвсем точно, но търсиш в думите ми нещо, което не е там. Изобщо не намеквам нещо за теб, нито пък конретни твои изказвания. Правя обобщения, които почиват на моя скромен опит из форумите (не само този и не само за акваристика). Бил съм свидетел и участник в стотици (без да преувеличавам) подобни спорове, някои от които са завършили благополучно с умерено разбирателство, а други са се изродили в размяна на обиди и именно обобщение на това са думите ми, а не на вашия конкретен спор с дидо.
От видяното през това време в нета съм си направил някои заключения за типа хора, които успяват да обидят и дразнят другите - обикновено това са хора, които взимат себе си и представянето си из мрежата много на сериозно, страдат от липса на обща култура и най-вече не притежават чувство за хумор. Не забелязвам у теб подобни признаци, така че вероятно като ти премине ентусиазма и желанието да спориш на всяка цена, вероятно ще се спогодите дори и с дидо, въпреки разногласията ви.  :wink:

2001

Цитат на: "Boby_"2001, съжалявам, ако не съм се изразил съвсем точно, но търсиш в думите ми нещо, което не е там. Изобщо не намеквам нещо за .......  :wink:
С риск да стана досаден само ще отбележа :
1. Съобщението започва с МОЙ цитат и приветствие към МЕН !
2.
Цитат........така че едва ли някой във форума е изненадан или обиден от ТВОИТЕ сравнително умерени изказвания.
( подчертал съм по-важните думи )
Така погледнато Boby_, към кого е обръщението ??
Въпреки това недоразумение съм сигурен в твоята добронамереност !!
А съм сигурен че и с Dido ще се спогодим, стига да има повод !! :wink:

2001


Boby_

Цитат на: "2001"
Цитат........така че едва ли някой във форума е изненадан или ОБИДЕН от ТВОИТЕ сравнително умерени изказвания.


Добре, като ще се изясняваме, да е докрай, щом държиш. :lol:

Какво намираш за неуместно в горния цитат? Казвам, че едва ли някой е изненадан или обиден от твоите изказвания, които намирам за умерени (т. е. не твърде агресивни и не обидни). Това казано по друг начин ще рече, че не мисля, че някой ти се е обидил. Изпадаш в буквализъм според мен. И в търсене на теле под вола.  :lol: А това, че някъде генреалните изводи, които съм направил, са се смесили с обръщението към теб, не означава, че автоматично пренасям валидността на въпросните изводи върху теб.


П. П.  Като погледна ретроспективно, ако тоя разговор се беше състоял във времената, когато за пръв път започнах да влизам по форумите, нямаше да получиш обяснение, а една дълга българска от мен.  :lol: Но времената се менят, а с тях и хората. Някога търсех спора и конфликта заради спорта и убиването на времето, сега търся комуникация  с хора със сродни интереси.  :wink:

NO CARRIER

А бе хора, вие друга работа нямате ли си, ами си чешете пръстите?! Така се хваща тендовагинит!  :lol:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Boby_

Цитат на: "NO CARRIER"А бе хора, вие друга работа нямате ли си, ами си чешете пръстите?! Така се хваща тендовагинит!  :lol:

Както казваше един образ, с когото служих заедно в казармата, "Не е важно к'во говориш, важното е да не спираш! "  :lol:  :lol:

aquamalawi

Цитат на: "NO CARRIER"А бе хора, вие друга работа нямате ли си, ами си чешете пръстите?! Така се хваща тендовагинит!  :lol:

2001

Boby_, първо ще те посъветвам да проучиш какво " цитат", какво е "да извадиш цитат от контекста", ( ако все пак не проумееш, попитай някой средно интелигентен !).След това пак си прочети мнението.....Сега надявам се разбра!!! :wink:

П.П.
Лично на мен възпитанието не ми позволява такива "обаснения".....
Цитат на: "Boby_".......нямаше да получиш обяснение, а една дълга българска от мен. .......
:?
И един съвет от мене ( ако позволиш) :
Твоя приятел от казармата не е прав !!! СПРИ !!!.....
:wink:
И накрая.....
Извинявай, но не виждам смисъл да споря с теб за такива глулости...!!!
Знам че имаш и по-силни страни - http://aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=1115
С уважение :
2001

77

2001 ти спора ли търсиш :?: първо почна да ни обясняваш за световния хит RESUN все едно всички от марс падаме :shock: сега правиш разбор на всяко изречение на боби,който според мен е добронамерен в мненията си :x мен лично започваш да ме дразниш
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

2001


Similar topics (5)

1989

Публикации: 78
Прегледи: 32320

13354

Публикации: 5
Прегледи: 4931

55682

Публикации: 2
Прегледи: 3814

60095

Публикации: 1
Прегледи: 5148

24304

Публикации: 7
Прегледи: 5163