• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 06:33

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Отрицателни отзиви за търговци и магазини

Започната от Boby_, 26.04.2006 11:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Стоян Михов

Малко спам, за което се извинявам предварително, снощи по телевизията гледах част от сериала "От местопрестъплението: Маями", загледах се защото казуса беше много показателен, разследваха убийството на човек, който беше уж някаква откачалка, пускаше сигнали и жалби срещу всякакви нередности - че при комшийката му идвали много гости, че някой го засякъл кофти на магистралата, че в някаква кола се возили дете и мъж, който явно не му бил баща и .т.н. И когато накрая отидоха при сина да му кажат кой е убил баща му, му обясниха че всъщност баща му е истински герой, защото благодарение на него са затворили комшийката, защото се оказала проститутка, намерили са отвлечено дете, затворили са откачалник който кара като луд и т.н. И сина (над 20 годишен) докато подсмърчаше, каза "Татко не е бил откачалка, той е бил герой!"

Аз щях да се спукам от смях, но всъщност това е истината, навсякъде на запад услугите и търговците са много коректни, защото има обществена нетърпимост към всякакви простотии, и там хората не си чешат езиците и не псуват в неопределена посока, а просто веднага вдигат телефона и пускат жалба или ги дават под съд. И това е съвсем насочена политика, дори в някакви такива смешни (но много гледани) филми идеализират и стимулират това поведение и го насаждат на народа. Ще кажете че при нас няма смисъл защото няма да има ефект, не е точно така, във всичките случаи, когато съм пускал жалба е имало ефект. Друг е въпроса че много често не съм пускал жалба, защото аз също не съм бил много изряден, и в друг случай защото човека срещу който трябваше да пусна жалба изобщо не съществуваше в правовия свят, в смисъл не е регистриран като търговец.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

niky

Цитат на: Стоян Михов - 13.03.2013 13:36
И това е съвсем насочена политика, дори в някакви такива смешни (но много гледани) филми идеализират и стимулират това поведение и го насаждат на народа.

Aбсолютно верно. Нещо повече, всеки ден има предаване по един от каналите, казва се Ахтунг контроле,  което ще рече нещо като Внимание проверка. И дават как полицията, митниците и всякакви такива проверяват по магистрали, хващат контрабанда, ловят търговци в издънка, идвайки анонимни и цивилни и т.н.
За мен, като българче, някои от нещата са си направо издевателство над хората, като например да броят колко цигари над допустимото са сложили в куфара и после глоба за всяка цигара, но като цяло приветствам това поведение, и тази наказуемост.
Иначе няма оправия просто. Ама не ние го хващаме, те го пускат. Изобщо не го и пускат, ама го наказват и повече даже!
Един колега беше спрял до място за инвалид. Не на мястото, а до него, но застъпил леко с гумите очертанията. Познайте - 100 евро глоба. Няма не искам. Нарушил ли си - плащай. Да, малко абсурдно, в първия момент леко се стъписах като ми каза, ама това е начина. Ако не платиш веднага или в определен срок - глобата се увеличава драстично. Ако пак не платиш - в затвора.
Същото е и с търговците. Там глобите са космически. Затова никой няма и да си помисли да спори с теб за одраскан капак или нещо счупено. Веднага си го вземат обратно.

Та това е начина - търсене на правата.


manqka

Искам да дам отрицателен отзив за магазина в Бургас в Меден рудник до еврофутбола.Днеска бях там и просто каквото и да кажа ще е малко.Единия ми авер попита каква е тази риба.Ставаше дума за Kuhli. Познайте какво каза жената това е черна змиорка. Да не говорим за миризмата която беше зверски остра.Мъртви риби във всеки аквариум. Просто ужас .

щуката

границата между сигнал и донос е много тънка и преди да се достигне до някакви правни решения има един куп субективни решения от отделни индивиди облечени в някаква форма на власт...докато няма гаранции за моралното и честно отношение на известения властови орган,всяко оплакване ще е чиста злоба и предателство....например 3 ма души се уговарят да подложат на натиск даден човек,и подават серия от жалби-доноси,и "жертвата"ще бъде подложена на серия проверки при които трябва да доказва че е невинна....мисля че всеки свободен човек е невинен до доказване на противното ,а не виновен до доказване на противното ,както е у нас...най простия пример е с постоянните спирания от страна на кат за щяло и нещяло(проверка)  т.е. всеки спрян за проверка е потенциално виновен в нещо си и трябва да докаже че не е.... *privet*

Деян

Колега, искаш да кажеш че не трябва да се оплакваме, за да не доносничим ли? Според мен така доста начинаещи колеги се предпазват от откровено шарлатанското поведение на някои търговци.  :-)

Поздрави!

щуката

темата  е обширна и засяга доста аспекти,но като цяло"предпазва","наказане","глоба" и т.н. са думички и посоки които водят до временен ред,но до нищо добро в края на краищата,има думи като"информирам,образовам,дискутирам"и т.н. които имат много по траен и положителен ефект,както е и в тази тема изначално,просто негодувам срещу посоката веднага да се търси някава инстанция която да накаже виновника "за да не прави повече така" ,защото в тази инастанция работят индивиди чийто морал не е под същия контрол ,който те самите упражняват....така че модел от германия е неприложим в нашите условия защото няма да доведе до нищо добро освен облага за контролиращия,това имах предвид колега *privet*

anasarka

Цитат на: щуката - 08.04.2013 08:26
темата  е обширна и засяга доста аспекти,но като цяло"предпазва","наказане","глоба" и т.н. са думички и посоки които водят до временен ред,но до нищо добро в края на краищата,има думи като"информирам,образовам,дискутирам"и т.н. които имат много по траен и положителен ефект,както е и в тази тема изначално,просто негодувам срещу посоката веднага да се търси някава инстанция която да накаже виновника "за да не прави повече така" ,защото в тази инастанция работят индивиди чийто морал не е под същия контрол ,който те самите упражняват....така че модел от германия е неприложим в нашите условия защото няма да доведе до нищо добро освен облага за контролиращия,това имах предвид колега *privet*
Колега ти сигурно или не си българин или си живял досега в западна Европа, дълги години.  Българина е много странно социално животно, неможеш да събереш 50-тина мутряги по анцузи и два часа да им обясняваш как нетрябва да си спират циганските БМВ-та на местата за инвалиди, и те после да кажат, "евала батка научих са". На такова животно трябва да му изправиш профила с желязото за да те чуе. Относно институциите със съмнителен морал си прав, ама то какъв ти е народа че какви да ти са институциите. Българите сме хора които обичаме свободията и си нямаме ни най-малка напревстава какво е свободата, а тя е отговорност. Точно модела от цивилизованият свят е важен, те западняците не са по-различни от нас, но си имат правила и наказания, ясни и точни. Има си камера сниман си за неправилно паркиране, и на другият ден ти одържат глобата, след 10-тият път ще гледаш как паркираш по 20 пъти за да си сигурен че е по правилата. В моя град имаме 3-4 коли немаркирани полицейски които правят само снимки из града на неправилно паркирани и движещи се с превишена скорост. Преди имаше булеварди по които се караше с по 100км/ч. ся се кара с 50 насякаде. Докато българите не разберем че носим отговорност за всяко наше действие, няма да се оправят нещата.
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

щуката

мене повече ме притесняват паразитиращите администратори(около 2-4 пъти повече от необходимото)а не някакви си голопендовци дето от нямане на къде привличат вниманието чрез помпозност...и тез ,на които толкова се възхищавате са наследници на крепостни селяни , а ние сме наследници на имотни селяни.... при тях доносничеството произлиза от сервилност към господаря,за да не дойдат от светата инквизиция,сс,дс,и да поискат щерката за проба първо от господаря а после от жениха....

niky

Щуката, да разбирам ли, че сте продавач, от който е настъпило оплакване, или? Да не сте объркал риболовния форум с този за акваристика?!!

Защото тук много рядко се налагат наказания на хора, от които има оплаквания в Пазара. И къде ги видяхте тези администратори с 2-4 пъти повече от необходимото! Тук хората просто си казват мнението, не е другарски съд.

Както и да е..пишете извън темата. Просто ви отговарям. Последните ви мнения ще бъдат изтрити в близките дни, ако искате създайте си тема в Лафче и там си пишете на воля.



geroff

Един минус за Вивариум център! Всичко добре, бързо точно и навреме доставено, ама като получиш друга стока вместо тази която искаш, малко кофти става!

Vivarium Center

Минусът е по-скоро за италианската фирма Anubias, каквото съм получил това съм изпратил, не съм сменял специално табелки. Като цяло работя с тази фирма за пръв и последен път, много ядове ми създадоха, колегата Aquadream може да се "похвали".

Обърканото растение ще бъде заменено или върнато, както пожелаете.

ПП Може ли снимка на растението, за да видим какво са изпратили?

vi4o

Здравейте колеги! За да ви предпазя от това което си навлякох на главата пиша тук.
Поръчах си аз три уж "налични" при тях растенийца от www.extraplant.com като пишеше че ако са в наличност пристигат до 4-6 работни дни във рамките на Европа. ОК казвам си супер, но на 6-тия работен ден не виждам промяна в статуса на поръчката и пиша мейл на лицето за контакт. Съответно човека ми се извинява и ми казва че се бавят от разсадника. Дотук замълчах. Викам си "Ще почакам още една седмица". Да ама 4 дни след това ми пишат мейл че едно от растенията го нямали и да съм си изберел друго. ОК избрах ама му написах че не е нормално да се бавят толкова и че искам поне някаква отстъпка. После получавам мейл че отстъпка няма да получа и че растенията били от азия и още ги чакали във офиса им в Германия и от там ще ми ги пратят. Пратих им отново мейл да си променят информацията за времето на доставка. Та така със тези хубавци :D

П.П.
Между другото във статуса на поръчката във сайта им пише че растенията още са във разсадник във Европа(Nursery EU).

mi6okalkana

здравейте,
извинявам се за късният отговор по повод коментара на недоволният от моите услуги потребител niki110 от март месец тази година. Признавам че в рамките на няколко дни разкарвах поръчката му в колата и все не успявах да я пратя по куриера имах по-важни ангажименти тогава, но за да не остане клиента с лошо мнение се разбрахме да му дам лично поръчката тъй като той имаше път към Пловдив и така направихме среща и за да не се почувства ощетен заради забавянето реших да му подаря желаната от него гъба и останалите неща от поръчката които вече не помня.Бих бил благодарен ако колегата си направи труда да потвърди макар и късно за да не си мислят останалите потребители че не си държа на думата. Опитвам се да бъда коректен с клиентите коита са избрали мойте услуги понякога за жалост поради не зависещи от мен обстоятелства липса на достатъчно време и непредвидени усложнения съм разочаровал няколко клиента и потребители на форума но не е имало случай да не съм се извинил компенсирал и поел отговорността, ако някой друг има някакви по сериозни оплаквания бих се отзовал.

wesley77

В зоомагазин "Микеле", жк. Младост 3 пък се опитаха да ми пробутат счупена родилна ваничка...ма не станА!  *JOKINGLY*

Similar topics (5)

42124

Публикации: 9
Прегледи: 5941

32641

Започната от The Proo


Публикации: 5
Прегледи: 8499

22577

Започната от gipsa


Публикации: 9
Прегледи: 7009

41499

Публикации: 21
Прегледи: 23805

3791

Публикации: 284
Прегледи: 193195