• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 09:17

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Отрицателни отзиви за търговци и магазини

Започната от Boby_, 26.04.2006 11:48

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Divane

а магазина ,за който аз говоря се намира в Младост 3 - зоомагазин "Микеле" - рибата,която закупих от там имаше ихтио. Тъпото е,че и преди когато съм влизала там,ми правеше лошо впечатление мръсните аквариуми и тъпото отношение на собственика. Но понеже никъде другаде не намерих търсената от мен рибка - взех,че се излъгах и си купих от този магазин. За капак ми я сложиха в точно два пръста вода и трябваше супер спешно да я транспортирам,държейки пликчето на една страна,защото водата не покриваше рибката.  @=

nihi79

 Щях да забравя да дам един -за магазина на ул.Солунска .Търесех си SAE ,влизам в магазина и на стъклото на един от аквариумите пише сиамсис при което аз си копувам една рибка но скоро след като я пуснах в акуариума останових ,че съм си купил лисичка.След като се върнах в магазина не отрекоха ,че продават лисички но за мен това си е измама.Да спомена и нещо друго пак от този магазин си купувам 5 червени неона при пускането в аквариума установявам ,че са 4 червени и 1 диамантен(така ми казаха в магазина след това).След тези случки не ми се ходи в този магазин.
67л.-данио,неони,клиновидна расбора,анциструс
33л.-двойка Fundulopanchax fallax Fifinda Yellow.
33л.- 1мъжки и 3 женски Aphyosemion striatum
30л.-Fundulopanchax gardneri
15л.-  за сега Red Cherry shrimp ~30бр.

barabata

Пускайте оплаквания в комисия за защита на потребителя за подвеждаща реклама или направо за измама - там ще ви насочат. Докато потребителите само им пишете минусчета в някакво виртуално пространство ще правят каквото си искат. Има солени глоби и докато не почнат от време на време да си ги получават търговците ще си правят каквото си искат.

При това положение им връщаш рибата и те ти връщат парите ... Има закони. Ако стоката не отговаря на описанието имаш право да я върнеш !
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

BOJO

Колеги, НЕ ПОЛЗВАЙТЕ услугите на фирма ФИЛДА М ЕООД за изработване на аквариумни шкафове. Фирмата поема ангажимент, прави проект по задание на клиента и накрая някой "капацитет" не гледа какво пише в проекта а импровизира. Поръчах шкаф за 450 л аквариум , като изрично наблегнах многократно, че шкафа ще носи тежест 650-700 кг. Поръчах шкафа от 25 мм ПДЧ. Тази сутрин се загледах в шкафа , ИЗРАБОТЕН от 18мм ПДЧ, като само плотовете - горния и долния, както и задната стена са от 25 мм. Всички останали носещи стени - 4 на брой от 18мм ПДЧ. Забележете: Заплатил съм за конструкция от 25мм. Когато направих рекламация и поисках нов шкаф излязох едва ли не виновен, че много чета и много знам.
Това е фирмата :

http://www.filda-bg.com/kontakti.htm

stenli

Може и да не коректно моето мнение, защото от фирмата не са направили проблем, а именно
Зареждане на бутилки с CO2, ГАМА ПРИМ 97 ЕООД, жк Люлин 10, ул. Орион, бл. 112, вх. Ж тел./факс 827 45 89, http://www.gamaprim97.hit.bg , gama_pr@abv.bg
По скоро е препоръка да ходите там, само ако имате излишни пари. Продават с 200% надценка. Бутилка със спирателен кран, пълна - 110лв. Аз си взех чисто нова бутилка за 40лв + кран и пълнене от тях за 42лв и спестих 30лв. А ако не си бях взел крана от тях, разликата щеше да е 40+лв.

nihi79

Аиде един -за вносителите на JBL.
Влизам в един столичен зоомагазин и си тярся таблетки за подхранване на растенията,попадам на таблетки на въпросната фирма до мен си говорят продавача с още двама човека .Тъй като не намирам нужната информация на опаковката, се обръщам към продавача но и той се затрудни и видимо не- беше сигурен в отговорит си .В крайна сметка аз си закупих таблетките .Проблема е там ,че другите двама човека са били дистрибутори на JBL а въобще не си направиха труда да помогнат а вместо това се оплакват как Сера били завзели пазара и било трудно да се наложат. На всичкото отгоре в кутията с   таблетките няма првод на български а той е задължителен.И това не е всичко преди време си купих тест засо2 на същата фирма првода вътре беше за gh.
А сега ми кажете как ще ме накарат да си купя  отново продукт на тази фирма, когато вносителите незнаят какво предлагат  ??????
67л.-данио,неони,клиновидна расбора,анциструс
33л.-двойка Fundulopanchax fallax Fifinda Yellow.
33л.- 1мъжки и 3 женски Aphyosemion striatum
30л.-Fundulopanchax gardneri
15л.-  за сега Red Cherry shrimp ~30бр.

emilradev

Не Минус - ами незнам - черта за делене направо за магазина на Бул. Сливница (не говоря за АКВАМАНИЯ), магазинът представлява една барачка , с надпис "Амазонка" или "Амазония" .... не си направих труда и да го запомня дори ..... Та хигиената в барачката е ужасна , папагали , хамстери,риби - всичко е на не повече от 10 кв метра.Хамстерите нараждали - ядат се ,папагалите ощърбени , бокллуците им падат в храните за кучета - така се продават ..... Аквариумите - силно замърсени , рибите под всякаква критика . Най-лошото нещо е магазина е продавача , който тръгна да ме убеждава ,че бети нямало други видове ,а само като неговите - слушах го 10 мин , после гопитах чувал ли е за , splenders , crowntail , doubletail .... и той аааа ама те сингапурските са такива -и ми заявава - "В България няма от тези видове ,който изреди"....Изобщо .... Питам за цената на нещо - той ми го сваля и го слага в торбичка - ама само питам аз не съм казал ,че ще купувам .... Нагъл човек ... Стана ми много криво ,защото едва ли не аз риба не съм виждал и така ... А и другото забавно - в една колба от 5 литра (казвам колба защото не е аквариум а точно колба) , можели да живеят спокойно и нормално 5-6 бети (и то мъжки) , без аерация - защото били лабиринтови риби -(единственото вярно нещо от всичко което каза за 20 мин тоя човек) . Каза ,че и от 15 години се занимавал с аквариситка накрая - след всички лъжи - как да му повярвам аз ? Аз в тая мизерна дупка за пръв и за последен път стъпих вчера !

akvaristat

- за АКВАТИКА гр. Пловдив. Преди две седмици възрастната жена, която продава там ми пробута храна на Тетра с изтекъл срок на годност преди 3,6 години. Опитах се да я върна още в магазина, но тя ми заяви, че щом съм я платил няма връщане. Грешката е моя, че платих преди да проверя срока на годност, но що за търговци са те щом УМИШЛЕНО продават храна бракувана преди над 3 години. Разбирам да беше 1-2 месеца, да приемем, че е недоглеждане, но вярвате ли, че за 3 години не са разбралаи, че срока е изтекъл. Това е подигравка с клиентите и нека всеки си прави сам изводите!!!

Alexfield

Един минус и от мен за http://www.bg-pet.com/
Поръчах си през онлайн-формата им 3 артикула. Отбелязах опцията - с техен куриер 19-21 часа (че струва 3.50).
Същия ден никаква реакция. На следващия ден - никаква реакция. Опитах се да им се обадя - два телефона са дадени - не вдигат. Вечерта към 20:00 звънят да питат какво правим. Дали могат да дойдат веднага. Оставихме го за следващия ден - все пак ние не си седим на нисък старт вкъщи да чакаме кога ще благоволят да се обадят. Разбрахме се че следващия ден може да донесат поръчката по всяко време. Е, пратиха ги с Еконт (мкоето желание беше друго) - и ме набутаха с 10 лева.
Като им се обадих да им се накарам за некоректното отношение, ми обясниха малоумно, че те от тези 10 лева нищо не получавали и не виждали къде е проблемът.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

sho

Много станаха коментарите по темата за хелерите и м.Дискус  - местя ги в секцията на Дискус !
http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,20641.0.html
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

abv

Искам да предупредя хората ако избощо купуват нещо от следния магазин:
ВАРНА БАЗАР ЛЕВСКИ КОЙТО Е ДО БУРЛЕКС "ЗООМАГАЗИН НАДЯ"
взех си 11 сини неона оная нито ми даде касова бележка и ми даде някакви подобия на неони половината с искривени гръбначета ако някой не вярва ще направя клипче!Мислех си че такива екземпляри рибки се изхвърлят и в магазините се продават здрави рибки....Мен не ме болят 10лв но Тоя магазин му пожелавам мноооого голям успех с проверки от всякакъв вид!!!
Все пак е магазин!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :karamse: :karamse: :karamse: :karamse: :karamse: *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR*
И което е и най смешното хранела рибите си с дафния...........................NO COMMENT!!! Мислех че хората са в 21век и са забравили за "дафнията"

Омръзна ми от тъпаци които не си поглеждат стоката дори ,това са Врагове на животните!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! @= @= @= @= @= @= @= @= @= *spank* *spank* *spank* *spank*

Друго нещо когато тя хващаше рибките аз нямаше как да гледам кои хваща щото в магазина нямаше място.......как позволяват такива безобразия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ!!!!!!!!!

kdravia

Абе те повечето магазини си наемат продавачи които въобще не вдяват от риби,храни и аксесоари. *CRAZY*
Докато има шарани,ще има и рибари!

abv

Цитат на: emilradev - 01.07.2009 15:41
Не Минус - ами незнам - черта за делене направо за магазина на Бул. Сливница (не говоря за АКВАМАНИЯ), магазинът представлява една барачка , с надпис "Амазонка" или "Амазония" .... не си направих труда и да го запомня дори ..... Та хигиената в барачката е ужасна , папагали , хамстери,риби - всичко е на не повече от 10 кв метра.Хамстерите нараждали - ядат се ,папагалите ощърбени , бокллуците им падат в храните за кучета - така се продават ..... Аквариумите - силно замърсени , рибите под всякаква критика . Най-лошото нещо е магазина е продавача , който тръгна да ме убеждава ,че бети нямало други видове ,а само като неговите - слушах го 10 мин , после гопитах чувал ли е за , splenders , crowntail , doubletail .... и той аааа ама те сингапурските са такива -и ми заявава - "В България няма от тези видове ,който изреди"....Изобщо .... Питам за цената на нещо - той ми го сваля и го слага в торбичка - ама само питам аз не съм казал ,че ще купувам .... Нагъл човек ... Стана ми много криво ,защото едва ли не аз риба не съм виждал и така ... А и другото забавно - в една колба от 5 литра (казвам колба защото не е аквариум а точно колба) , можели да живеят спокойно и нормално 5-6 бети (и то мъжки) , без аерация - защото били лабиринтови риби -(единственото вярно нещо от всичко което каза за 20 мин тоя човек) . Каза ,че и от 15 години се занимавал с аквариситка накрая - след всички лъжи - как да му повярвам аз ? Аз в тая мизерна дупка за пръв и за последен път стъпих вчера !


Да тоя магазин го знам...отврат е и оня ти прай едно обслужване ....на принципа ела агне да те ИЗЯМ!АМ АМ АМ!
бях си купувал преди от него риби и ......умряха...
: 17 октомври 2009, 23:04:30
Цитат на: kdravia - 17.10.2009 23:03
Абе те повечето магазини си наемат продавачи които въобще не вдяват от риби,храни и аксесоари. *CRAZY*

АМи не, мисля че тази си е собственичка и продава то там немоеш да влезеш няма място от чували с храни за кучета котки зайци и какво оли не...кой им издава разрешение незнам...Но ще се интересувам!

valnata

Във Варна има само един добър магазин с компетентни продавачи, и здрави риби. Друго всичко влиза в този списък. Или не знаят какви риби продават ,или са болни от нещо. :-D

abv

Цитат на: valnata - 17.10.2009 23:08
Във Варна има само един добър магазин с компетентни продавачи, и здрави риби. Друго всичко влиза в този списък. Или не знаят какви риби продават ,или са болни от нещо. :-D

иии...кой е тоя магазин ако искаш прати на лични да не правим реклама.
Но като сме почнали да плюем.
Лоши впечатления за магазини във варна :
1.тоя който описах подробно.
2.Магазина който е под високите блокове до студентските общежития там отдолу в уличката в един ГАРАЖ! малиийй тоя много зле там.Мизерия и продава скъпо за някво парче канадска чума на един приятел за 10см му взел 1лв че те хората го хвърлят това......И други отзиви съм чувал за него уникален е...а да и му даде охлюви от малките които в последствие му надупчиха всички растения!

Similar topics (5)

32665

Публикации: 4
Прегледи: 4598

22741

Публикации: 3
Прегледи: 5313

21228

Публикации: 1
Прегледи: 3005

3803

Публикации: 12
Прегледи: 8075

3796

Започната от sho


Публикации: 92
Прегледи: 104542