• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 00:09

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Нагреватели Shark "За Бога братя, не купувайте!

Започната от bobynfs, 03.12.2007 21:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

barabata

Аз пък си взех един 100W и то само за 9 лева ама за 50 литра добре се държи, температурата плува срямо стайната в тесни граници - между 24-26 градуса в зависимост от това дали е слънчево или е мразовито. за сега съм много по доволен от предишният ми НоНейм 100W китаише закупен преди 10 години , който в долната част на колбата има един реотан завит на керамично тяло точно като на печка Елба реотана който се нагряваше до червено в тъмното и понеже имаше строги граници на топло и студено се спука за пореден път колбата точно в долната част на реотана, добре че бях около аквариумите и видях как започна да се запотява вътре и да се пълни с вода :) Страшничко си беше, не мога да сваря да изтръгна кабела от разклонителя ...

Незнам защо ги плюете толкова ама за такива пари - толкова ... Пък за скалата слагайте едно тиксо отгоре и не гледайте. То си е ясно че не е лабораторен уред .
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

discus

Гледам чета и се чудя, това българина е голямо нещо купува си нещо еФтинко( и не чак толкова) като въпросният  Shark и после някой му виновен, че защо братя си купувате боклуци, колко точно ще спестите. Извинявам се ако някой се е засегнал от думите ми *DRINK*

Bass_Maker

Чак сега виждам темата. Имах такъв нагревател и имах и подобни проблеми. Супер непостоянна температура. Постоянно играеше с 2 - 3 градуса в рамките на деня. След 6 месеца експлоатация една вечер се прибрах и заварих аквариума на супа. "Евтиното е скъпо"!
You cannot kill what you did not create...

LusilSorel

Като, че ли всички сме се прекарали с тези ефтините нагреватели. Аз пък бях още по-ентусиазиран от Вас. Взех си 200 W, за 120 литровият аквариум. Малеее, че те рибите ми умряха от студ, а по външните на аквариума направо се "изпотиха". Бях го сложил на 30 градуса, но уви неможеше да вдигне температурата повече от 20 градуса на водата. Наистина "За бога братя не ги копувайте", тези боглуце. Сега в момента този нагревател е в 40 литровият аквариум при оцелатусите и горе долу се компенсираха нещата като подържа там 25 градуса.  :-!

etg

И аз така , като Дискус ви се чудя , какво толкова се терзаете?!

В два аквариума имам Jager(не си знаят годините) , а в третия най-големия 540л. имам Сера , още в гаранция , познайте дали си поглеждам термометрите въобще.

Иначе и аз ползвам и Шарк и Атман, определено атмана е по-добрия избор, но и малко по-скъпия.

TiratroN , изчетох мнението ти , кое разбрах, кое не, както и да е, само ми кажи как с немските нагреватели ги няма тези проблеми, като и при тях датчика е вътре?

malomir

Малей голяма тема се е развихрила.Включих си Шарка вчера сега го гледам всичко е ок.Зададени са 25 градуса и си ги държи точно.ДОкога ще видим но засега няма проблеми!

Boby_

Аз имам два нагревателя Шарк - единият работи от около месец, другият - от почти година. По-старият е взел да мухлясва отвътре, но това не е голяма беда, защото си бачка нормално засега.

Bass_Maker

Боби, не искам да съм лош пророк, ама и моя месец преди да стане специалист по рибена чорба, хвана мухъл/ръжда или каквото там беше. Провери дали някоя от тръбичките с реотанче не се клати. И аз така си виках. Абе клати се реотанчето, има някакви неща по него, ама пък си работи.
You cannot kill what you did not create...

Boby_

Цитат на: Bass_Maker - 04.12.2007 17:01
Боби, не искам да съм лош пророк, ама и моя месец преди да стане специалист по рибена чорба, хвана мухъл/ръжда или каквото там беше. Провери дали някоя от тръбичките с реотанче не се клати. И аз така си виках. Абе клати се реотанчето, има някакви неща по него, ама пък си работи.

Уместно предупреждение! Благодаря. Ще го огледам внимателно.

jojo

Продължавайте така още маааалко и усещам, че ще изгоря 30-40 лв за нещо по-марково. Ами отгоре на всичко имам и още един Шарк, резервен, егати  :-|
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.d256h.com%2Faquaristic%2Fimage025.gif&hash=d89e53039c2c437552e4503b958195480aaad7fbАЛБУМ

Оскар Уайлд: "...спорят само безнадежните кретени".
Питието определя съзнанието...

denzel

вкарват се сериозни пари 1 път и се забравя !
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.best-carp.com%2Fbilder%2Flogo.jpg&hash=0f8b9d5c6c27d71728f3297bd6a7e7c7ce52b680

Boby_

То хубаво по-марково, ама единственият нагревател на пазара, който беше с толкова малки размери, беше Шарк, ако имаше нещо друго, особено пък на Ягер, нямаше да се колебая - 30-40 лв. не са ми проблем. Обаче размерите са важни за малки аквариуми, а от сериозните фирми няма малки модели (около 10-12 см. на дължина).

etg

Boby_ на Сера 25В , също е малък, като Шарка. ;-)

Boby_

Цитат на: etg - 04.12.2007 18:13
Boby_ на Сера 25В , също е малък, като Шарка. ;-)
10х за инфото! Ще взема да ги сменя шарковете, че тъкмо взеха да се размножават оцелатусите и мултифасциатусите, сега само някой инцидент с нагревател ми трябва.

panchopan

Аз съм със скъп китайски нагревател от известна марка.
300W на ~240л вода и си поддържа 30-31*С без никакви грижи.
Имам 2 термометъра и двата не са мърдали от месеци.

Спокойствието е бая по-скъпо от 20л разлика в цената на нагревателите.
Както е казал един умник (май Форд) - твърде съм беден за да копувам евтино.
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

Similar topics (1)

27000

Публикации: 4
Прегледи: 5387