• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 17:27

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Коментари към темата за отрицателните отзиви

Започната от BOJO, 24.03.2010 17:08

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Desmoria

Истината е, че в повечето случаи липсата на каквото и да било отношение към клиентите, е най-малкото зло в накои магазини. Също така е факт, че нито Morphined нито Никола, ще стъпят в тези магазини, освен ако нямат друг избор. В повечето случаи е по-лесно да преглътнеш абсолютния игнор на продавача, отколкото масовата смъртност в аквариумите. За това и повечето колеги, просто не отдават такова голямо значение на отношението на продавача макар, че сигурно ще се съгласите, че ако някой друг изпадне в ситуацията на Morphined, но пък продавача е компетентен, обяснява всичко и се извини, че не е имал възможност да изчисти умрелите рибки, това коренно ще промени вашето отношение към магазинчето. Аз лично съм попадала и в двете ситуации, да съм статичен прозрачен обект за продавача и да съм свидетел на мъртви рибки в аквариум, но със свестен продавач. В първия случай си взех една спирулина на таблетки и повече не се върнах в магазина, а във втория продавача, колкото и да е странно послуша някои мои съвети и си взе поука (последно си купих нагревател от от там преди 20тина дни). Темата е за да оставим отрицателните си впечатления от различни магазини. Колко обаче ще са отрицателни за останалите колеги, те си решават.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

kraz_79

Един минус за  Кимбайци,повече няма да стъпя при тях.При тях съм ходил няколко пъти и съм много разочарован.Първо никакво обслужване,няма нито Добър ден нито Довиждане-все едно си говоря на стената.Питам -това растение колко струва?
отговор- не се продава!
-а това в др.аквариум колко струва?
- и то не се продава!-отговарят ми сърдито
Ами закакво са го отворили тоя магазин,да си  гледат сърдито клиентите-все едно си им длъжен за нещо.Не коментирам и цените на рибките.И така вече няколко пъти.Забравям вече за тоя магазин.
Ония ден пак отивам и нарочно се правя на шматка и питам продавача нещо за техниката,а той се опитва да ми пробута нещо което е два пъти по скъпо от другите магазини,и на всичкото отгоре откровенно ме лъже как една малка бутилка СО2 карала по 2 години без зареждане.Не мина ли това време на търгашите дето се опитват да ти пробутат нещо само защото не разбираш.

Eliz

Абсолютно съм съгласна с теб-много са нелюбезни и от тях не може да се очаква да ти дадат какъвто и да било съвет,но все пак магазинът си е доста зареден,рядко се е случвало да отида до там и да не се върна с това,което ми е трябвало(разбира се когато магазинът е отворен,защото доста често ходят на поддръжка на аквариуми по домовете и ги няма с часове)

Morphined

Никола,синът ти беше забравил да спомене тези "малки подробности" :)
Токсик : напълно права си,отношението на продавачката коренно би променило нещата,поне ако МАЛКО бе показала,че й пука ! На всеки може да му умрат риби или да му се появи някой плевел,лошото е когато на човека не му пука... а когато не му пука и за клиентите не знам защо въобще е на работа там !

Вали... да кажа по някоя дума за другите ? Ем страхоооотни са.
В единия магазин срещу средния вход на пазара,там в забутаните улички до Цар Симеон Велики,продавача е толкова кисел,че за всичките ми 100-тина ходения там от него съм чул само "да" "не" "ъхъ" "мъхъ" и т.н. просто човека не ще и дума да обели,да не говорим,че често се случва да си драска там нещо по тетрадката и съм го чакал по 20-тина минути докато отлепи поглед от нея за да му даде това,което искам,при положение,че съм му казал "Добър ден" още от вратата (той не отвръща разбира се) Рибките му НЕ са болни и растенията му са в отлично здраве,поне това е добре. Но продава доста "запъртъци" (риба,която НЕ расте и няма и да порасне никога,може да изглежда подрастваща,но всъщност да е на 2-3 години" от там още имам лоши спомени за един молинез,който не растеше,но за сметка на това оглозга опашките на всичките ми мъжки гупи (които никак не бяха малко тогава) и за 2 кардинала,които пребиваха десетките ми хелери със замах и за които продавачът каза че са "миролюбиви" (най-дългата дума,която ми е казвал) и които държах в изкуствен затвор после,чудейки се как да се отърва от тях.
В съседният магазин зад него пък ми продадоха следните индивиди :
Хелерка с огромна рана на гърба
4 гупи,умрели точно за 2 дни след закупуването им
2 сомчета,живели щастливо цяла седмица преди да се  гътнат
Молинез - пед***ст (не се шегувам ! ) който ухажваше НОН-СТОП всичките ми мъжкари,докато не се ядосах и не го преместих да живее сам кат кукувица. Тоя пич не си поплюваше ! Женските не ги виждаше,но мъжкарите им се лепваше като пиявица,колкото и да го биеха и им пречеше "да си вършат работата" в резултат на което започнаха да ми се раждат уродливи,изкривени и недоразвити малки от неоплодените хайверища.
2 данио-та,едното от които постепенно си изкриви гръбнака толкова яко,че в момента макар и още живо плува вертикално !

Ето,това са ни прекрасните магазини във Видин,това представляват. Разбира се има и още магазини и още за разказване,но ще сънувате кошмари после. По принцип и аз съм търговец и не ми харесва,когато оплювате някой,само защото хранел рибките с еди каква си храна,но това нашето във Видин си е чисто безобразие.

Тук е мястото да спомена и така наречения Огнян,продаващ на пазара в Събота,който често продава полу-умрял и отчасти мъртъв тубифекс,със който ако си нахраните малките ще развъдите поне 1 милион болести,чуми и плазмодии из аквариумите си,после ще се чудите "К'во стана,що измират" и който примамва клиентите у тях,където "имал всичко" ама всъщност като влезете виждате само,че има МНОГО риби,но адски бедно разнообразие,след което ви съобщава,че средно-голям хелер струва скромните 3 лв,а малка гупичка - 1.50 - евала !

vasso

Ох, то не е до смях, ама ми стана много смешно за молинезията на левия бряг!  :-D
Ми едва ли са знаели като са ти я продали, иначе не дават ли сам да си избереш рибите от аквариумите? Така няма да ти пробутат някоя с рана. За мен всичко е от значение в един магазин, както отношението, така и стоката. Адски тъпо ми се струва да поздравявам някаква загубена продавачка и тя да мълчи. Сега чакам те да ме поздравят първи( то така си е редно, все пак АЗ съм клиентът). Някои са много разговорливи, само когато видят, че ще взема нещо със сигурност, преди това нито дума или съвет.
Сега се забавлявам в магазини, в които не съм бил като се правя на напълно куха лейка, за да видя дали лъжат и обясняват добре!

kdravia

Незнам как ще ми пробутат риба с рана,винаги аз си ги избирам,поне в магазините.Когато купуваш на едро вече е друг въпрос,може и да има някоя брак.
    Колкото до молинезите п******и,няма такова нещо.Имал съм молинези,които гонят мъжки,но гонят и женски,а също така и такива хелери.Даже при молинезите съм забелязал как се опитват да"оправят"някое листо от растенията.
Докато има шарани,ще има и рибари!

nikolay0876

Такааааа, да стигнем до някакъв среден момент. Повечето от нас , четейки статии, мнения и прочее изводи (решения), и т.н., си мислим, че сме стигнали някакво ниво в акваристиката. Но най-вероятно не е така. Значи: няма как да ти продадат хелер с рана на гърба, щот не си сляп, нали? По презумпция българина е всезнаещ, всеможещ и т.н. Аз работя с хора ежедневно, и повярвайте, личи си кой идва при теб като "сериозен" клиент, и кой само за "гъбаркане", проучване, което дразни. Според мен проблема е в нас клиентите, щото сме неплатежоспособни. Затова в провинцията нямаме зоомагазини  "с акъла си", виж София, Пловдив, Бургас... са друга работа. Те ако дойдат да видят от какви магазини пазаруваме...Бедна им е фантазията. Ама това е друга тема. Винаги ще има недовлни клиенти. Ние нямаме култура на клиенти. ...........

vasso

 kdravia, твоят може да е бил "би". Сега сериозно: доказано е, че хомосексуализъм се наблюдава и при животните.
: 12.06.2010г 00:12ч
Цитат на: nikolay0876 - 12.06.2010 00:39
Такааааа, да стигнем до някакъв среден момент. Повечето от нас , четейки статии, мнения и прочее изводи (решения), и т.н., си мислим, че сме стигнали някакво ниво в акваристиката. Но най-вероятно не е така. Значи: няма как да ти продадат хелер с рана на гърба, щот не си сляп, нали? По презумпция българина е всезнаещ, всеможещ и т.н. Аз работя с хора ежедневно, и повярвайте, личи си кой идва при теб като "сериозен" клиент, и кой само за "гъбаркане", проучване, което дразни. Според мен проблема е в нас клиентите, щото сме неплатежоспособни. Затова в провинцията нямаме зоомагазини  "с акъла си", виж София, Пловдив, Бургас... са друга работа. Те ако дойдат да видят от какви магазини пазаруваме...Бедна им е фантазията. Ама това е друга тема. Винаги ще има недовлни клиенти. Ние нямаме култура на клиенти. ...........
Изобщо, ама изобщо не съм съгласен!! НИКАКВО значение няма дали клиентите са платежоспособни или не. Това не трябва да влияе на отношението на продавача. Трябва да се проявява добро отношение винаги- това е част от изкуството да си продавач. Щом виждаш, че някой няма пари трябва да го посъветваш как да се справи с това, с което разполага, а не да го зае..ш и да не му обръщаш внимание!

kdravia

Цитат на: vasso - 12.06.2010 00:40
kdravia, твоят може да е бил "би". Сега сериозно: доказано е, че хомосексуализъм се наблюдава и при животните.
Ха-ха,"би"-казваш и аз съм се замислял по този въпрос.Щом съществува при хората,значи 100% го има и при животните,но не толкова извратено.
Докато има шарани,ще има и рибари!

nikolay0876

Цитат на: vasso - 12.06.2010 00:44
kdravia, твоят може да е бил "би". Сега сериозно: доказано е, че хомосексуализъм се наблюдава и при животните.
: 12.06.2010г 00:12ч
Изобщо, ама изобщо не съм съгласен!! НИКАКВО значение няма дали клиентите са платежоспособни или не. Това не трябва да влияе на отношението на продавача. Трябва да се проявява добро отношение винаги- това е част от изкуството да си продавач. Щом виждаш, че някой няма пари трябва да го посъветваш как да се справи с това, с което разполага, а не да го зае..ш и да не му обръщаш внимание!
МОЖЕ ДА НЕ СИ СЪГЛАСЕН, АМА Е ТАКА. Винаги има значение клиентите "как изглеждат" Не трябва, ама влияее. И пак ще повторя - нямаме култура на клиенти.

vasso

Не знам как правиш такъв извод. Статистика не се води, но както и да е. Не разбирам какво имаш предвид под "как изглеждат"- дрехи ли?, прическа?  *dontknow*

nikolay0876

Цитат на: vasso - 12.06.2010 00:56
Не знам как правиш такъв извод. Статистика не се води, но както и да е. Не разбирам какво имаш предвид под "как изглеждат"- дрехи ли?, прическа?  *dontknow*
Въпрос на опит. Много признаци може да има. Но няма зн, избягахме много от темата.

ico

 *offtopic
nikolay0876, няма лоши клиенти, ако си търговец на място, пет стотинки да имат в джоба, който си разбира от работата ще им ги измъкне. Работата на търговеца е, да взема парите на клиентите, а не да ги категоризира. Който държи на работа такива магазинери, сам се закопава, но е нормално за българския манталитет де...
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Morphined

Николайчо,май не си чел внимателно темата,написах ти НЯКОЛКО дефектни риби,които ми продадоха. Следователно съм взе наведнъж повече от няколко.
А за да съм по-точен тогава си купих 40 риби. Ти не знам какво имаш на предвид под "платежоспособен клиент" да дойда и да ти купя магазинчето ли ? Сам съм си виновен,че са ми я ПРОБУТАЛИ ? Извинявай,ама аз си взех сума ти рибки,не съм ги гледал една по една под лупа...
Айде не пиши глупости + това оспамихме цляата тема,заради теб,тая тема е за отрицателни отзиви от магазини,а не да спорим,аз си написах отзива,ти тука обясняваш кой има проблеми със зрението,как се живее в провинцията и т.н...

Морфин goes away

nikolay0876

Морфине, нещо не си в час (явно от дозата), ама както каза да не спамим темата. Имаш лично.

Similar topics (3)

3789

Публикации: 359
Прегледи: 194245

3788

Публикации: 368
Прегледи: 258559

3796

Започната от sho


Публикации: 92
Прегледи: 104552