• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.04.2024 08:01

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Голям минус за Ferplast

Започната от asito, 24.04.2013 12:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

asito

Поръчах си луминисцентна лампа т5,8 вата,5000К Toplife на Ферпласт.В опаковката-Силвания стандарт.Първата струва близо 22лв,втората 3лв.Голяма далавера.Не споменавам интернет магазина,защото бяха много коректни.Върнаха ми веднага парите и казаха,че това е продукта на Ferplast.Аз знаех,че Ферпласт поръчват на Силвания да им прави лампите,но как може да продават обикновена стандартна лампа като специализирана аквариумна???Не си поръчвайте такива лампи.Прилагам и снимки да не съм голословен:




Nikiengi

Оттук си потвърдавам извода, колега, че със стандартни пури от 5-7 лв. подбрани подходящо, може да се направи много добро осветление за аквариум. След като ферпласт ги слагат като специализирани ..., друг е въпроса, че така пързалят клиентите си!  :-)

kuvert

Ще ти кажа аз как купувах пури.
Понеже светя с Т5/39W преди време трудно си намирах пури.
Намирам в един акваристичена магазин (без да му споменавам името)това,което търся. В луксозна опаковка-22 лева. В обикновена опаковка от кашон-20 лева,ама нямат в наличност. Спазарихме се с продавача да си вземе луксозната опаковка и аз си взех пурата за 20 лева. След мен кой знае какво са сложили в опаковката и на кой са го продали. И твоя случай ми намирисва на нещо подобно!

wwladoo

Не съм си взимал точно  такива пури на Ферпласт,не съм запознат--не искам да бъда разбран погрешно,но също изказвам съмнение,подобно на колегата...По скоро някой служител на магазина е подменил лампите и си е прибрал скъпата за себе си\това е предположение\.. и от маг. да не се излагат са ти казали така и са ти върнали парите да се потулят нещата,пък те ще си вземат мерки евентуално...Затова колега,като обикаляш по зоомаг.погледни някъде същият модел на Ферпласт дали има Силвания стандарт вътре,съмнява ме честно,при положение че ги има по маг. за осв. тела  по 3лв.не вярвам фирма като Ферпласт така плитко да се излага\макар,че вече нищо не ме учудва\.Или пък някой друг колега който е купувал такъв модел на Ферпласт да сподели,какво има вътре в опаковката.
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

anji881

Колеги  относно пурите ферпласт, наистина вътре са силвания и така си е оригиналната опаковка никой не ги заменя, тъй като ферпласт ги купува от тях. Поне да си бяха направили труда да сменят опаковката от вътре.

asito

Мда, то е ясно, че така прецакват глобално акваристите, хахаха. А относно мненията, че някой работник сменял лампите- Че живеем в България, живеем, но трябва си много прост, че да подмениш такава лампа и ако(а най-вероятно като) те хванат да изгубиш работата си. А служителите в такива фирми си ги взимат сигурно и на доставни цени. Така че не ми звучи логично въобще тази хипотеза. Отписал съм им лампите и  не се главоболя въобще :)

Similar topics (3)

33016

Публикации: 0
Прегледи: 2905

12754

Публикации: 5
Прегледи: 4473

44226

Публикации: 2
Прегледи: 2804