• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.06.2024 19:46

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Течен СО2

Започната от malomir, 27.05.2006 05:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

malomir

Вижте следните линкове(на англииски са)Торове и СО2 всичко заедно.
http://www.aquabotanic.com/carbon.html
http://www.google.bg/search?q=flourish+exel&sourceid=mozilla-search&start=0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official
Интересно струва ми се

wars

Аз ползвах същия ,преди да имам СО2 системата,която имам в момента.Бях много доволен,но е скъпо.Иначе за нано е супер според мен,защото не трябва да се изливат големи количества .Дозирането е 5мl/40l на ден.Докато го ползвах нямах водорасли,но като  го спрях ,се появиха,почнах пак да сипвам и водораслите постепенно изчезнаха.Много добър продукт,но за съжаление излиза скъпо за големи аквариуми.

miTko

Чел съм че точно за нано го ползват, спестяват си маса джунджурии.Не знам колко би струвало в Б-я, ако се продаваше, но може да е на далавера за няколколитров аквариум щом се слага по малко.
Разни мои АКВАРИУМИ 

malomir

Звучи ми точно като за моето нано.Само дето го няма в БГ

Joro Vn

Течен ли е наистина, по- точно втечнен? Май има нещо неточно в заглавието на темата.

dido

Нищо общо няма с СО2 и микроелементи това - флориш ексела. Дават го като магически източник на въглеводороди, готови за консумация от растенията. Един вид - вместо растенията да ядат СО2 и да синтезират сами въглеводороди, ще им дадем направо готовите въглеводороди. СО2-то  тогава става излишно. Уж че де  :D

Joro Vn

И аз разбрах от превода за подобно действие на продукта. И че спомага да "консервира" Fe в 2+. Но торенето не отпада, т.к. в това чудо няма нищо друго, поне по описанието. Ако и цената му е желязна, ще си останем на класиката :) . Освен ако не ми покажат натрошен капак на аквариум в резултат на бурен растеж на водните растения :wink: .

miTko

Да, и препоръчват да се комбинира с други торове. Доколкото съм гледал наноаквариуми, в които го сипват, има ефект.
Разни мои АКВАРИУМИ