• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.06.2025 21:17

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Зимни гуми - впечатления и препоръки?

Започната от lz3cv, 16.10.2009 09:22

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

N.Nobs

ADAC - Allgemeiner Deutscher Automobil-Club.Единствения им досег с наш'те пътища е разказите на гастербайтърите.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

niky

Не разбрах, колко струват тия Нокиан, които препоръчваш все пак.

BOJO

Тая тема е безкрайна . Всеки си има предпочитания. Съвет не може да се даде еднозначно. Колкото шофьори , толкова мнения. Така че, мислете, смятайте и се подгответе за зимата.
Хубавата гума пари струва, каквото и да казваме.

kapacitet

ЦитатВтората марка и модел, които препоръчвам е BF GOODRICH

Такива си купих миналата есен и до днес карам още с тях. Марката ми я препоръча майстора който ми сменя гумите и понеже нищо не разбирам му се доверих. За цяла година профилите не са мръднали, като се има в предвид, че карах със зимните гуми и лятото. За мен по- важния фактор е начина на каране и след него идва марката и качеството на гумата.  

Цитат
ADAC - Allgemeiner Deutscher Automobil-Club.Единствения им досег с наш'те пътища е разказите на гастербайтърите.
Не съм много съгласен с теб.  ;-)

tishovsx

Всеки да качва каквито гуми си иска, преблема е негов.
Аз лятото карам с Yokohama C.Drive
Зимата с Ултрагрип, ако ми се наложи, предпочитам да ме возят и да къркам червено вино.
Аре живи и здрави *DRINK*

yanki1, не робувам на марка, просто не искам да експериментирам.

Абе най-хубавата зимна гума е, летна бурумка  *ROFL* *ROFL* *ROFL*
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

N.Nobs

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

discus

Нека автора на темата да спомене размер все пак, при тестовете на горецитираният ADAC не всички гуми от една марка, имат 100% съвпадение на резултатите при различни размери.
Тишо е доста краен в исказванията си, аз лично съм ползвал фулда, нокиан и гууд иър( мързеше ме да превключвам) Не бих казал че разликата има и тя е осезаема.

Карайте внимателно и се съобразявайте с условията, другото е бла-бла. С каквито и гуми да си като "летиш" по пътя гумата няма да те спаси от излитане.

tishovsx

Цитат на: discus - 16.10.2009 12:33

Карайте внимателно и се съобразявайте с условията, другото е бла-бла. С каквито и гуми да си като "летиш" по пътя гумата няма да те спаси от излитане.

Добър завършек на темата!!!
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

abv

Цитат на: BOJO - 16.10.2009 12:16
Тая тема е безкрайна . Всеки си има предпочитания. Съвет не може да се даде еднозначно. Колкото шофьори , толкова мнения. Така че, мислете, смятайте и се подгответе за зимата.
Хубавата гума пари струва, каквото и да казваме.

Понякога това правило не важи :) Иди в център за гуми диана и питай консултантите няма да те излъжат.Понякога и цената не е рашаващ фактор но наистина хубавата гума с каучук а не пластмаса струва пари.Ако гумите са правени в западна европа или япония ...качеството и цената са ясни само тогава.

Йокохама са хубави гуми.

discus -има значение през зимата с какви гуми си.Когато работех в Бг преди колегите ми не можеха да мръднат уж с хубави гуми за много пари...Аз питах познати от какво са доволни и купих такива и една зима правех път на останалите да минават до работата ни имаше сняг около 15 см и само аз успях да мина 1-ви беше шоу... по моите дири направиха път.
През зимата не само внимателно шофиране помага ако си със гадни гуми много се "залита".
Затова препоръчвам да се купят вериги за всеки случей.
Миналата зима на пампорово със моите зимни гуми нямах проблем.
Не правя реклама но от ефтините гуми за 13цола кумхо май са най добре около 85-90лв на гума,това от практика не от разни тестове.

yanki1

Истината е, че всеки себеуважаващ се търговец в бранша предлага като асортимент и разполага с достатъчни количества размери от водещите марки гуми...дори е по-на сметка, ако продава само тях, погледнато от страна на печалбата.

Хайде да погледнем, обаче и от другата страна, страната на крайният потребител и да оставим производителите на гуми да си хвалят и налагат сами крайната продукция...

Какъв  беше смисъла на темата?!?!

526 литра

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi30.tinypic.com%2Fj0zlgl.jpg&hash=ae7ab03435ad73c6eca1b105b7531f3b048f7b50

lz3cv

Наистина съм пропуснал да спомена размера, а както знаем той има значение :)
Гумите които ме интересуват са 185/60 R14.
Карането ще е междуградско. Ще има и мокър асфалт, ще има и заснежени селски улици.
Относно стила ми на шофиране - не съм от състезателите, още повече имайки предвид, че возя семейството си.
След прочетените мнения, имам вече някакво виждане по въпроса.
Благодаря на отзовалите се!

abv

Цитат на: discus - 16.10.2009 12:33
Нека автора на темата да спомене размер все пак, при тестовете на горецитираният ADAC не всички гуми от една марка, имат 100% съвпадение на резултатите при различни размери.
Тишо е доста краен в исказванията си, аз лично съм ползвал фулда, нокиан и гууд иър( мързеше ме да превключвам) Не бих казал че разликата има и тя е осезаема.

lz3cv -ако търсиш евтини гуми вземи 2-ра ръка от някой който носи от германия .Виждал съм почти чисто нови 13-14 цола за по 30лв ..перфектни..инъче новите ...под 85лв зимна малка гума да знаеш е боклук..пластмаса..каучука е скъп!

Дискус е прав най важно внимателно шофиране!
А и също добър завършек на темата.

trupai

Моята работа е свързана с автомобили, отговарям за 140 леки автомобила.Обувал съм колите с различни гуми, но като съотношение качество-цена за момента съм се спрял на Vredestein. Колите които въртят повече километри и то по извънградските пътища на Републиката и в чужбина карат с Vredestein Snowtrac 2 и 3. Минала зима караха с тези гуми и нямам нито едно оплакване от шофьор за проблем с гумите. Важното за една гума освен протектора е и устойчивоста на страницата на гумата, това се отнася особено за нашите условия. С тези дупки по пътищата, при шофиране с гуми със слаби страници е голяма вероятността от унищожавене на гумата. За коли, които се карат само градско и са по-непретенциозни, препоръчвам китайските гуми Infinity ! За цени на 15 цола от 60-70 лв., няма какво да се замисляте! Единственият сериозен недостатък, който съм установил е че китайските гуми са по-тежки в сравнение с водещите марки!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

bigbeer

Цитат на: abv - 16.10.2009 11:16
Лично аз debica никога вече!!!!!!! *MODERATOR*

А аз и лете и зиме си карам със зимни 'Д'ебици', като всяка есен вземам по един нов чифт за предните колелета на колата а на буса на 2-3 години. Няма лятна гума за мен, щото по язовирите има много кал :-P

abv

Цитат на: bigbeer - 16.10.2009 13:22
А аз и лете и зиме си карам със зимни 'Д'ебици', като всяка есен вземам по един нов чифт за предните колелета на колата а на буса на 2-3 години. Няма лятна гума за мен, щото по язовирите има много кал :-P

какво да ти кажа за 1 година летните станаха на балончета ,да не говоря как блъскаха във волана...със 80-90км/ч...
Но за язовирите са идеални....караш с 20-30...

Similar topics (5)

51624

Публикации: 12
Прегледи: 7442

26194

Публикации: 1
Прегледи: 1772

4887

Публикации: 20
Прегледи: 8773

44139

Публикации: 9