• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.06.2025 16:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Мбуна

Започната от malawimaster, 26.10.2005 21:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

radika

Цитат на: "cihlidi_fan"
Ами зависи за кой лабидохромис говориш, аз лично много харесвам хонджи-то и караелуса както и др. видове. :roll:
Според мен ти би се справила с лабидохромиса, тъй като той по-става за малки аквариуми(какъвто предполагам имаш, или греша?) :roll:

П.С: Пак ще наблегна на това което написах преди малко:
Цитатнякой конкретен вид

Да, прав си... Аз си харесах Labidochromis caeruleus (Lion's Cove ІІ) и понеже досега бях тотално незаинтересована...
Аквариума в който искам да ги заселя ще бъде 160-170 л. Не знам за този вид дали ще е малък...

cihlidi_fan

Лелее...Ами супер разбира се че ще им е добре но само караелуса ли ще гледаш?Смисъл само него ли си си харесала?Има още толкова мног цихлиди (хубави)!! :P
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg151.imageshack.us%2Fimg151%2F8813%2Flogocopy&hash=b4ea5442a8466f141a31ed7c3c139d77bd107786

radika

Цитат на: "cihlidi_fan"Лелее...Ами супер разбира се че ще им е добре но само караелуса ли ще гледаш?Смисъл само него ли си си харесала?Има още толкова мног цихлиди (хубави)!! :P

Ами него си харесах... и понеже нищо, ама нищичко не знам за тях, ще започна да чета и после ще видим... Притеснено ми е, че няма да им угодя...

cihlidi_fan

Aми малко по-скъпо ще ти излезе обзавеждането на аквариума :wink:
За камани,филтър, и т.н.
Само да те питам, ти в момента имаш по-малък аквариум нали, и ще си поръчваш нов?Защото ако е така можеш ли да ми кажеш от къде ще го поръчаш евентуално ако е по-евтино и аз от там  :lol:
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg151.imageshack.us%2Fimg151%2F8813%2Flogocopy&hash=b4ea5442a8466f141a31ed7c3c139d77bd107786

radika

Цитат на: "cihlidi_fan"Aми малко по-скъпо ще ти излезе обзавеждането на аквариума :wink:
За камани,филтър, и т.н.
Само да те питам, ти в момента имаш по-малък аквариум нали, и ще си поръчваш нов?Защото ако е така можеш ли да ми кажеш от къде ще го поръчаш евентуално ако е по-евтино и аз от там  :lol:

Да, имам един аквариум в детската, на децата, 60 литров, с данио, моенказии и 2 сомчета. Чакам към тях да се присъединят трихогастери. А този 160 литровия ще е само за мен, като нямам голям избор в поръчването, защото работя в Козлодуй и много рядко отскачам до София. Май няма да съм ти от полза, съжалявам.  :?

Boby_

Не прочетох цялата дискусия, но забелязах, че някой поставя всички лабидохромиси под един знаменател. Това изобщо не е правилно! Labidochromis caereleus е може би най-спокойната и неагресивна Мбуна, която съм виждал, докато Labidochromis sp. hongi e сред далеч по-агресивните и корави малавийци, особено доминиращите мъжки.

radika

Цитат на: "Boby_"Не прочетох цялата дискусия, но забелязах, че някой поставя всички лабидохромиси под един знаменател. Това изобщо не е правилно! Labidochromis caereleus е може би най-спокойната и неагресивна Мбуна, която съм виждал, докато Labidochromis sp. hongi e сред далеч по-агресивните и корави малавийци, особено доминиращите мъжки.

Аз ги поставих и се извинявам, от цялото наименование запомних само това, и тъй като досега не съм била техен любител те моля кореннопреклонно да ми простиш!  :bow

Boby_

Намек за ирония по отношение на скромната ми персона ли долавям?  :lol:  :wink:

radika

Цитат на: "Boby_"Намек за ирония по отношение на скромната ми персона ли долавям?  :lol:  :wink:

Моля те! Чиста проба респект!  :lol: