• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

16.07.2025 20:32

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Защо избрахте акваристиката за ваше хобби/работа?

Започната от Demo``, 10.03.2008 21:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

miTko

Съседа ме зариби...Не че преди не съм пробвал, но не се брои. Той вече не се занимава, пък и аз вече не съм му съсед. На всичко отгоре е и години по-малък от мен, къде ме вкара в тая беля...
Разни мои АКВАРИУМИ 

bengan

Мисля си че през целия си съзнателен живот съм имал аквариуми (като изключим 2-те години на тъпата казарма).За щастие на времето родителите ми не ми забраняваха да има толкова вода в къщи макар че често се дънех, сега жената също ги приема. Веднага ми идват на ум поне тези предимства на аквариума пред другите хобита и домашни любимци:
1.Овлажняването на въздуха в дома и през зимата и през лятото прави аквата направо необходимост да не говорим за сегашните климатици които направо си изсушават въздуха;
2.Няма косми, перушина, миризми, крясъци, изгризани или издраскани мебели и подаръци (така наричам фъшкиите на кучето);
3.Не е нужна ежедневна разходка, макар че ти можеш да се разхождаш когато си поискаш;
4.Ако ден или два не му обърнеш внимание няма да имаш никакъв проблем, дори когато отиваш на почивка проблемите са почти нулеви;
5.Често можеш да сменяш вида на рибките т.е. да избираш различни начини на отглеждане,  характер на рибите, окраска, размер и т.н.;
6.Когато загубиш някои любимец по лесно се прежалва пък и се чувстваш по малко виновен;
7.Съчетава чудесно хоби и домашен любимец (вижда се от секцията направи си сам).
Това са причините да избера аквариум, сигорно има и други.

Violeta

Цитат на: yri - 10.03.2008 23:29
Та какво да ви кажа.... Не аз я избрах, тя избра мен. Голяма краста е, няма отказване  ]:-> ]:-> ]:->
Ето това е истината.
Мога да кажа, че цял живот съм гледала рибки. Прекъсванията са незначителни и не се броят.
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

steel

При мен стана случайно. Когато бях първи клас от време на време на пазарчето пред училище излизаше един човек с аквариум, който продаваше рибки. Така с един приятел си купихме една бременна гупа. Сложихме я в буркан с вода налята от чешмата естествено. Тя роди веднага почти. Оцеляха 2 които извадихме от буркана с майката със супена лъжица :) Аз взех малките а за него остана гупата. Захраних ги със трохи :) Така от тези двете едната оцеля дълго време. Стана голяма и красива мъжка гупа, която в последствие се сдоби и с трилитров буркан. И накрая нашите като видяха че няма как ми взеха и първия аквариум около 20 литра.
След дълго прекъсване преди година и нещо започнах пак да гледам рибки.

tishovsx

Аз пък си купих златна рибка с червен цвят, и много ме разтройваше душевно когато я видех за пореден път, а тя не беше "златна"...добавих малко хлор във водата на вкус и постигнах така заветната мечта...имах си златна рибка.  *ROFL*
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

denzel

наследствено ми е - баща, вуйчо, чичо...още се пазят старите ФРГ/ГДР техники !
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.best-carp.com%2Fbilder%2Flogo.jpg&hash=0f8b9d5c6c27d71728f3297bd6a7e7c7ce52b680

zambo

Подариха на малкия една рибка в буркан за коледа и ....... баща му от тогава се вманиачи . Гледал съм рибки  като дете  , но тово е било   преди повече от 20 години . Сега като се прибера вечер първо ходя при аквариумите и правя едни планове за едни по-големи и по-големи локви ,  дано не ме пратят на хотел с тях .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

tishovsx

IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Лора

Цитат на: tishovsx - 11.03.2008 15:25
Аз вече живея в аквариума  :-(
:-D Мдаа!Понякога и на мен ми се иска да имам хриле....  ;-)
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

kamos

Аз започнах декември 2006 с 15 литрово подаръче за щерката. :-)
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Хелера-91

50литра, филтър 700л/ч
осветление 2х15в
растения:
валиснерия,бакопа,сагитария,ехинудорус,криптокорина.

ceco

Всичко започна преди повече от 35 години.Запали ме мой приятел.Това май е единственото нещо, от което не съм се отказвал.Имаше години, в които често си сменях местоживеенето и не можех да имам аквариум.Бях стигал до 500-600л вода, но с най-голям съд от 120 л.Сега за първи път имам аквариум, точно какъвто съм искал .

FHM

Ами при мен случката беше следната на първя учебен ден за мен преди 13 години след церемониите отидохме във кафенето срещу училището и там имаше много аквариуми със рики и аз направо се залепих за тях  :-D .
Още следващатаседмица вече имах аквариум купен със спестени пари от закуски родителите не бяха много заинтригувани дори още се питат защо ги гледам никога не са ме подкрепяли да си взимам рибки винаги съм си копувал от спестени пари от закуски.
Та така не аз избрах хобито , хобито ме избра

iliyana

Синът ми ме "накара".Много искал риби, "щял да ги обича" *JOKINGLY*

и аз се съгласих......сега и аз съм "зарибената".....освен това,като ми е нервно, ме успокоява да ги гледам как се "моткат" мълчаливо напред-назад из водата и зелениите..... :-)
Другите не са ми база за сравнение,те са долната ми граница!

ironic_

Баща ми е имал аквариум в рамка от винкел, но това време аз не го помня.

Запалих се от братовчедка ми, която имаше 30 л. аквариумче с гупи и ампуларии. Взех си и аз, да не остана назад  :-D с дунапренено филтърче, компресор, глинена вазичка, пластмасова глупост, пускаща балончета и всичко, както си му е реда. *CRAZY*

Можете да си представите ... 15 годишно момиченце аутсайдер, вкъщи, по цяла вечер пред аквариума ...

Беше любов, истинска любов!!!

Братовчедка ми отдавна няма аквариум, а аз съм 25 годишно момиченце аутсайдер. Последния аквариум беше 160 л. Следващия ще е още по-голям. Не смятам да се отказвам, изобщо!!!

Similar topics (5)

30455

Публикации: 1
Прегледи: 1990

10282

Публикации: 32
Прегледи: 14805

4824

Публикации: 36
Прегледи: 12860

42665

Публикации: 1