• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

17.07.2025 01:20

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Защо избрахте акваристиката за ваше хобби/работа?

Започната от Demo``, 10.03.2008 21:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

WaTeR_bOy

Всичко започна от един буркан с хелер .След това аквариумите станаха по големи и повече,баща ми се кефеше а майка ми викаше.От 10-11 годишен си гледам риби ,сега съм 15 и още е тръпка.Спомням си как парите за закуска отиваха за рибки и прочие (вероятно почти всеки го е правил )! Тръпка! *DRINK*Много хубава тема евала! *privet*

mejdupraznika

mima_sf

Когато се роди вторият ми син, батко му започна да ревнува и аз реших да вземем една рибка и се мислех, че покрай рибката детето ще се научи да не бъде егоист. Колко наивна съм била...... :-[ След покупката на една затна рибка, която сложих в трилитров буркан, се стигна до покупката на 14 литров аквариум. После купих един калихт и няколко молинезии. Следва покупка на 30 литров аквариум и още рибки. Логично се стигна до 72 литров аквариум, с който съм в момента. Като малка гледах рибки и ми е много приятно да се занимавам с тях. Мога да седя с часове пред аквариума и да ги наблюдавам. :-)

mejdupraznika

Caxapa

Не съм избирал хобито си! То си дойде с прохождането ми. Баща ми навремето като ме вземаше на работното си място имаше много аквариуми от онези с винкел.. И най-хубавия в канцеларията му! После минахме на гълъби ,пак се върнахме към рибките та до ден днешен с едно малко прекъсване от около шест години.  Това не е просто хоби а начин на съществуване. Без рибите някак си няма това спокойствие и това енергозареждане от което се нуждае всеки.
: 12.08.2009г 19:07ч
Много се срамувате от хобито си или? Оставям настрана "старите лъвове" които са писали по темата преди повече от година. За тях само  бистри акви и пълни халби с  *DRINK*

IntoTheWest

Първо заради чуството,че се грижиш за някого и второ заради това,че можеш да надникнеш в така да се каже ОКЕАНА когато си поискаш! :-)
Живей сега,защото вчера няма да се върне,а утре може и да не дойде!

sliven

Аз пък,Кой съм аз!?Като дете съм завиждал на всички съседчета,че имат аквариуми!След уволнението=87г.започнах бачкане и с първите заплати,купих барабани(от Пазарджик)После до Будапеща (концерт на Н.В.В.)и аквариум=1,2,3.По-късно ми предложиха да работя в ЗООмагазин=1,2,3,4 и напуснах занаята,но Хобито няма да оставя! *YAHOO*
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

kdravia

Гледал съм риби от седемгодишен,но прекъснах за три години докато синовете ми започнат да разбират.Преди месец стартирах новият си 302л. аквариум и съм много щастлив. *YAHOO*Искам само да кажа,че акваристиката нее нито хоби,нито работа.Акваристиката е начин на живот. *thanks
Докато има шарани,ще има и рибари!

Galin Petrov

В моето семейство е малко наследствена работа. Дядо ми, баща ми и аз(брат ни също харесва рибета, но няма мн време и място за аквариум). Когато бях на 7 запирви път посегнах към акваристиката - в 3-литров буркам си гледах наколко гупи, но след време умряха и нашите не ми позволиха да се занимавам повече. Но когато бях на 12 отново се зарибих и използвах сегашния ми аквариум, който е 40л, и го напълних с трихогастери, златни, гупи ... абе мазало. От цялата бъркотия оживяха само един фосилис и един анциструс. В последствие, преди година се запалих по сериозно. Започнах да чета много. И така продължавам напред и този път немисля да има пауза :-D. А защо харесвам акваристиката - много харесваживотните(в частност рибите  :-)), а още повече растенията и е някакси компактно хоби  :-D. Удоволствие е за мен да си аранжирам корени, камъни, растения, да подбирам риби, които освен, че ще се чустват добре една с друга, но и ще допълват интериора. Все още съм аматьор, но се надявам освен знания да натрупам и опит с годините. Ами мисля, че това е от мен. :-D

Radinka

ми нямаше на къде да ходя...за единият ми рожден ден ми подариха аквариум със златни рибки и тези риби ме плениха.От 40 литров аквариум преминах на 150 и сега на 500 като догодина замислям езеро
златарник,скаридарник и жабарник

onyxman

Ами да започна от това, че съм зодия Риби.Обичам риболова, обичам и акваристиката, въпреки че двете неща нямат много общо.Винаги съм харесвал аквариуми.Първият ми аквариум беше 30 литре с 6 гупи,имаше известно прекъсване защото докато учех в техникума и в университете след това, нямаше кой да се грижи за него.Сега вече в ново жилище и аквариума отново е факт, но малко по-голям - 60 литра  *CRAZY* Ами това е ! Предопределено ми е от зодията.  *YAHOO*

kdravia

Абе според мен нее чак толкова важно колко е голям,а как е аранжиран. *THUMBS UP*А аз като съм зодия овен,май трябва да се ориентирам към овцевъдството. :-D

Asmodeus

Мии не знам.. причините са 4 може би.. даже нищо чудно и повече да са, ама за сега за тези се сещам. Третата причина е от по-психологическа гледна точка...

1. Като малък имах аквариум, така де.. нали знаете - малко камуъчета, едно замъче, няколко изкуствени водорасли и гупички... и явно старата любов не се забравя.
2. Това лято нямах възможност да променя нещо, и за това избрах акваристиката.. Явно всяко лято така ми влияе.. по-миналото се надупчих, а миналото започнах да отглеждам амадини и се направих косата червена.. да...
3. Самата идея да сътвориш един малък свят, който да бъде перфектен, и да го контролираш, да имаш отговорността за него... може би е някаква проекция от подсъзнанието ми. Да, знам че звучи прекалено глупаво, но, може би е това.
4. Релакс.. адски много релакс - само като погледнеш аквариума и ... пфф... спокойствие.

*Лелел, това май ми е най-дългият пост в този форум... засега.*

kdravia

Четвъртата причина най-много ми харесва.

Radinka

Asmodeus страшни причини кефиш  *THUMBS UP* и с червена коса  :-[
и аз като малка имах мнооого голям аквариум 120 литра и бях си пожелала като порасна да имам по голям и сбъднах мечтата си
златарник,скаридарник и жабарник

Similar topics (5)

58803

Публикации: 6
Прегледи: 3359

37712

Започната от Mirobg

Публикации: 3
Прегледи: 2235

23535

Публикации: 43
Прегледи: 14286