• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
08.06.2024 19:23

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Краят наближава

Започната от Bass_Maker, 02.04.2007 18:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rookie_gyn

Недей така бе човек. Такова хубаво хоби не се зарязва лесно. Ако идваш лятото на морето звънни и ела да си харесаш нещо. А Живко чак пък купища не съм. Брат ми е по умарянето. Даже си спомням последния път, бях на почивка някъде, оня звяр така ми е хранил ятото хемиграмиси, че изхвърлих една торба/буквално/ от тях. Докато отида до казана/просто не ме пуснаха до кенефа/ събрах котките на квартала.
А още по трагичната ми случка е когато пред очите ми умря единия ми чифт дискуси. Бяха на 5 години. Хайде да си говорим за шок, а?
Така, че давай наново.

Boby_

Bass_Maker, тук пишещите сумарно вероятно сме уморили повече риба, отколкото Хитлер - евреи. Хич и не си мисли да се отказваш. Както е казал хан Омуртаг, "Рибата и добре да живе, умира и друга се ражда." ;-D

lz3cv

Камене не се шашкай бе. Както ти каза Митко ако нямаш проблеми не е интересно. И на мен ми умря вчера Хелерчо ама го прежалих. И на мен ми се намират водорасли но се опитвам да съм по-инат от тях. Преди две седмици нали ти казах на какво ми прилича аквариума от гадните цианобактерии. Ела го виж сега след МАКРОПЕН-а и 10 дни смяна на вода как е грейнал и растенията какви листи вадят. Две цъфнаха и направиха малки. Лещата и ричията са полудели. Абе иска си малко търпение и упоритост. Знам, че ще се справиш.

Bass_Maker

Баф баф маа му! Аз ако така лесно се отказвам от всичко...  ]:-> Никво отказване :) Все пак не се е случило нещо кой знае какво. Просто 4 сварени риби. Голяма работа. А пари за риба винаги се намират! Аз съм бахти тъпото мрънкало. хехе Айде смело напред!
You cannot kill what you did not create...

miTko

Ако ти е толкова мъчно мога да ти подаря моето мързеливо дърто САЕ, ако е живо още. Защотото го виждам 2-3 пъти в месеца. :-)
Разни мои АКВАРИУМИ 

theater

Само като ще купуваш нагревател да ти препоръчам да си купиш някой по-скъп и по-марков, че поне този катаклизъм да не ти се повтаря.  :-D
140л - харацини
http://starividri.org

lz3cv

Нормално, всички проблеми идват от евтино и некачествено оборудване.

miTko

Цитат на: lz3cv - 05.04.2007 07:53
Нормално, всички проблеми идват от евтино и некачествено оборудване.
Бе не всички... *mislia*
Разни мои АКВАРИУМИ 

Bass_Maker

Определено смятам да си взема нещо качествено, но разполагам само с двайска :) дано да ми стигне. Абе чудя се... Таз синьозелена гад водораслова, кеф ли й е на жега? Щото 24 часа преди катаклизма чистих яко аквариума. Изрязах всички части от растения, по които имаше водорасли и ги махнах. И като се прибрах и заварих 36-те градуса, всичко беше синьозелено. Дори 50% от грунда са ми покрити с тва чудо. Та сега трябва да се боря и с него :( А за рибоците започвам да се успокоявам, вече три дена не ги е хванало Ихтио... Може и да оцелеят хайваните.
You cannot kill what you did not create...

6aro

Палудариум: 120/80 (16 вода; 64 надводна част )/40
острови: размери в най-широката си част - 23/18/40; 43/20/40; 10/19/13

NikolaV

Събери още 10-тина лева и се сдобий с нагревател на сера примерно:
http://petshop1.com/?m=f&a=6&pos=10
Като по-евтина разумна алтернатова може и и акваел. Точно за нагревател китайски или друг нонейм боклук не бих се престрашил да си сложа при мен.

Живко

Точно за ихтио не се притеснявай. То не издържа температури от 30'С, пък ка мо ли 36 ;-)
Никой не се е родил научен.