• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

12.05.2025 06:25

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Зайци

Започната от Heartwork, 08.12.2012 20:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Heartwork

Значи пускам 2 декоративни заека почти всеки ден по 10 15 мин. Искам да ги развъдя. Проблема е, че женската стои, но мъжкият не знае как да си свърши работата и я хапе по врата качва се върху нея, центруфогира я  *ROFL* но само това хапе я и пак. Тя започва да бяга от него когато я захапе и не става работата. Някой от вас да е развъждал зайци и да е имал нещо подобно ?
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

tonino

08.12.2012 21:15 #1 Last Edit: 19.02.2018 20:08 by tonino
...

Heartwork

Така е стои мирно женската по някой път бяга но мъжкият не си върши работата както трябва той я такова известно време но не както трябва

gandalf_hsr

При  зайците за месо които се гледат в клетки се  пуска женската зайкиня в клетката на мъжкият заек,за да няма стрес при мъжкият.Пробвай да пуснеш зайкинята в клетката на мъжкият.Може да даваш на зайкинята листа от магданоз и целина с малко сол няколко дена за да се разгони. *DRINK*

cwetalin

Готовата за заплождане зайкиня като я "побутнеш" по опашката и си навирва задника.
Разгонват се по веднъж на месец горе долу...

Aquafen

Относно зайците, при тях няма класическия вариант на разгонване както при повечето животни, овулацията се провокира от половия акт. Има все пак дни от месеца в които женските не позволяват да бъдат заплодени. Най-честа причина за нежеланието на женската е затлъстяването й. Затова задължително и направи една диета само на сено за 1 седмица и продължавай да опитваш всеки ден ако е възможно. задължително женската се пуска до мъжкия в неговата клетка, ако не станат нещата до 10 мин по добре я извади. За да си сигурен, че се е получило мъжкият трябва да падне назад или настрани и повечето случаи издава дори звук.
Декоративните зайци са по-късно зрели обикновено са готови за заплождане между 6 и 8 месечна възраст.
Ако с нещо друго мога да ти помогна питай.

Heartwork

Ами пускам женската в на мъжкият клетката забравил съм да отбележа. Женската е на 5 месеца мъжкият на повече от година сигурно тя не е полово зряла. Сено и давам всеки ден зеленчуци, хляб и други.

Aquafen

Да възможно е да не е полово зряла и ако е така ще трябва да чакаш, но според мен я остави и на малка диета само със сено, защото по това време на годината много затлъстяват.
Имай в предвид че е възможно полово НЕзряла женска да позволи полов акт, но тогава тя просто не забременява и съответно не ражда. само търпение и ще се получат нещата.

Heartwork

Ами от утре я подлагам на диета  *THUMBS UP*. Аз мисля че мъжкият не знае как да го прави... Тя седи и не мърда той я друса  :-D в продължение на 2 3 минути но нито пада на страни само спира и това е. Тя започва да бяга той я хваща за врата със зъби и пак започва .... Така се повтаря постоянно. Държа ги 2мата в един аквариум в продължение на 10 15 минути най - много после ги разделям, защото той започва много силно да я хапе по врата.

banderas738

здравей колега аз нямам декоративни зайчета но имам калифорнийски зайци предполаган няма да има разлика моят съвет е зайката ти не е разгонена и затова не стават нещата давай им магданоз или най голям ефект има покълнал овес дано да съм ти бил полезен поздрави

Aquafen

Мъжкия може да я друса но ако тя не заеме подходящата поза (приляга на земята, изнася задницата назад и повдига опашката нагоре към гърба) означава че проблема е в нея. Иначе той си друса но "ключа" не може да достигне "ключалката"  :-D ако женската не заеме позата за която писах.

Heartwork

Благодаря за съветите  *THUMBS UP* Четох някъде че се разгонват за 5 дни после няколко не са. Вуйчо ми който е спец по тея работи ме съветва да ги пускам всеки ден по малко вие какво ще кажете ?  :-)
: 09.12.2012г 19:07ч
.