• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.06.2025 01:21

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

За кредитите и банките

Започната от Longanlon, 12.12.2006 11:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

zoomaniak

Цитат на: akapulko - 23.11.2010 19:22
Пари се правят с пари!

Това не е така  :-[ парите ги прави твоят мозък.

Направи си едно ЕТ - Купи кола - продай я след 3 дни със 120 лв печалба. 40 лв плащаш на адвоката ти и 12 лв на нотариуса. Другото ти е чиста печалба за 3 дни - през твоят монитор.

Направи си договор с Тактси компанията - да ти е разход на фирмата. Тая такси компания дето те кара до кантората на адвоката + нотариуса. Наемаш такива дето са 2 в 1. За да ти е тънка таксата.

Като стигнеш оборота за по ДДС - спираш фирмата. Спираш я 5 000лв преди достигането на оборота. Защото ЕТ по ДДС е ебана работа. От данъци губиш годишно около 2 000лв...

Правиш ЕООД - ООД и продължаваш с продажбата на коли - ако те кефи..........правиш един сайт - обяви и търгуваш с мишката....

Правиш договор след това с 3 автокъщи и им искаш 15 % комисионна от всяка сделка през твоят сайт - и продаваш само техни коли  @}->--

Време за развитие на всичко - около 3 - 5 години....

Наемаш си счетоводител - адвокат - нотариус

И една кака да ти вдига телефона  :-D

След 5тата година излизаш от своят хол и си наемаш офис на Витошка .... ставаш като mobile.bg  =-O *DRINK*

Успех. Отивам да си пусна да гледам филм - релакс. Цял ден бачкотя  :duvar:
Да продаваш е изкуство, отговорност - всичко останало е Хаос, който се опитвам да овладея... във всеки работен ден.

Асен Евгениев

Още с първото си изречение доказваш тезата за парите - "купи кола". С какво да я купя, с есенни листа ли? *DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

zoomaniak

Кредит от банка - при тях % лихва е най-нисък. Гарант ти е твоята заплата - ако се наложи ще си намериш и гарант - колега; роднина. И започваш да "правиш пари".

Аз принципно ползвам една лихварска къща - за такива сорт сделки - ама лихварите са опасен народ  *MODERATOR* :-D но с тая къщичка се имам и разбират от бизнес и "бързи пари".

На съпругата ми - нейният шеф и отпусна безлихвен кредит 3 000 лв  :-D :-D :-D :-D жив късмет. После не иска да и даде отново  :popcorn:
Да продаваш е изкуство, отговорност - всичко останало е Хаос, който се опитвам да овладея... във всеки работен ден.

MeTogu

В софия има 2 000 000 автомобила,кое те кара че ще можеш да купиш и да продадеш кола за 3 дни?
Недейте така да давате акъл за бизнеси.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

zoomaniak

Цитат на: MeTogu - 23.11.2010 20:15
В софия има 2 000 000 автомобила,кое те кара че ще можеш да купиш и да продадеш кола за 3 дни?
Недейте така да давате акъл за бизнеси.

Колите са бизнес за Милиарди ...

На 2-3 години ако не сменяваш колата си - губиш само пари.

Колата е камък на шията - разход. Но това го знаят малко хора...от 3 години пътувам само с Таксита или 4 не помня вече. С договора който имам - нямам нужда от кола. Ползвам 45% ТО за 1 км в сравнение с останалите граждани.

Таксиметровите работници - плащат лизинги на стойност 60 000 лв за кола която на пазара струва 20 000 лв. Но във формулата е вързана и банката и т н. по веригата.

10% от автокъщите в София са собственост на Банки - изкупине по време на кризата.

Лизингуването без банките не е възможно.

Общината на София генерира 40 % от таксите си от Глоби и актове и др. такси на ниво автомобили.

Няма невъзможни неща в София.

Да не намесваме мотори и мотопедчета.........колите под наем и т н...като бизнес.

*DRINK*

lz3cv

В момента съм с ипотечен кредит от Уникредит Булбанк. Отпуснаха  ми го точно когато се случи банковата криза и банките затегнаха страшно кредитите. Една седмица треперихме с жената дали ще ни одобрят при тази ситуация. Но нямаше никави проблеми с документите - попълних си искането, дадох данните и получих парите. Сега изплащаме. Надявам се да е и предсрочно, ако се завъртим с парици. За пресрочно погасяване няма наказателна лихва.
Само моя шеф ли е шеф на място - преди години когато компютрите навлизаха в ежедневието ни, ми даде пари за първия ми компютър. Сумата не беше сериозна и я изплатих по живо по здраво. След това ми даде безлихвено две хиляди да си купя кола. Даже дойде с мен да изберем подходяща. И тях върнах. И сега когато се наложи да купувам и къща ми даде и десет хиляди безлихвено пак които наполовина вече съм върнал. Има ли смисъл да пиша повече?

MeTogu

Няма ли работа при тебе бе пичага?
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

kapacitet

ЦитатОсвен да чета книги. Ходя и на лекции; Сбирки; кафе срещи с ей такива млади и мозъчно-развити хора ...  Наздраве

Валентин Алексиев е основател и Капитан на StartUP Bulgaria. StartUP развива екосистема за стартиращи фирми, която включва предприемачи, бизнес ангели, инвестиционни фондове и специалисти, предоставящи услуги (консултанти, адвокати, ИТ специалисти, счетоводители и т.н.). Екосистемата предоставя на стартиращите фирми в България насоки как да развият бизнеса си, ментори, финансиране и специализирани услуги на преференциални условия.

Валентин е и съосновател на CEE CHIPS Investment network. CEE CHIPS e мрежа от инвеститори, които финансират бизнеси в Централна и Източна Европа.

Преди това Валентин е участвал в създаването на Хидроизомат Инженеринг ООД и е работил в Институт за развитие на предприемачеството към Университет за национално и световно стопанство.

Валентин Алексиев е завършил Бизнес информатика в Университет за национално и световно стопанство.

Ти отепа рибата в Дунав. Аз съм прекарал голяма част от смисления си живот в капиталистическа държава и мога да те уверя, че теорията която развиваш и която господина развива малко се разминава с действителността. А само като го погледна как се облякъл за сименар на сравнително високо ниво ми става леко казано несериозен, а да не говорим за господина, който го представи на гостите в залата. И би ли ме светнал какво е "бизнес информатика"  :popcorn:

zoomaniak

Ще лягам...
Видеото е мое дело...
Познавам хората... ( умни хора ) а и млади отгоре на това.

Факултет "Управление и администрация"

Катедра Информационни технологии и комуникации

Специалност "Бизнес информатика" под различни наименования има над 35-годишно история в УНСС. Подготовката на студентите е широкопрофилна и включва дисциплини, свързани със съвременните информационни технологии и информационни системи, както и дисциплини по математика, икономика, количествени методи в управлението и др.

Обучението дава нужната теоретична подготовка, като наред с това има приложна насоченост, целяща завършилите специалността да могат да разработват програмни продукти, както и да осъществяват дейностите по проектиране, програмиране, внедряване и поддържане на управленски информационни системи, обслужващи различните равнища на управление.

Разработването и експлоатацията на програмни продукти за обслужване на офиса и управлението осигуряват на завършилите тази специалност реализация, свързана със създаване на приложен софтуер и Web приложения и сайтове, внедряване на съвременни информационни технологии в различни стопански дейности, както и в областта на издателските системи.

Завършилите специалността могат да работят в софтуерни къщи, в различни области на стопанската дейност, като по-конкретно тук се включват държавна и публична администрация, финансови институции и банки, фирми и учебни заведения, където те могат да работят като разработчици, внедрители и администратори на информационни системи, мениджъри на проекти и др.

http://www.unwe.acad.bg/?page_id=6&subitem=29&f_menu=2&d_id=28&d_menu=3&spec_id=22

tomatomov197

А " умните хора "  ли ти казаха да си купуваш книжки от рода " Как да стана богат "  ?  Ти едновременно даваш акъли на хората как много лесно да спечелят пари , и от друга страна признаваш , че вземаш заеми от лихвари , което означава , че ти самият нямаш .  И от трета страна продаваш гупи , което само по себе си не е лошо , но е странно за финансов манипулатор  :-)
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

kapacitet

ЦитатВидеото е мое дело...
Това е ясно, но аз имам и още нещо което е твое дело.
http://aquariumbg.com/forum/lafche/kak-stava-taka/msg229378/#msg229378
Предполагам, че така се прави "бизнес", но за сметка на кого. MeTogu го е казал малко по- нагоре.
ЦитатНо според мен това което правите не е бизнес а обикновенно чанчене и начин да изцедите и последните стотинки на българина.
Цялата истина е, че малко се дразня на определен род исказвания. А твоите в случая попадат право в мишената.

zoomaniak

Пиша си тука за удоволствие ... нямам намерение да споря или още повече да се карам с хора тука.

Успехи на всички желая.

killiman

Ерик Кантона: Да съсипем банките!
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3424951

От години се опитвам да избягвам допира си с банките. Пари не държа в тях, дори и да не ми трябват в момента. Ще преживея загубата на тия 5-6% годишна лихва, които ще ми отпуснат.  :-)

getsata73

Десетки са скандалите в които  този ритнитопковец Ерик Кантона е замесен.Преценете е какво има в главата си та ще дава съвети за пари и банки:
Започва се през 1989 когато в една приятелска среща с Торпедо Москва реагира бурно при смяната си и замеря рефера с фланелката си.Марсилия го изважда от състава ,а освен това той се скарва и с треньора на националния отбор на Франция Анри Мишел и дълго време не е викан в състава преди тима да бъде поет от Мишел Платини.
През 1990 в Монпелие се сбива в съблекалнята със свой съотборник.Наказан е с отстраняване от тима за 10 дена.
В отбора на Нимк замеря рефера с топка и е наказан от дисциплинарната комисия на френския футболен съюз за 1 месец ,но нарича всеки един от членовете й идиоти и наказанието му е удвоено на 2 месеца.
През 1993 при завръщането си на Елън Роуд с екипа на Юнайтед провокиран от феновете на Лийдс ,които имитират падащ самолет,гаврещи се с паметта на момчетата на Бъзби той заплюва един от тях.
Глобен е с 1 000 паунда от футболната асоциация.
Същата година в мач в Истанбул срещу Галатасарай той е отстранен,нарича рефера измамник,а освен това се замесва в скандал с турската полиция ,която си позволява да използва палките си срещу него.Наказан е да не играе в 4 мача от евротурнирите.
През 1994 Кантона е отстранен с червен картон от игра два пъти в разстояние на 4 дена срещу Суиндън и Арсенал и му е наложено наказание от 5 мача.
През Юли 1994 нанася удар на официално лице по време на световното САЩ 94 и е отстранен от журналистическите ложи.
Преди началото на новия сезон е отстранен в приятелски мач срещу Гласгоу Рейнджърс и е наказан за 3 мача.
Най-лошото се случва на 25 януари 1995 година когато след като е отстранен от игра ,той налита на фен на Кристъл Палас на трибуните на Селхърст Парк като използва кунг-фу прийоми.
Манчестър Юнайтед го наказват с отстраняване от игра до края на сезона,но от ФА увеличават наказанието до 30 септември 1995 и го глобява с 10 000 лири.
Има опасност Кантона да влезе в затвора ,но се разминава със 120 часа обществено полезен труд
Докато тече наказанието му Кантона е на почивка на Мартиника с бременната си жена където атакува нахален репортер от телевизия ITN.
Аквариум 170 lt. населен с :
Анциструс 2бр.
Тернеция 4 бр.
барбус Тетразона 8 бр.
Барбус Калифорнийски(зелен)  7 бр.
Серпа 1 бр.
Крибензис 4 бр.
Лабео френатус 2 бр.
Едно е да искаш,друго да можеш,а трето и четвърто-да го направиш !      Н.Хайтов

killiman

Нямам представа защо намесваш футболния живот на Кантона в личната му позиция по отношение на банките. Колкото и да беше луд като футболист, той винаги ще си остане идол за много футболни фенове, които точно заради такива като него пълнят стадионите. Нима този, който е написал тези редове не е бягал от училище, не е употребявал алкохол преди 18-та си година? А ако тръгнем да се заяждаме и на дребно, то от начина, по който е написал този материал биха могли да се извадят някои доста интересни заключения, които в никакъв случай не са от полза за автора им.
Както и да е... Да се върнем на банките. Как ти звучи определението "лихвар"? Не е много очарователно, нали?  ;-)