• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.06.2025 07:45

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

За кредитите и банките

Започната от Longanlon, 12.12.2006 11:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

zoomaniak

Аз пък все си взимам от Джет-кредитс и не ми пука банките са голо вода...... :popcorn: но пък взимам кредити за неща, които носят пари и връщат кредитите ми - самостоятелно. Абе сложна наука е.
Да продаваш е изкуство, отговорност - всичко останало е Хаос, който се опитвам да овладея... във всеки работен ден.

Асен Евгениев

Цитат на: zoomaniak - 22.11.2010 20:08
Имам над 5 кредита с главница над 5 000 лв и всички са успешно изплатени - даже съм и на печалба  :popcorn: требе мислене  *bg*
То и аз съм изплатил успешно 7-8 кредита /плюс три, които погасявам в момента/, ама с тия свирепи лихви, такси и
комисиони, ако мислиш, че си по-голям тарикат от банките, лъжеш се. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

MeTogu

Абе не вземем пари за бизнес,ами за да не събирам от тук от там и да отделям от заплата 2-3 месеца за да си купя примерно плазма от 1000 лв или стара бричка за 2000 лв.Тегля кредитче и за година или две по 80 лв на месец не се усеща.Сладка болка.Но не ми дадоха.Сега ми превеждат там едни пари но ще си отворя сметка в друга банка и тази ще я закрия и ще счупя картата пред директорката на клона.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

zoomaniak

akapulko - При кредитирането важно е и ти да печелиш...не да си тарикат. Просто да не си на загуба. Можеш винаги да претеглиш загубата - дали си струва - дали не си струва. Имам един дето ми виси сега кредит....но нека има - досието да тежи :)

Когато кредита не ти носи доходи - си винаги на загуба. Търсиш нискочистотни лихвени кредити или бързовъзвращаеми - тоест до 1 - 3 години.

Ипотечни кредити са загуба - чиста на 100% - но все пак ако можеш да си я позволиш - скачаш в джаза.

Аз примерно купих жилище - и го дадох под наем и сега наемателите ми поеха кредита  :-D ще изчакам и се нанасям като му дойде времето  :-D иначе не живея под наем  :-D
Да продаваш е изкуство, отговорност - всичко останало е Хаос, който се опитвам да овладея... във всеки работен ден.

Асен Евгениев

Говорим за различни неща. Ако си добър в бизнеса и имаш възвръщаемост от 200% на година,
може да си позволиш кредит с лихва 100% и да си свиркаш. Ама това лихва ли е? *CRAZY*

zoomaniak

Цитат на: akapulko - 22.11.2010 20:28Ама това лихва ли е?

Чакай сега - обаждам се по телефона и взимам 12 900 лв кредит - всичко си има цена  :-D :-D иначе са касапи тея - ама все пак в Бизнеса акули има с хиляди  *MODERATOR*

Асен Евгениев

През коя година купи жилище?

zoomaniak

Трябва да погледна в документите - беше като паднаха всички сделки с над 20% в баш най-яката криза.

Е тая книга ми помогна - промени ме

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.novavizia.net%2Fproduct_images%2Fk%2Fchetirite-potoka-na-parite__10361_zoom.jpg&hash=b9229510d798d3e8b340d4d4426cec6cf2d3e686

Купете си я

http://www.novavizia.net/products/%D0%A7%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5.html

Има скрити истини за движението на парите и как да се възползвате от движението н апарите за ваша облага........ :-D

Асен Евгениев

Щом е било в разгара на кризата - моите поздравления!  *privet*
Мои близки купиха апартамент само няколко месеца преди да се чуе за първи път за
кризата. Цената му за година падна наполовина, ама те висят на банката с дебелата цифра.
Ходят като лунатици, няма изход от набутването, плащат като за два апартамента.

zoomaniak

Трябва да се изнесът от Апартамента. Да отидът в гарсониера - дават го под наем с такса покриваща главницата на кредита и техният наем и така се спасяват и са на печалба след години.

За съжаление нещата са супер гадни в ипотечният бизнес.  :-(

Но жертвата си струва - след 10-30 години ще са с печалба дори...прехвърлят загубата си на други хора - "нуждаещи се" и непрочели книгата  :'(
: 22.11.2010г 20:08ч
А приятели  :-[ като говорим за наеми не визирам български граждани  :'( те като чуят 500 евро и започват да се шашкат (важи и за фирмите). Пускаш си обява през интернет в нужният сайт - правите си договор (имате адвокат и счетоводител) примерно де и нещата просто се случват.

:popcorn:

Асен Евгениев

zoomaniak

Цитат на: akapulko - 22.11.2010 20:59
Гарсониера е. :-)

:-[ :-D :-[ Кво да правиш............всеки те чейнджи за пари  *MODERATOR*

Съжалявам - важно е да са щастливо семейство  *DRINK* и жена ми иска да купувам къща на село - ама иска и вътрешна баня  :-D едно по едно ще станат нещата  @}->-- *CRAZY*

Пуснал съм обяви за бартер две вилни места за къща в окръг София  =-O *ROFL* а да видиме кво ще стафа  *bg*

zoomaniak

Освен да чета книги. Ходя и на лекции; Сбирки; кафе срещи с ей такива млади и мозъчно-развити хора ...  *DRINK*

Валентин Алексиев е основател и Капитан на StartUP Bulgaria. StartUP развива екосистема за стартиращи фирми, която включва предприемачи, бизнес ангели, инвестиционни фондове и специалисти, предоставящи услуги (консултанти, адвокати, ИТ специалисти, счетоводители и т.н.). Екосистемата предоставя на стартиращите фирми в България насоки как да развият бизнеса си, ментори, финансиране и специализирани услуги на преференциални условия.

Валентин е и съосновател на CEE CHIPS Investment network. CEE CHIPS e мрежа от инвеститори, които финансират бизнеси в Централна и Източна Европа.

Преди това Валентин е участвал в създаването на Хидроизомат Инженеринг ООД и е работил в Институт за развитие на предприемачеството към Университет за национално и световно стопанство.

Валентин Алексиев е завършил Бизнес информатика в Университет за национално и световно стопанство.

..........като имаш информацията - нещата просто се случват.

MeTogu

Като гледам толкова много сложни думички на едно място ми е ясно че никой не работи за тези пари,или поне някой друг го прави цялото бачкане.Как се прави бизнес по време на криза е наистина голяма наука.Но според мен това което правите не е бизнес а обикновенно чанчене и начин да изцедите и последните стотинки на българина.И аз се бях хванал да чета едни такива книжки но не е лесно от нищо да направиш нещо.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Асен Евгениев

Пари се правят с пари!