• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.06.2025 21:49

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

За кредитите и банките

Започната от Longanlon, 12.12.2006 11:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Longanlon

Подобно на Боби и аз ще използвам форумната трибуна, за да заявя потребителската си болка :)

Реших да си купувам ново обзавеждане за жилището и за целта - да взема заем. Клиент съм на Българска Пощенска Банка, тъй като АДО "Дунав" (където работя) са й клиенти също. Банкерът е изключително весел и симпатичен тип, та отивам аз и го питам за условията по кредита.

Оказаха се що-годе добри, лихвата е 12%. И се почна - искат удостоверение, че съм на постоянен договор, искат служебна бележка за дохода ми в последните 6 месеца, искат да им кажа майчиното си мляко - ЕГН и другин работи ясно, ама искат стационарен телефон (а аз нямам) - не можело без стационарен телефон. Можело на роднина да дам. Дадох. Сега искат поръчител (може и без, ама лихвата е 16%) - и на него същите документи искат, че и на него стационарен телефон. И не, не можело да е същия, като предишния, дето го дадох. Можело на друг роднина, добре. Сега обаче, искат още един роднина - само името да му кажа и телефона (стационарен, без гесееми!) - тука почнах вече леко да се шашкам, щото тоя роднина телефона му не може да е същия, като предния дето го искаха...

Добре, с роднините се оправихме. НОООООООООООООО сега трябвало да запиша приятел. Все едно съм в Стани богат дееба - и то с адрес и познай - стационарен телефон. При условие, че повечето ми приятели са под наем нямам ми най-малка представа кой от тях има телефон в къщи... Както и да е, намерих един, дето още живее в техните и не разчита само на гесеема си. Платих и 'такса проучване' и зачаках централата в Плевен да дадат позволение за кредита. Това става миналата седмица вторник.

Понеже всеки ден ходя в банката по работа, банкерът ми ме ъпдейтва как върви проучването. От миналата седмица 2 пъти му връщаха документите ми, защото не съм бил дал тая или оная информация - при условие, че аз ги виждам с очите си факсовете и на тях тая информация Я ИМА. Днес обаче чашата преля - върнали за трети път документите ми без забележки, но с отказ. Викам на банкера ми "Я дай да говоря с тия от Плевен" - даде ми човека по вътрешната им линия. Търся аз 'отговорника по кредитите', обяснявам му се... той вика "Да, знам, аз движех твоя случай' (на ти ми заговори изведнъж :shock: ). Добре де, за какъв е проблема с кредита питам, нали сички документи там съм дал, нямам други задължения, месечната вноска е 1/5 от заплатата ми само... А той се изцепва "Ми ни ми хъресва къде ръботиш". А МОГА ЛИ ДА ТИ ЕБА МАЙКАТА ПРОСТА СЕЛНИН ТАКЪВ  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:

Днес отивам в ДСК. На въпроса ми как мога да взема кредит от тях, отговорът беше "Много лесно". И лесно се оказа. Попълвам едим лист с данни, поръчителят и той един лист, печат от работодател. Нищо друго. Лихвата е 12.45%, ако получавам заплатата си в тяхната банка става 11.45%, ако и ползвам сметката за разплащане с 2 фирми (ток, телефон, вода или гесеем) е 10.45%, а ако и ползвам електронно банкиране става 10.00%. Нося документа, проучват ме един ден и утре си вземам парите.

ЕБАСИ!!!!!!!!!!!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

sho

Чудя ти се защо въобще си се занимавал с тея ***** само факта че те издават Евро Лайн би трябвало да е достатъчен да те откаже, ДСК, Райфаизен даже Биохим е в пъти по добър вариант :)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

steel

Това че пощенска банка са педе**си и на мен ми стана ясно наскоро. Имах сметка там с около 1000 лева. Един хубав ден отивам да си ги тегля и ми разправят. "Не си имал движение по сметката X месеца назад и сметката ти е блокирана".
Мога ли да ви е*а п*ката маина. След една купчина молби разправии и простотии едвам си изтеглих парите които сам съм си внесал.

Тез мойте си пари едвам взех ти как искаш от тях пари да вземеш?!?!?!?

Boby_

:lol: Аз пък съвсем наскоро направих обратното - избягах от ДСК (пфу, това не е банка, а шайка некадърни, бездарни, безхаберни, неадекватни мошеници) като дявол от тамян и се натресох на Пощенска банка, откъдет ми отпуснаха кредит със съвсем прилична лихва без всякакви главоболия.
Въпросът е в това на кой точно самовлюбен, недообразован, полуграмонтен банков служител или инспектор попадне човек - до този извод стигнах. Измежду пасмината чат-пат се намира по някой свестен, който да се сеща, че клиентите не са рая и добитък, а той като седи зад онова бюро, не е хванал Господ за топките.

miTko

Хубавото на тази история е че ако не ти харесва тази отиваш в онази банка, ех ако беше и с тока така...ебаси! :?
Разни мои АКВАРИУМИ 

Boby_

Цитат на: "miTko"Хубавото на тази история е че ако не ти харесва тази отиваш в онази банка, ех ако беше и с тока така...ебаси! :?

Ами... не е съвсем така. С изхарчен овърдрафт, текущ кредит и право на запор върху заплатата ха иди в друга банка да видим.  :wink:

miTko

Е той наврвме е забегнал, иначе е ясно - шибинг!
Разни мои АКВАРИУМИ 

mejdupraznika

:x по хубо да са здържам . аве дайте ми един форум на министерството малко да ги псуам тез минджи да ги ///** в корупцията. :evil:  :evil:  :evil:

DSS

Всеки гледа да те прецака. Това не е много хубаво, но е факт. Навсякъте те гледат в очите и те лъжат така нагло, че накрая заапочва да ти писва от всичко и от всеки.

Тони

Понеже имам малко опит по банките, ще споделя моите мъки. Първо сметките  ми бяха в Пощенска - зад НДК. Всеки месец имах проблем с банкирането, все някое платежно не минало защото печата не бил излязал хубаво, или подписа нещо ....  пък и таксите бяха доста дебели.  След това се преместих в ДСК-  в тая банка обслужването е от началото на 90те. Като трябваше да ходя там, за каквото и да е , ми отнемаше минимум час. Сега работя с Райфайзен, Първа инвестиционна и Стопанска и инвестиционна банка и съм доволен.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

nixanbal

Цитат на: "Longanlon"Подобно на Боби и аз ще използвам форумната трибуна, за да заявя потребителската си болка :)

Реших да си купувам ново обзавеждане за жилището и за целта - да взема заем. Клиент съм на Българска Пощенска Банка, тъй като АДО "Дунав" (където работя) са й клиенти също. Банкерът е изключително весел и симпатичен тип, та отивам аз и го питам за условията по кредита.

Оказаха се що-годе добри, лихвата е 12%. И се почна - искат удостоверение, че съм на постоянен договор, искат служебна бележка за дохода ми в последните 6 месеца, искат да им кажа майчиното си мляко - ЕГН и другин работи ясно, ама искат стационарен телефон (а аз нямам) - не можело без стационарен телефон. Можело на роднина да дам. Дадох. Сега искат поръчител (може и без, ама лихвата е 16%) - и на него същите документи искат, че и на него стационарен телефон. И не, не можело да е същия, като предишния, дето го дадох. Можело на друг роднина, добре. Сега обаче, искат още един роднина - само името да му кажа и телефона (стационарен, без гесееми!) - тука почнах вече леко да се шашкам, щото тоя роднина телефона му не може да е същия, като предния дето го искаха...

Добре, с роднините се оправихме. НОООООООООООООО сега трябвало да запиша приятел. Все едно съм в Стани богат дееба - и то с адрес и познай - стационарен телефон. При условие, че повечето ми приятели са под наем нямам ми най-малка представа кой от тях има телефон в къщи... Както и да е, намерих един, дето още живее в техните и не разчита само на гесеема си. Платих и 'такса проучване' и зачаках централата в Плевен да дадат позволение за кредита. Това става миналата седмица вторник.

На мен всичко дотук ми се струва съвсем в реда на нещата, защо се учудваш за всичко около процедурата за отпускане на кредита? Все пак не ти дават шепа жито, а хиляди.
Това накрая вече си е смех и половина - селска работа.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi48.photobucket.com%2Falbums%2Ff237%2Fnixanbal%2FMalawiTank_baner.jpg&hash=b6a3b805af52b2039354d101738ed74ce9cd7bab

Живко

Пощенска в Плевен са много смотани.
От там си тегля заплатата. Договорите на всички служители са с преференции при тегленето на заеми и овърдрафи.
Отивам аз да вадя дебитни карти на нови служители и си викам, чакай да си извадя една кредитна карта. Знам ли, може да потрябва. Служителката ми вика, може, но с 500 лв. лимит :shock:
Бати откачалката ще плащам сума ти такси годишно срещу евентуално ползване на некви си 500 лв.
Всъщност не знам банката дали е кофти. Там нямам кредитна история. Виж в някои други банки нямам грижи. Там обаче вече съм бил редовен платец и съм изплащал всичко предсрочно. Там съм добре дошъл.
Изллючвам Прокредит. Там теглих първия си кредит при ненормална лихва, трима поръчители и залог колата :roll: Погасих го предсрочно и после поисках друг. Предложиха ми подобни условия :evil:
Най-доволен съм от Райфайзен и Булбанк.
Никой не се е родил научен.

Raziel

Има само една добра банка в БГ и тва е  ПИБ
Колкото повече движение на пари имаш по сметките толкова по преферинциални условия получаваш.
В момента съм принуден да работя с ОББ понеже там си получавам заплатата но 15мин след като я получа я прехвърлям в  ПИБ.
In Pursuit of Perfection

77

доволен от райфайзенбанк :D
недоволен от пощенска банка и дск :cry:
с други не съм работил :lol:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

N.Nobs

Много доволен от ОББ.Няколко пъти :D

Дайте да си направим един бял и един черен списък :wink:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".