• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 07:15

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

За кого ще гласувате на избори 2011?

Започната от 77, 23.09.2011 17:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ribarche

Реално погледнато , ромската престъпност е в пъти по-висока в стравнение с престъпленията ,които извършват останалите етноси в страната .
Но , ние няма да постигнем нищо ако убием 100 или 10 000 циганина разрушим всички гета и ги опожарим , напротив ще направим точно това срещу което се борим . Щом искаме справедливост, равнопоставеност , равност пред закона за всички , ние трябва това да го искаме от държавните институции. Трябва всички да знаем , че ако наруши някой нашите права по някакъв начин , зад нас стои цялата сила на закона и държавата .
Това драги сънародници трябва да го искаме от онези , за които сме гласували да управляват държавата . Ако Съд и Прокуратурата си вършеха работата , не само проблема с циганите нямаше да го има , но и много други проблеми заради ,които страдаме ние обикновенните граждани .
Нещото , което мен ме дразни , е че сега народното недоволство се превръща в политическо мерене на пи*шки . Излизат разни политици , и говорят абсолютни тъпанарщини , мислейки народа за зомбирано стадо което им вярва сляпо.
Аз бих се включил в простестите , но ако се правят по правилния начин и на правилното място . Няма смисъл да протестирам в циганското гето , там гласът ми ще бъде чут само от цигани . Истината е ,че тези протести трябва да се правят пред държавните институции , пред парламента , пред областните дирекции на МВР ,пред съдилищата пред прокуратурата  това са истинските виновници за появата и съществуването на всички Кировци .

Raven

За тази вълна от безпрецедентни през последните 20 години протести които обхванаха цялата страна ми направи впечатление едно нещо което мисля че е много показателно във връзка с политическата ситуация в страната- нямаше политически и антиправителствени настроения, възгласи, скандирания и каквито и да е искания.
Мисля че вчера в София се чуха няколко единични общоадресирани скандирания "Оставка" но като цяло недоволството не е на политическа и антиправителствена основа.Поне до сега .

Другото е че изглежда полицията поне до момента успява да овладее положението и май няма да се стигне до английски вариант.
Искрено се надявам протестите да останат само мирни.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

rakim

Ribarche ако повечето хора действаха вместо да умуват като теб с по 5 страници клишета щяхме да сме по добре,извади си главата от книгите и направи това което ти казва сърцето...макар че като те слушам то ти цъка като клавиатура или пишеща машина..аман от умници
540л Южна Америка

venkov

Цитат на: anasarka - 27.09.2011 17:22
...се сещам за израза "Трудово възпитателни лагери"
..И аз съм така,но при мен е една проста думичка - преврат.Моето лично мнение е,че сме си за една президентска република или може би диктатура,но диктатура в правилната посока!Просто си е породено от моето наблюдение на нещата  *THUMBS UP* Тези партии и партиини системи не правят нищо друго освен да се прецакват един другиго.В крайна сметка ние сме прецаканите
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi39.tinypic.com%2F14x1pmx.jpg&hash=eeb8e392c28178fc8bebf3ada9c75cf38f4d6945
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fdobavi.info%2Fcars%2FRover%2Fm26448.gif&hash=faa5c0cda8a33d430caa0b5621cf9df37a9dc354

Ribarche

Цитат на: rakim - 27.09.2011 20:32
Ribarche ако повечето хора действаха вместо да умуват като теб с по 5 страници клишета щяхме да сме по добре,извади си главата от книгите и направи това което ти казва сърцето...макар че като те слушам то ти цъка като клавиатура или пишеща машина..аман от умници
Добре Раким ... напиши в гугъл Сребреница  или Косово , изгледай няколко клипа , и ми кажи дали харесваш това което си видял.
  Съветвам те , да не избързваш с обидните квалификации . За разлика от теб аз напълно мога да разбера твоята позиция , но с палежи , масови безредици и трупове  няма да се промени нищо към по-добро .
Трябва да има и умници драги ми Раким , рано или късно ще сме ти нужни .  ;-)

Ако написаното от мен по някакъв начин те обижда , моля да ме извиниш  *privet*

Caxapa

 *privet* ти свалям за написаното "Рибарче" но дали е било така преди повече от 25 години отново в Пловдив  по подобна случка  когато така наречените "цигани" не смееха да минат по центъра след 20:00часа? Нека да им се изпречат народните маси и да минат като цунами през махалите им от бидони и картони та после  която и да е партия неможе да им помогне. Почва се от "Авгиевите обори" след като  върхушката нехае а после и парадните дворове като почистим и ще се оправи положението.

Raven

В момента заиграването с този въпрос от страна на няколко дрогирани кретенчета и няколко безотговорни политически лидери е една много опасна игра.

Циганите са опасни , както могат да бъдат опасни няколко хиляди човека въоръжени с брадви.

Полицията се опитва да спаси шепа младежи от изключително тъпо самоубийство като ги спира да не нахлуят в циганските махали.

пп

Надявах се на  политическа дискусия в тази тема, наистина ми е интересно какво е мнението на форума за политическата обстановка в страната в навечерието на изборите. :-)
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

denbosch

Циганите наистина са опасни,особено хиляда човека с брадви,но и десет хиляди българи на едно място също са опасни.
Циганите ги е страх-истината е,че и българите ги е страх.
Никой не иска това,което се случва в момента...освен определени политически кръгове!
За вчера съм съгласен с действията на полицията!
Днес обаче попречиха на хората и то на протестиращите/симпатизантите бяха допускани-как ги различаваха,не смея да гадая?!/да стигнат до дебатите на живо по ТВ7 на входа на Морската градина на Варна-абсолютно противозаконно и тенденциозно!
А иначе за кого ще гласувам?!Ами ако някой е гледал така наречените дебати на кандидат кметовете за Варна,то как да гласуваш за някой,след като всичките са за затвора?!?
Лично за мен ГЕРБ си вкараха огромен автогол с Кирил Йорданов,но пък се говори,че играят с двама,че и дори с трима кандидати-за по-сигурно!Така де,няма пропуск-а пък нека долу масите се карат и псуват...

killiman

При всички положения - проблем има. И той не е от днес, нито от преди няколко дни, когато стана показното убийство на младежа. Политиците нямат намерение да го разрешат заради ред причини - етнически мир, осигуряване на гласове и т.н. Ясно е, че вариантът политиците да резрешат проблема е много малко вероятен поради изброените по-горе причини. А те ако не го направят - кой? И трябва ли да чакаме още една искра за да са още по-масови протестите?
Наистина, тия призиви за сапун и ножове са абсолютни глупости. Но и лично аз съм чувал тъмнокожи субекти как наричат "гяури" български пенсионери на пазара Кирков. Ситуацията е безкрайно сложна, в шахмата има термин за това - пат. За да се разреши успешно всички трябва да прояват търпение и желание за успешен изход. Но при провал на политиците отново потърпевши ще са обикновените хора, без значение от етноса им.

peter_m

"Цар Киро пак измами всички и много майсторски подмени шофьора, който смаза Ангел, с друг човек в Турция", каза вчера от болничната стая в Университетска болница "Св. Георги" Петър Георгиев

"Цар Киро пак измами всички и много майсторски подмени шофьора, който смаза Ангел, с друг човек в Турция", каза вчера от болничната стая в Университетска болница "Св. Георги" Петър Георгиев от Катуница, пише "24 часа", цитиран от БЛИЦ.
Той е един от 5-имата пострадали в нощта, когато загина 19-годишният Ангел Петров. Според лекари неговото състояние е най-тежко - има луксация на тазобедрена става. Поставена му е екстензия и ще лежи в клиниката по ортопедия 20-ина дни.

Петима приятели от селото, дошли на свиждане, са категорични, че заловеният 55-годишен Симеон Йосифов е различен от убиеца. "Иначе защо да ходи до Турция, а после да се връща, за да влезе в затвора", обяснява Петър.

Логиката е ясна: Киро го е пратил там, върнал е друго лице, което не знае нищо и няма как да го издъни при полицейските разпити.

За Петър и приятелите му убийството на Ангел е добре планирано. Ето и доказателството: 3 дни преди инцидента Рашков е застраховал имотите си, поизпразнил е къщите от ценни неща, затова оставиха протестиращите да вилнеят и да палят необезпокоявано, разсъждават младежите.

"Чувствам се много добре за човек, ударен от 2 коли - първо от белия бус, а после и от мерцедеса с британска регистрация", каза Георгиев. Той си спомня, че групата недоволни се струпала пред палатите на Рашкови между 21,30-22 ч. Тогава ненадейно от единия край на улицата тръгнали двете коли.

"Първи вървеше мерцедесът. Като наближи хората, шофьорът се стресна и намали. И белият бус го изпревари. Той ме удари първи. След това тълпата се разпръсна, но потегли и лимузината, която ме халоса", казва момчето, което е XII клас в СОУ "Симеон Велики".

Освен травмата на крака сериозно е охлузено и лицето му. "Няма да ми правят пластична операция, докторите ми дадоха мехлеми и казаха, че ще мине", добави Петър. Раните по лицето станали повод за закачки - преди ден приятели от Катуница му донесли книгата "Терминатор", защото прилича на него във физиономията. "Прави са, нали", усмихва се момчето и слага корицата до лицето си.

"Ще има временно стихване, за да си тръгнат полицаи и жандармерия. Катуница няма да се успокои, докато Киро не се изсели с цялата си фамилия", казват от компанията му.

КЪЩИТЕ СА ОПРАЗНЕНИ И ЗАСТРАХОВАНИ 3 ДЕНА ПРЕДИ СЪБИТИЯТА !!!



така наречения убиец каза че не познава киро ... а киро обикаля от хотел в хотел и "нашата полиция го пази"

УСЕЩАТЕ ЛИ КАК НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ

denbosch

Тук около нас/живея сравнително в центъра на града/ в момента е пълно мъртвило.Не се чуват хора,песни,коли,интересното е,че не се чуват аларми и кучета дори-не помня такава тишина.Дано не е затишие пред буря!
В градинката отсреща дълго време имаше трима униформени с щитове,протектори и каски-затова сега няма нито просяци,нито надигащи бутилки и веселящи се шумни компании.На нашата улица някъде между 21 и 22 часа изведнъж спря цивилна кола с четирима цивилни полицаи/тъщата даже и записала номера,ако се наложи нещо-в началото не се разбра,че са полицаи/,които изведнъж наизскачаха отвътре,а единият извади пистолет и стреля два-три пъти във въздуха.После разпитах момчетата от улицата-искали са да спрат по този начин голяма група ултраси.Чак до стрелба да се стигне доста ме озадачи,но нямах поглед върху ситуацията като цяло...
Едно нещо се чудя-не може ли всеки ден да има полицейско присъствие по улиците,не толкова масирано,разбира се,в никакъв случай,но поне тук-там да се виждат хора в униформи за респект?!

met

№ 9


Каквото и да е положението в държавата - сами сме си го постигнали. Явно само АТАКА иска да се променят нещата, а народа не иска.

]:->
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi8.photobucket.com%2Falbums%2Fa48%2Fh0stage%2F1231-1.jpg&hash=3ebdc6eba81d20551df15dac7fc17ea2d362a84a

killiman

Цитат на: met - 28.09.2011 07:32
№ 9


Каквото и да е положението в държавата - сами сме си го постигнали. Явно само АТАКА иска да се променят нещата, а народа не иска.

]:->


На Атака едно от предизборните им обещания беше да премахнат изборния туризъм. Това беше преди повече от две години. До момента няма никакво раздвижване по въпроса.

rgeorgieff

Не зная защо много хора се опитват да вкарат протестите само в етническата рамка. Не зная и колко от пишещите са били около събитията, но аз имах възможността да присъствам и в София и една вечер във Варна, и мога да твърдя, че хората далеч не бяха само антицигански настроени. Изключая вчерашните събирания, които почти нявсякъде се изродиха в нещо друго.
Тези "протести" са резултантна от не само от неглижирането на проблемите с циганите, но и гняв от незчитане на закони, от "нормалният" живот, който водим и непукизма на 240 хрантутника на паветата. А това беше искра, която изпусна парата. Съвсем отделен е въпросът, че разни елементи се опитаха да пренасочат проблемите в друга посока и да закачат по някой и друг нов избирател.

77

изглежда ГЕРБ ще спечелят.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Similar topics (5)

32583

Публикации: 6
Прегледи: 4022

34052

Публикации: 3
Прегледи: 2078

29647

Публикации: 6
Прегледи: 6156

30355

Започната от barabata


Публикации: 33
Прегледи: 15179