• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

17.07.2025 01:10

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Южния парк в София, в един прекрасен, слънчев Мартенски ден!

Започната от batvale, 06.03.2009 19:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

elblanko

Цитат на: bicho1976 - 07.03.2009 10:31
Сега вече виждам приемуществото на малкият град.Не че няма найлонки в градинките,ама такава свинщина несъм виждал.Преди време ходих на мач в София,направо унемях.Грозна гледка!!!Ако искате децата Ви да не растат в мрасотия и фекалии заповядайте в провинцията.Тук е чисто, само малко доходите са различни. :-)
Интересно мнение, ако не бях добре възпитан щях да ти обясня защо в София се наблюдават такива гледки. @=
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

Raven

Аз съм си водил кучето един два пъти в Южния ,но се отказах просто защото не е за там.
Паркът е много хубав ,има много хора,деца и някакси не е приятно да ти тичат кучета там където ти играе детето.
Водя си кучето на места където няма деца и не пречи на никой- в старата част на Западен парк,Витоша,около Панчерево....

София в момента е удивително мръсна,аз имам много набито око за такива неща и псувам злобно  по светофарите и улиците  шофьори които  си хвърлят  фаса или боклук през прозореца на колата,гонил съм и съм засичал по магистралата кола от която си хвърлиха плик през прозореца,събирал съм пликове хвърляни от балкона и съм ги сипвал пред вратата на апартамента от чиито балкон излетя / добре че говедото не ми отвори тогава щото щях да му го нахлузя на главата/

Аз съм единственият от нашият вход който чисти и подрязва градинката пред входа,дори го правя в неделя сутрин рано за да не ме видят много хора,просто го правя за себе си и даже се дразня някой като ми каже "браво"!

Не знам по каква причина ,но както казах- много е мръсна София в момента,такова нещо не е било отдавна,дали защото се смени концесионера,или по някакви други причини....
Това малко ме притеснява понеже настоящият градоначалник след около 4 месеца ще управлява цялата ни държава,дано не я управлява по този начин.

Надявам се етномалцинствените бригади да плъзнат пак на пролет и да посъберат плодовете на цивилизацията ни поне от зелените площи.

Особено се дразня като видя да го правят това млади хора,айде  възрастните са ясни,на тях нито им е обяснявано що е екология нито са имали такава култура- те са били заети да строят социализъм.
Те ще си отидат,но младите които остават и си хвърлят боклука навсякъде- те са тъжното настояще и бъдеще ...

И без да се засягате ,но провинциалистите имат по слабо развито чувство за  прилежно хвърляне на боклука на определените места,просто на село рЯката все още е универсалната кофа за смет .
Отидете в студентски град да погледнете какво става около блоковете...

Тоа го казвам не като софиянец а като реален наблюдател,всъщност аз не съм от София,просто живея тук.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

bicho1976

Първо искам да се извиня че разводних малко темата.Усещам как можеби(недай си боже)ще стане кой цапа София.,,Селяните"или софиянци.В моя град несъм виждал скоро контейнер който да е пълен,просто сметопочистващата фирма си върши работата.Като гледам снимките кошовете пълни,къде да си хвърли боклука човек?Колега elblanko не дей да виниш ,,селяните"за тази мизерия,те просто неходят в южният парк,нямат кучета които да разхождат там.И няма село в което хората да си хвърлят боклука пред врата през прозореца.Старите хора са просто съвестни,така са възпитани.

bigbeer

ЦитатИ без да се засягате ,но провинциалистите имат по слабо развито чувство за  прилежно хвърляне на боклука на определените места,просто на село рЯката все още е универсалната кофа за смет .

Сигурно си прав, като знам колко кореняци софиянци са останали да живеят в София.. През уикендите столичани като идат по родните си места серат прилежно и там.. напра'о у ряката ;) То на село вече живи бабички не останаха да чистят..  *DRINK*

batvale

Цитат на: Raven - 07.03.2009 17:19

Особено се дразня като видя да го правят това млади хора,айде  възрастните са ясни,на тях нито им е обяснявано що е екология нито са имали такава култура- те са били заети да строят социализъм.
Те ще си отидат,но младите които остават и си хвърлят боклука навсякъде- те са тъжното настояще и бъдеще ...

По тяхно време си имаше дежурни по чистотата, график за почистване на сняг, Съботници, Пролетници, Есенници и други такива дни, където може и да нямаш желание, ама слизаш за да не ти отиде комсомолската книжка и да не те удумват съседите. Сега от 54 апартамента само в нашия вход, а входовете са четири! сняг чистехме само аз и момчето, което държи магазинчето в общото помещение на входа, направо ме е срам да снимам, какво е зад блока - не е почествано от година, а е любима кофа за боклук на голяма част от съседите!!! А ако тия дни направим една анкетка из училищните дворове със заглавие: "Какво е това Екология?" 80% от отговорите ще са от типа: "Ски'йте с'а копелета, хич не се опитвайте да ме ебавате, ползвам презервативи и не ме е страх нито от Екология, нито от Гонорея, нито от Сифилис и други такива гадости. Уърд, Пийс мада фака"
     И аз лично се надявам чистотата на София да е минала временно на заден план, до изборите за ново правителство, пък след това да дойде по-чисто любив оправник, защото снежеца скрива туй-онуй, ама като се разтопи на яве излиза реалната картинка - една голяма рЯка на село.

Взех да звуча, като някоя баба, 'дето седи по цял ден на прозореца и води записки ама то много дразнещо!!!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages.adrianska.multiply.com%2Fimage%2F2%2Fphotos%2F8%2F600x600%2F17%2FIMG-1307.JPG%3Fet%3DN4XQW%252B4VRn7vrOlpik%252BxUg%26amp%3Bnmid%3D104591244&hash=72af21d3f15774e4839d76bdafb7772858bd9c98

bigbeer

Бат Бойко дава разяснения по темата в момента по БТВ-то ;)

denbosch

ЦитатИ без да се засягате ,но провинциалистите имат по слабо развито чувство за  прилежно хвърляне на боклука на определените места,просто на село рЯката все още е универсалната кофа за смет .

Интересно мнение,но не съм съгласен с него.Ще дам пример-баба ми и дядо ми/Бог да го прости!/ са живели цял живот на село.Т.е. те са т.нар. селяни.Обаче като селяни,не бих ги заменил за 99% от гражданите.Къщата им беше подредена като за списание,двора и обора също.Не можеше да видиш не боклук,а даже паднало листо есента в двора или около къщата.Имаха си отделни обувки или т.нар. "гуми" за двора,за обора и за улицата-кал нямаше никога никъде,а снега се почистваше на момента.Сметта се изхвърляше на сметището накрай селото.И правеха това,не защото някой следеше за чистотата/имаше голям  брой къщи,дворове и улици направо кочини/,а защото им беше заложено отвътре.Майка ми и баща ми са живели също на село до ученическите си години,е и тях не мога да ги дам на никой "гражданин"!Затова и не обиждам на селянин,а още по-малко на провинциалист.Не селяните са виновни,а селянията,а тя ходи по всички.Виждал съм изцепки от кореняци граждани,ама наистина кореняци от четири-пет поколения,които биха засрамили всеки селянин.

Нещо да напиша и за кучетата,понеже съм видял и двете гледни точки-гледах девет години ротвайлер,а после се роди и сина ми.Въпроса с разходките в големите градове беше ужасен още преди 10 години,а сега направо е кошмарен-и за децата и за кучетата.Естествено вече като родител държа на мнението,че децата са с предимство/преди бях на друго мнение :-[!/.Кучето го бях научил винаги да си върши нуждите в храсти далеч от пътеките,но за целта трябнаше да го водя на дълги разходки,където има подходящи условия.Естествено повечето хора ги мързи-бухат кучето в първата градинка,събират се пет-десет души по средата на градинката и половин-един час никакво внимание на кучето.Винаги съм се дразнел,когато някой ми каже "остави го кучето да се оправя,ела да си говорим"-никога не съм си изпускал кучето от поглед и винаги е било близо до мен.Не си ли гледаш кучето,не си гледаш и децата-такива са ми наблюденията,има и изключения,но са редки.Ситуацията с "мините" няма да се оправи скоро,но трябва да се почне примерно с нещо по-просто.Когато си плащах данъка за кучето/май съм бил луд,а?/в кметството ме гледаха като извънземен.Почваха да се търсят бланки,жетони и естествено нищо нямаше.Даже не знаеха на кое гише да си платя данъка?! Накрая ми пишеха една бележка на ръка.Естествено след няколко години ми писна да им развалям спокойствието и спрях да плащам.За какво си говорим-ще чакаме да глобят някой за пуснато куче без повод или пък за  неприбиране на "мини".

Всъщност темата е безкрайна и може да избие във всякакви посоки,седнах с идеята да напиша много неща,но отивам да приготвям масата за гости.Това,което се опитвам и исках да напиша обосновано  е, че всъщност всички носим вина във себе си-нали все пак живеем тук,м*мка му!

elblanko

Цитат на: denbosch - 07.03.2009 18:14
Всъщност темата е безкрайна и може да избие във всякакви посоки,седнах с идеята да напиша много неща,но отивам да приготвям масата за гости.Това,което се опитвам и исках да напиша обосновано  е, че всъщност всички носим вина във себе си-нали все пак живеем тук,м*мка му!
Точно защото темата може да избие във всички посоки, аз не изказах мнението си. От опит знам че ще има много обидени от моето мнение, но ако админите не вземат мерки ще бъда принуден да защитя родния си град и неговите жители.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

bigbeer

:) Дискусията е отворена.. защитавай :) Кой град е в опастност според теб, та има нужда от защита? ;)

batvale

Цитат на: elblanko - 07.03.2009 18:37
Точно защото темата може да избие във всички посоки, аз не изказах мнението си. От опит знам че ще има много обидени от моето мнение, но ако админите не вземат мерки ще бъда принуден да защитя родния си град и неговите жители.

Бланко, дай да нИ излизаме от рамките на добрия тон, не беше това идеята на темата. На всички ни е ясно, че града е пренаселен и се до пренаселва, лошото е, че парите от данъци май не отиват по предназначение - това беше моята идея и затова публикувах снимките. Пък кой от къде е си е негов проблем.

П.П. Ботиите станаха още по-големи, пращат ти много поздрави  *DRINK*.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages.adrianska.multiply.com%2Fimage%2F2%2Fphotos%2F8%2F600x600%2F17%2FIMG-1307.JPG%3Fet%3DN4XQW%252B4VRn7vrOlpik%252BxUg%26amp%3Bnmid%3D104591244&hash=72af21d3f15774e4839d76bdafb7772858bd9c98

Raven

Аз живея в блок на централна софииска улица,голяма част от съседите ми са наематели от провинцията.

Късно вечер като си извеждам кучето зад блока наблюдавам едно уникално природно явление- така нареченото "вечерният прелет на торбичките с боклук" от балконите.

Последвалото ентусиазирано разследване от моя страна често  ме довежда до възмутеният   собственик на въпросната торбичка който ми заявавя нещо от сорта :

Ко ма напрай ти ба,пък вии софиянците големити чистници ,ко са прайти....

...............

Имам вила в едно село близо до София- Драговищица.
Когато преспивам там всяка неделя сутрин ме буди един много интересн местен традиционен ритуал,скърцането на ръчните колички с боклук които по уличката край къщата минават на път за селската рекичка....

Не казвам че всички гражани са чистници а всички на село си хвърлят боклука в реката,аз моят си го горя за възмущение на съседа който ми казва: кво опушваш бе комшу, река за тебе няма ли..

Просто това е мое мнение създадено на базата на много наблюдения.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

elblanko

Цитат на: batvale - 07.03.2009 18:49
     Бланко, дай да нИ излизаме от рамките на добрия тон, не беше това идеята на темата. На всички ни е ясно, че града е пренаселен и се до пренаселва, лошото е, че парите от данъци май не отиват по предназначение - това беше моята идея и затова публикувах снимките. Пък кой от къде е си е негов проблем.

П.П. Ботиите станаха още по-големи, пращат ти много поздрави  *DRINK*.
Да де ама е малко нагло, някои да ми разправия, колко чист бил града му при положение че там са останали примерно 10 човека от тях дори 9 да са мизерници пак не могат да замърсят целия град а по голяма част от градските му са дошли тук да мърсят. А най лошото е че той не осъзнава какво говори.  ;-)
                                                                                                                                Антон Светозаров

bigbeer

Прав си. В София са се събрали всичките цървули от провинцията.. по 100 хил всяка година прииждат ;)

barabata

Те аз им се чудя за какво се гъчкат в тая София или който и да е град. Аз търся жилище в покрайнините или още по добре къща малко настрана от града.

Всичко опира до мързела и после идва възпитанието ( то и мързела си е липса на възпитание, но това е друга тема ). Последната мярка е би трябвало да са глобите но като всичко е само на хартия и една безплътна идея нищо и никъде няма да се промени докато "свестните хора" не понабият собственоръчно "мръсните хора", защото последите никога няма да се променят доброволно.

Тъпото ми е че делите хората на граждани и селяни и на София и провинция.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Divane

тази тема е нескончаема..пък и едвали ще решиме глобалните проблеми. Просто трябва всеки лично за себе си да прецени,че не трябва да цапа.Тва е!

Similar topics (5)

34337

Започната от kosturska

Публикации: 10
Прегледи: 3793

36858

Публикации: 12
Прегледи: 6295

12259

Публикации: 4
Прегледи: 2734

34018