• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
06.06.2024 18:22

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Я даите малко помощ

Започната от stanko, 04.07.2005 01:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

etg

niki033
e абсолютно прав:
Миришат само ако не им се чисти редовно и то не те, а талаша( просто по никакъв начин не може да се сравни с "аромата" на куче или котарак)
Активни са и денем и нощем за разлика от хамстерите(активни само нощем).
Квичат  Ники033  е казал кога.
Това е най-неагресивното, подходящо за малки деца животно(горкото то). Единствената причина то да захапе, ако реши че пръста ти е храна, при това не е никак болезнено.

Longanlon

:twisted:  хъхъ, то и тигъра единствения начин да те захапе е да реши, че пръста ... или ръката ти е храна  :twisted:  и не е никак болезнено - чувал съм че от шока тялото отделя ударна доза ендорфини и не чувстваш нищо - можеш да ходиш даже на двата окървавени чукана, които животинката ти е оставила вместо крака, примерно.  :twisted:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

etg

Ако искаш да направим един експеримент.
Аз ще си отъркам ръката в сеното и ще я подам на морското свинче да ме гризне, а ти ще отскочиш до Зоопарка и ще си пъхнеш ръката при Амур(но трябва да не го хранят няколко дена).
Какво пък и двамата няма да ни боли :bravo  :cranky  :bravo

etg

След поредния бисер....
,Станко още едно пояснение в смисъла на думата агресия м.свинче проявява нулева такава. Единствения начин то да захапе е , ако имаш в ръката храна за него  и то е гладно,  и се нахвърли на храната, и без да иска захапе пръста. Иначе ако го вземеш в ръце и го мачкаш, премяташ , стискаш, каквото ще прави със сигурност едно 4-5 год. дете, м.свинче няма да се защити със зъби, просто ще търпи докато стреса му дойде в повече и ....
А забравих, ако не са му изрязани ноктите драска, и то пак без умисъл, просто се стреми да се закрепи в ръцете ти. :lol:

Raven

Цитат на: "Longanlon":twisted:  хъхъ, то и тигъра единствения начин да те захапе е да реши, че пръста ... или ръката ти е храна  :twisted:  и не е никак болезнено - чувал съм че от шока тялото отделя ударна доза ендорфини и не чувстваш нищо - можеш да ходиш даже на двата окървавени чукана, които животинката ти е оставила вместо крака, примерно.  :twisted:

така наречения "снаряден ефект"
като падне до теб граната първо си викаш "нищо ми няма " и чак като тръгнеш да ставаш виждаш че ти няма краката :lol:
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

AQUASAUR

Станко, повечето неща се казаха...
Наистина от всички гризачи възможни като домашнш любимци,
морското свинче е най-удачният вариант...https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.wass-up.com%2Fforum%2Fimages%2Fsmilies%2Fthumbsup.gif&hash=ab8f82c084f368031ba4e18776cbbc9f83d26cd6
Ще добавя само,че е добре под талашената постелка да сложиш и котешка тоалетна(от тази която не стяга и не става на бучки) - адсорбира по-добре от талаша,подтиска "аромата" и удължава срока на цялостната подмяна.. :idea:
За водопой му оставяй само специализирана поилка а не паничка с вода,
иначе я разлива и е все подмокрено...
Можеш дори и изцяло да си я спестиш ако му даваш повечко обелки от плодове и зеленчуци...,
но пък тогава пишка повече и по-често ще му сменяш постелката... :!:
Така че храни го предимно със зърнени смески, сипани в достатъчно стабилна "хранилка"(да не я подритва насам-натам), сено, трева...

Рисковите моменти са следните:
- Бокса(къщата)му да не е оставен за дълго на пряко слънце или забравен навън, на открито(на терасата примерно), където може дъжд да го навали,вятър(течение) да го простуди...
- Не го пускай навън да се разхожда по "терени със съмнителна хигиена"...или пък без наблюдение в стаята, че понякога обичат да "дегостират" я кабели...я други елементи от интериора... :evil:
- Като го избираш при покупка, гледай да няма "дребни гадинки" по себе си...
или "микоспория" - неприятно гъбично заболяване(пренасящо се и по човека!) изразено като "срупчета" на кожата,
най-често в областа на гравата или лапите... :!:
- То съмото също е уязвимо от някои човешки заболявания(вирусните например!), така че ако има болен член на семейството, по-добре да не контактува с него... :!:
- Общо взето търпи на "мачкане" и "тормоз"... :twisted: , но не е безопасно ако го изтървеш "от високо" - при падане(особено ако е бебе)може да си увреди гръбнака и да се парализира... :!:
- И да не те плаша повече с негативи, ще добавя само,че трябва да си сигурен в произхода на плодовете и зеленчуците които му даваш - понякога съдържят превишено количество нитрати или пак "вносните" ги пръскат с разни препарати за трайност и обелките им са токсични...:evil:  :!:

И да пратиш някоя снимка като си вземеш такъв любимец, та да го видим... :!:
Което ми напомня,че ти обеща и още снимки на твоите Дискуси да постнеш...а нещо се ослушваш... :roll:

Similar topics (5)

31319

Публикации: 2
Прегледи: 1712

5903

Публикации: 1487
Прегледи: 389794

3009

Публикации: 11
Прегледи: 5343

27181

Публикации: 5
Прегледи: 7267