• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 01:34

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Възможно ли е?

Започната от morriddin, 27.11.2022 19:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

morriddin

От няколко дни се бутнах в няколко акваристични групи у Фейса, ама четейки, гледайки и т.н. взех да се чудя колко е сбъркал проф. Христов за процентите дебили в държавата ни...
Никакви познания, никакво желание да се придобият такива, но арогантността, безочието, нахалството и откровената простотия надскачат всички скали.
Хобито ни не е било в такъв разцвет за търговците откак се помня. Всеки аквариум е пълен с цветно ГМО, шарени маниста на дъното, чудни подводни замъци, кораби и други аксесоари, които правели аквариума СУПЕР - ДУПЕР.
Естествено, всеки втори пост е от рода "защо ми умряха рибките". Опитваш се да обясниш защо, обаче 9 от 10те отвръщат: Не ми се занимава, ама искам веднага да се получи, то много сложно, майната му - ще купя други и така кръгът се затваря...
Та се чудя възможно ли е да се е изродила нацията до степен да иска красотата на един средностатистически аквариум, а да не се опитва да го сътвори и запази?
п.п. Въпроса си е чисто риторичен...

NO CARRIER

Това е бъдещето. :duvar: 
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Lightning_boy

Цитат на: morriddin - 27.11.2022 19:34Та се чудя възможно ли е да се е изродила нацията до степен да иска красотата на един средностатистически аквариум, а да не се опитва да го сътвори и запази?
п.п. Въпроса си е чисто риторичен...
Проф. Христов, не просто е прав, той е абсолютно прав.
Спрях да следя много то фейс групите поради ред причини. Там е чат система, там никой не мисли и всеки чака на готово. Няма да се поразрови, няма да потърси, няма и да прочете, той (като един истински класически българин) ще чака да дойде от горе и да го трясне по главата.
Преди време бях чел една книга на един физик, Мичио Каку се казва. Там той обяснява за 3 типа раса на планената, в момента се намираме във втория тип и ако успеем да не се самоунищожим, тогава ще станем напреднала цивилизация и може би ще усъществим контакт с чужд вид извън тая планета. Ама като гледам с каква скорост деградираме....
Всеки ден, или през ден отварям форумите и е тъжно, че никой нищо не търси и не пише. Тук там някой продава нещо.
Мързелът на тази раса е разковничето на проблема.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

mushroom

То не е само наш феномен. Мисля че направо си е глобална болестта. Няма смислен разговор, няма дискусия. Дори понякога (не в нета), тоз който вика най-силно се мисли за най-прав. Когато се подадът смислени доводи или се отхвърлят, че тез там твоите са фалшиви или просто се игнорира и се продължава да се говори на висок тон.
Ей, имаха го хамериканците за президент едно от тея същества. ( - :
А относно аквариумите... отговора е в твоя пост "Хобито ни не е било в такъв разцвет за търговците откак се помня.". Ноооо и в благоденствието, в което живеем.
Имам пари, значи мога да си го позволя. Дори и ако умират живи същества.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

kstoilov

Няма страшно!
От всичко това ще спечелят само тези, които мислят и опитват.
Останалите - по пързалката

Similar topics (2)

47258

Започната от Nikee19


Публикации: 1
Прегледи: 1920

41463

Публикации: 3
Прегледи: 1936