• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

14.07.2025 08:01

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Нападението на Лястовиците

Започната от Antuni, 02.07.2013 17:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Antuni

Това лято както и предните съм удостоен с огромното внимание на редовно гнездящите лястовици на комарника ми на северната тераса. Но тази година вече направо прекаляват..... Цели 6 на брой гнезда във всяко от които има излюпени успешно мъници. От около седмица насам възрастните се опитват да изкарат младите от гнездата за първия самостоятелен полет и кряскането е леле..... Направо не се седи в стаята при отворен прозорец. Голямо дърпане пада за връта за човките където може само и само да ги изкарат от гнездата. Но от днеска на обяд всички младежи вече летят. Успях да направя едно клипче не но можах да уловя всички моменти:

http://s1145.photobucket.com/user/Anto178/media/P1090195_zps142f4578.mp4.html
0899808552

anasarka

Ами те са на късмет лястовиците така че с тая бройка, пускай тото :-)
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

Antuni

Цитат на: anasarka - 02.07.2013 18:19
Ами те са на късмет лястовиците така че с тая бройка, пускай тото :-)

Добре отивам.. :-D :-D
0899808552

Асен Евгениев

Представям си какво газиш по терасата. *CRAZY*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Caxapa

Лястовиците са красиви, бързи и нежни птици. Красота е да се наблюдава стрелкането  им над водната повърхност  и да загребват с човките си кал или вода.  Кряскането  все някак ще се изтърпи в името на новото поколение което само след месеци половина ще отлети на хиляди мили  на Юг.

Antuni

Цитат на: akapulko - 02.07.2013 21:18
Представям си какво газиш по терасата. *CRAZY*

До сега е нямало никога зад мрежата (комарника). Но пък да ти кажа честно имам первазче от нови плочки пред комарника колкото е козирката на дограмата и има по над стотина попадения за няколко дни. :-D :-D При което се налага да почиствам редовно. Даже имаме специален уред тъй като комарника е "зазидан" и се бърка под него и се лее вода.
0899808552