• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 04:53

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Уж планинари, ама вандали!

Започната от Асен Евгениев, 22.03.2010 00:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

При толкова нападали от бурите дървета , вместо да се разходят стотина метра, дялкат разпалки от най-близкото
до огъня дърво и го унищожават. ]:->

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

митко

Жестоки наказания трябват за тези гадове ,а и за такива които си изхвърлят боклука безразборно.Няма къде едно одеяло да постелиш,само мизерия навсякъде,аман. ]:->
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

ico

Съвсем нормални действия за по-голямата част от народа израснал в милата ни родина.  :duvar: Пълно е с умници, дето все гледат да надцакат всичко и всички. Повечето и до края си не осъзнават, че прекарват основно себе си...
За много съседи е нормално, да си метнат торбичките с боклук през прозореца, как да им дреме за някакви гори и природа...
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

митко

Оня ден гледам един мангал си хвърли опаковката на вафлата на улицата ,а беше първия ден от пролетното почистване.Толкова ли е трудно да отидеш до най-близкото кошче.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

vasso

То това планинари не го правят...
Често скастрям някой, който си хвърли боклука на улицата- има ефект, засрамва се пред другите. Не трябва да подминаваме такива неща.

Black Adder

За селянията почивен ден няма.
Лошото е, че не се лекува с друго, освен с бой, ама как да огрееш на всякъде?

niky

Абе те с пейките си правят огън на Витоша...Какво има да говорим изобщо.
Решението е само едно - много контрол и наказуемост.
Само че скоро няма да стане, ако изобщо стане.

Това не значи, че трябва са спрем да учим децата си как да пазят природата, как да връщат рибата, как да ценят водата!

miTko

Това е много грубо, ако е живо дървото. На първата снимка дървото е мъртво, все му е тая. Иглолистните по-често се чупят така защото имат дълбок корен. Чудя се дали за разпалки дялкат дърветата, особено ако са живи, а не сухи. Това е само една от проявите на едно консуматорско общество...
Разни мои АКВАРИУМИ 

Peakone

Цитат на: miTko - 22.03.2010 14:59
Това е много грубо, ако е живо дървото. На първата снимка дървото е мъртво, все му е тая. Иглолистните по-често се чупят така защото имат дълбок корен. Чудя се дали за разпалки дялкат дърветата, особено ако са живи, а не сухи. Това е само една от проявите на едно консуматорско общество...

Дялкат живите дървета гадовете! От години се възмущавам на тези прояви. Имаме вила във вилната зона на с.Бойково и не далеч има една много хубава и равна полянка на едно от възвишенията, която използват за импровизиран къмпинг... всяка седмица да ходя, нови поразии по дърветата ще намирам! По-голям паразит за Природата от човека няма!  >:o

kdravia

Цитат на: miTko - 22.03.2010 14:59
Това,ако наистина някой го е дялкал за подпалки,АЗ автоматично го номинирам за най-тъпото парче.Предпочитам да мина и един километър в търсене на подпалки отколкото да блъскам 20-30 минути с брадвата. :buff:
Цитат на: ico - 22.03.2010 00:59
Съвсем нормални действия за по-голямата част от народа израснал в милата ни родина.  :duvar: Пълно е с умници, дето все гледат да надцакат всичко и всички. Повечето и до края си не осъзнават, че прекарват основно себе си...
За много съседи е нормално, да си метнат торбичките с боклук през прозореца, как да им дреме за някакви гори и природа...
Аз реших проблема с изхвърлянето на боклуци от съседите в нашия вход.Всеки път чистим само аз и жена ми,но чашата преля по нова година с изхвърлените елхи през терасите.Понеже съм на първия етаж само прескочих през терасата,събрах ги иги занесах пред входа на блока и без това нямам изглед отпред. :-DИзхвърлянето значително намаля.Съжалявам само,че незнам кой БОКЛУК си изхвърля боклуците от балкона иначе щях да му правя безплатни доставки до вратата на апартамента. *CRAZY*Ще продължавам докато им дойде акъл,аковъобще имат такова нещо.
Цитат на: niky - 22.03.2010 12:17

Това не значи, че трябва са спрем да учим децата си как да пазят природата, как да връщат рибата, как да ценят водата!

Не трябва да спираме да учим нашите деца,а по-скоро да започнем да учим децата на въпросните индивиди,преди да са ги осакатили до край.Те и от малките прасенца може би би излязло нещо повече,но в кочината при свинете...???СВИНЯ!!!
Докато има шарани,ще има и рибари!

Асен Евгениев

А това е крайбрежието на язовир Искър, и то в началото на риболовния сезон. =-O *CRAZY*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

NO CARRIER

Да не би да си учуден? Щото аз съм ядосан, но не и учуден. Бих се изненадал ако беше чисто.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

nikolaytoshev

Ех, да се не нагледаш на красива природа, дето е обезобразена от хората, за да си направят кефа.

abv

akapulko тo това дърво дето си го снимал не е ей така за огънче да се запали ами си е направо"матриал" или за зимата ,той като отсече 15-20 такива всеки ден и ще събере 10 кубика....(това си е отсичане не "дялкане")
Затова Бг е на в това положение щото много голяма част от народа мисли на "парче"мислят си хората как да си угодят на дребната и бедна душичка.Няма Оправия ..Който му писне се маха щото да чакаш цял живот да се оправим тука няма как да стане.
Наща народопсихология е такава ,не като видиш боклук да го вземеш и пуснеш в кофа за боклук,ами да хвърлим и ние още 1  при другия  *CRAZY* мизерия да става...пък на повечето не им идва на акъла че сами серем в общ кенеф...... :duvar: :duvar: :duvar: :duvar:
Трябва да поддържаме чисто щото всичко си е за нас...И да започнем най-накрая да се държим като нормални не като варвари!(Не всички са такива но снимките ясно показват някой неща)

andre7080

Същото нещо е и по всички родни язовири, стига да са достатъчно близко до населено място. Яз. Стамболийски например е същата гняс, ама в него се влива р. Росица, която минава през циганската махала непосредствено преди да започне язовира. Сега, без да ви давам жокери, айде кажете какво може да направи човек? Те и рибарите правят мизерия, няма спор, но като събереш едното и другото става просто безнадеждно положението. И да се направи една бригада и да се почисти на другото лято ще е 1:1...
We do not inherit the Earth from our ancestors, we borrow it from our children.

Similar topics (5)

30300

Започната от mb4life

Публикации: 26
Прегледи: 10842

38767

Публикации: 2
Прегледи: 4606

21457

Започната от Asmodeus

Публикации: 0
Прегледи: 1704