• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.06.2025 09:03

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Тревичко

Започната от Лора, 31.08.2010 21:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лора

Подариха на дъщеря ми едно такова човече. Има една много постна инструкция и немога да схвана, как да се грижа за чичко Тревичко. С гугъл намирам информация, която си противоречи с написаното в инструкцията. Ако някой си гледа такъв Тревичко, моля да ми каже първоначално колко да го мокря и после какво да правя... За съжаление немога сега да го снимам. Надявам се повечето да знаят за какво точно говоря.
Благодаря *DRINK*
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Caxapa

Хмм,  Помня  преди много години го мокрехме целият-обилно.  После се потдържаше постоянна влага за да покълне и порасне тревата.  Като порастне се постригваше "канадска ливада". Стоеше в чинийка от кафе или чаен сервиз. Може и плитка купичка която все доливахме с вода. Пулверизирахме или поливахме отгоре също.  Котето се научи да яде тревата и един ден го събори. Така се разделихме с този палячо.  :-D

Лора

В инструкцията пише да се намокри обилно с вода главата, областта със семената. После трябвало да се поддържа влага. Направих го, но главата остана суха. Продължих да напоявам и сега цялата вода е слязла на долу, а главата е леко влажна. Материала които се напоява ми прилича на много ситен талаш, което си е гаранция за мухъл.  :-( Ще видя какво ще излезе. Кефи ме, но мухъла малко ме притеснява. Иначе не е зле като идея морското ни свинче да си има свежа трева и през зимата. *JOKINGLY*
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

zapleska

приятелка си купи заради котката си, и тя и го постригва редовно:)
докато покълне се държи постоянно влажно , най добре в купичка  с малко вода или дълбока чиниика и го пръскаш и отгоре да не изсъхва /нейното е таралежче джапащо в локва - в мини колбичка/   :-D ,
а иначе ако го умориш се прави най лесно от чорапче пълно със стърготини и малко семенца от райграс или котешка трева и с малко тел и маркер може да си направиш каквато искаш форма :)
Не се чудете, НЕГРАМОТНА съм m/

Асен Евгениев

Отгледали сме няколко. Мухлясват. :-(
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

kamaro

Хайде честито. Поливай го с разтвор от 90% вода и 10% бира предимно вечер и по много. :wink: А и си сипи една биричка да го гледаш как расте. *DRINK*
От нас песен, от Бога здраве .

vasso

Да, поддържай го влажно и ще стане. Като почне да се скапва го хвърляй, не са много трайни.  :-)

The Proo

Преди време и аз имах такова човече пишеше ,че трябва да се потопи във вода докато не потъне и после  да го поливаш всеки ден по малко :-) :-) :-)Успех!!!

Лора

Ами... Каквото стане, като мухляса на боклука и така. Иначе са забавни тези Тревичковци. Ето го и нашия плешивко:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi55.tinypic.com%2F6s98af.jpg&hash=d053f870cad58c9bae0faa72eaeb1342a95159ff
Надявам се да му поникне "косата" преди да го нападне мухъла. И така като го гледам идеи много за Тревичко.

Caxapa

01.09.2010 11:25 #9 Last Edit: 01.09.2010 14:45 by Caxapa
Лорче! Сложи го в някоя празна саксия! По-добре ще стои. Този е мнго голям за да го киснеш и дупето му с вода. Ще му поливаш по-често кратунката и така.

Лора

И аз това си мислех, че му трябва саксийка.

lz3cv

Едно време и аз имах такъв. Става хубв като му поникне косата, но понеже семената са много нагъсто тревата след кратко време се спарва и  мухлясва.

Лора

Ъпвам темата с радостна новина. Тревичко си има косичка. Вчера нищо нямаше, дори не боцкаше. Тази сутрин ме зарадва с 2-3мм коса. И най много се радвам, че косата му няма да е рядка.  :-D

Обаче, едно ме притеснява. Райграса нали е зелен. Защо на моя Тревичко му никне кафява коса и тук таме някое друго зелено стръкче. Освен да не е райграс, а някаква друга трева. Обаче не се сещам за такава кафяв цвят... %)
Съжалявам, но съм скарана с тревите. Като не става за салата и не ме влече много. *JOKINGLY*

Асен Евгениев

Явно твоя е кестеняв. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

lz3cv

Спокойно, ще стане зелен. Това още са кълновете от които излизат зелените стръкчета.