• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.07.2025 12:37

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Енергото са мощни идиоти...

Започната от ВЕЛИНСКИ, 05.06.2007 16:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

theater

Цитат на: ВЕЛИНСКИ - 06.06.2007 01:42Ако някой ми обясни как са паднали с нулева филтрация и без скимер за 6 часа има 1 каса бира от мен  :-)
Вкарвам теорията в действие. 6 часа без нитрифициращи бактерии би следвало да доведе до по-ниски количества нитрати (това при положение, че нещо "яде нитратите естествено"), но до по-високи нива на амоняк и нитрити. Друг въпрос е дали нитрифициращите бактерии успяват да преобразуват толкова много нитрити в нитрати, защото стойност 10 мг/л за 6 часа не е никак малко. От друга страна растенията не са "яли" нитратите, защото е нямало осветление...... наистина е малко мистериозно.
140л - харацини
http://starividri.org

ВЕЛИНСКИ

06.06.2007 16:05 #16 Last Edit: 06.06.2007 16:07 by ВЕЛИНСКИ
Растения няма - става дума за соленоводен аквариум. Мерих последно 10 мг нитрати в събота, 10 мг имам от 1 месец насам постоянно. Нищо различно не се е случило през последните 2 дни освен спирането на тока за 6 часа. В момента нитратите са 0-2 мг ако добре се ориентирам в нюанса на жълтото, но със сигурност не са 10 мг (оранжева проба)

Нещо е изкльопало нитратите в безкислородна среда  :-)

theater

Мда... малко наизуст говоря.... много странно е това, че винаги си мисля за сладководни аквариуми. Навици... :-[
*offtopic А в соленоводните аквариуми нещо папка ли нитрати, фосфати и т.н. ?
140л - харацини
http://starividri.org

ВЕЛИНСКИ

Водораслите (каулерпа, зелени, кафяви) папкат нитрати и фосфати, но аз нямам такива. Скимера ги маха механично, но той досега винаги си е работил с постоянен дебит.

Както и да е... мистерия си е, но е от приятните за мен  :-)

dido

Има и нитроредуциращи бацили, папат нитрати и ги преобарзуват до N2 - газообразен азот, излита в атмосферата. Не знам дали в морските виреят добре, но в сладководните им дават немалък дял при преобразуването на азота.

botan

Tи до колкото си спомням май беше с живи камъни.........значи няма какво да се учудваш.
Ти сам си го каза, явно са някакви анаеробни нитроредуциращи бактерии.

fermer

Цитат на: ВЕЛИНСКИ - 05.06.2007 18:01
"Сериозната" причина са 2 съседни строежа, които явно трябва да се електрифицират за сметка на целия квартал. Някой пак е изкарал добри пари. 8-часа ще леят кабел на място, много мъчна задача е това, ей!
Причината не знам кава е ама  и на моя блок има такава бележка кв.Надежда  само,че тука ще го спират утре

Similar topics (1)

5323

Публикации: 18
Прегледи: 6939