• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

03.08.2025 22:23

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

ТаТТоо

Започната от FaLLen`, 03.08.2009 07:15

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

FaLLen`

Забелязвам , че съм един от малкото татуирани във форума ! Темата я пускам , повече като зов за помощ за следващите ми рисунки . И все пак всеки може да пише примерно причините поради които се е татуирал , годината в която е добавил тва изкуство в/у кожата си и т.н !

Темата не е само за татуираните и всеки може да си изразява мнението - било то негативно или положително :) И все пак , мнението да е последвано от пояснение - кое не харесвате в татуировките и как виждате хората които имат такива !

Много от възрастните хора се възмущават от Tattoo Art-a и ни смятат за пропаднали , което за мен е неоснователно , по простата причина , че не можеш да прецениш един човек по начина по който изглежда !  ;-)

Смятате ли , че татуирането води до пристрастяване и по-специално усещането , когато иглите се допират до кожата , щото за мен е някво приятно !

Може и да съм извратен по някакъв начин , знам ли ...  :-D :-[

П.С : Търся някой , който умее да рисува и има желание да ми помогне със следващите нелесни проекти  *THUMBS UP*  :-D

Естествено , ще има почерпка  :coffee: *privet*

Caxapa

:-| Връщаш се назад към времето на Монтензума или нещо такова беше името на индианския вожд. Продължавай да тровиш тялото си а татто и скоро тялото ти няма как да диша с кожата си.
1. Вредно е.
2. Не е естетично.
3.  :-! бляк.

valnata

Мен ме кефи, ама нямам смелост да си направя :-) Имам голям страх от игли :-D

Тялото как няма да диша?  Не е казано да се ошариш целия от главата до петите :-)

BOJO

Лично мен ме привлича жена с хубава татуировка. За мъж ... не ми прави впечатление.  Съгласен съм с Фаллен : инструктура ми по сърф беше целия нашарен а учеше психология в Австрия със самостоятелно спечелена стипендия. Споменавам този факт в подкрепа на твърдението, че понякога външния вид лъже. Лично, не бих се рисувал, ще ми омръзне и тогава какво да правя.

Lucio

Честно да си кажа и мен ми харесват как седят на момичета около 20г. Обаче не съм виждал как изглежда на баби ???

elblanko

Моето мнение е че ще бъде интересна старост, навсякъде около нас ще е пълно с баби с татуировки. :-D
Ето няколко съвета от едно саитче какви татуировки да не си правиш,
Най-тъпите татуировки за мъже

Много обичаме да си рисуваме по ръцете с маркери и да си представяме, че сме корави типове. Ако ти обаче решиш да си правиш истинска татуировка (не ония временните, те са за женчовци), гледай да не избереш някоя от тези.

Бодлива тел

Около бицепса, естествено. Няма значение дали имаш голяма ръка, или просто ти се иска, това не е добра идея. Позьорско е и е абсолютно безидейно. Не си Памела Андерсън, О.К.?

На кръста

Ама чакай сега – не си мацка, нали? По принцип девойките си правят татусче на кръста, което си е откровена покана ,,Бодни ме отзад!". Ти не искаш някой да си помисли, че му отправяш подобна покана.

На глезена

Не е много по-различно от горното. Ама иначе не се притеснявай – добре ти стои полупрозрачното бяло панталонче заедно с лачените чехли, мъжкарско е!

Религиозни

Огромен детайлен кръст, разпънат Христос, златен Буда... Ние не сме много вярващи, ама си е някак гавра да си плеснеш за цял живот на тялото нещо, което е свещено за стотици хиляди хора по света. Пък и изглежда селско, особено ако не е направено идеално.

Йероглифи

Спокойно, татуирай си на китайски/японски/арабски нещо гъзарско и то никога няма да значи ,,Аз съм тъп педал и не знам какво пише тук!" или ,,Баба ми имаше три бузи, а аз духам под вода!". Хе-хе.

На кокалчетата на пръстите

Йеее, колко си здрав, копеле! Замахваш и жертвата ти прочита нещо на юмрука ти, малко преди да го стовариш в нечий нос примерно. Не си бияч – не го прави. Идиотите си изписват Love и Hate на двете ръце или подобни простотии.

Анимации

Може и да си обичал Костенурките Нинджа като малък (ние все още много им се кефим), ама не си ги рисувай по тялото все пак. Да, същото важи и за неанимационните ти любимци като Алф и Рамбо.

Котва / русалка

Не става, морски. Прекалено ретро, прекалено мангасарян style.

Кървящо сърце

Същата работа. Имаше един виц за подобен татус, където се казваше ,,Да не стане много кич, а?". И, не, ако добавиш забит в сърцето меч, пламъци, бодлива тел и някакъв надпис определено няма да стане по-добре.

Женско име

Ти съвсем се побърка! Но не си единственият. Дори Джони Деп си е татуирал името на жена (Уинона Райдър), но после хитро промени надписа, като се разделиха. Поучи се от грешката му и изобщо пропусни да си правиш подобна дивотия.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

Caxapa

elblanko  *THUMBS UP* *THUMBS UP* *THUMBS UP*
Право в целта.  *bg*

Lucio

Май ще излезе, че повечето сме дърти закоравели консерви  *ROFL*

phoenixlm

*privet*
Здравейте, като съвсем нов член на форума може и да не е редно да се обаждам, но все пак да подкрепя пък аз човека с татуировките :)
Всичко си е въпрос на вкус и всеки би трябвало да си помисли преди да се татуира след години как ще се чувства и дали ще му пречат или не рисунките. Аз имам три броя, и трите са на места където не ми се натрапват и изобщо не им обръщам внимание :) Как да ми омръзнат?
*DRINK*

А, а пък това за жените и "бодни ми го еди къде си". . . малко грубо все пак, а?

Raven

Монтесума е император.

Татуирането е едно от най древните изкуства изобщо,още пещерните хора са си правели резки по кожата и са втривали в раните пепел от огнището.
Дишането на кожата няма никаква връзка с татуировката,това е медицински доказано- пигментите се вкарват на съвсем други места,освен това пигментите са напълно безвредни днес и няма опсност от отравяне.

Въпросът е чисто естетически.
Аз имам доста татуировки ,от над 20 години ,правил съм ,махал преправял и доправял.

Извел съм си някой правила - първо никакви цветни татуировки,с времето цветовете се размазват и избледняват.
Истинският стил е само черно бели светлосенки.

Второто  което според мен е важно- да се следва един стил,моите са в стил готик примерно.
Не може едната ти ръка да е хироюки,другата да е Гигер ,а на гърбът да имаш олд класик или трайбъл.

Като се почнеш в един стил- карай само в него.

Другото правило- татуировката трябва да е голяма- примерно да не спестиш с нещо миниатюрно на рамото дета първо ще се гледа с лупа и всеки в фитнеса ще те пита какво е,и второ с времето линиите и светлосенките ще се разлеят и ще загуби и малкото контур който е имало.

Ако ще е раменна- нека да е на цялото рамо даже и към вътрешното на бицепса да отива.

Да не е с прекалено много детайли- у нас има много добри майстори ,но все пак не знам някой добър гигер,а да ти се прави такава татуировка от аматьор това е направо осакатяване.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

elblanko

03.08.2009 15:58 #10 Last Edit: 03.08.2009 16:01 by elblanko
Цитат на: phoenixlm - 03.08.2009 15:45
*privet*
А, а пък това за жените и "бодни ми го еди къде си". . . малко грубо все пак, а?
Ми незнам аз съм на това мнение, като съм в заведенията и се опитам да сваля някоя мадама с татусче на кръста в 90 процента от случаите ми е връзвало, или аз съм много готин или ти не разбираш от намеци. :-D
Сега сериозно това не значи че всички жени с тату на кръсчето са курви, това са си лично мои наблюдения които обхващат много малак процент от жените и не трябва да се приемат като безспорен факт.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

Divane

Нещо снимки на татусите няма ли да покажете?  :-[

Миряна

Едно време всички се възмущаваха на татуси, но те не бяха често срещани. Сега всеки втори има и като всяко нещо трябва време за да се свикне, а и известните "личности" са нашарени целите  и теен възрастта се блазнят да приличат на тях. Естествено има много оригинални  и интересни татусчета, но има и такива, които са  :-! !
На мен лично ми допадат скритите или тези които се намират между пръстите, но никога не бих се драскала, защото първо:
         - вредно за кожата и следователно за здравето
         - писва
         - за бъдеще може да ти попречи за работа (евентуално)
         - масово е и следователно вече банално, няма да си оригинален и няма да можеш  да изпъкнеш  с това
         - ако не стане хубав татус ще се побъркам, защото ще си скапя кожата и постоянно ще ме дразни
         - като всяко нещо му минава модата
         -и на последно място - естественото е най-хибаво  ;-)
: 03.08.2009г 13:01ч
Може сега да не са толкова вредни, но все пак това са някакви химикали по тялото...... аз съм скептична  :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Fcsyrovhmb%2F538237_3797678353034_21052137_n.jpg&hash=7f354611765e38613a09ec04546b6d458529bb4a

phoenixlm

Аз лично нямам наблюдения да е чак толкова опасно, вредно или всъщност нещо наистина да ти става. . предполагам, че си опира до човека отново. Някои казват "оу, много боли", после "абе много се и възпали после", пък на някои хора им заздравява за два дни. . За писването. . наистина, ако не си направиш татуировката на челото и не прекарваш цял ден пред огледалото, не виждам защо да ти писне. . При мен стана както при повечето хора - Айде, ще си направя една. Ама само една. След една година обаче вместо да се чудя как да я махам си казах "ее, ама само една ли?"
Хубав татус май няма как да не стане ако знаеш какво искаш, а не решиш да си избереш първото от каталога в студиото и ако разбира се, татуиста е свестен :)
И последно - татуировките не са мода :)
*DRINK*

Миряна

Аз говоря за себе си и знам, че ще ми писне, а относно за модата имах предвид по-младите които го възприемат за модно. Иначе има хора като Raven, които четат и се интересуват по задълбочено и това е много хубаво :)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Fcsyrovhmb%2F538237_3797678353034_21052137_n.jpg&hash=7f354611765e38613a09ec04546b6d458529bb4a