• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 16:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Разстройство

Започната от EviL, 27.02.2005 13:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

EviL

В една тема за торене на растенията пишеше че се слага и магнезиев сулфат, а доколкото знам това е английска сол (разхлабител) :roll:  . Като го сложите рибките ви не правят ли бели(не се ли оакват) :lol:

dido

Концентрацията е малка за да станат такива ефекти.

Гарван

Цитат на: "EviL"В една тема за торене на растенията пишеше че се слага и магнезиев сулфат, а доколкото знам това е английска сол (разхлабител) :roll:  . Като го сложите рибките ви не правят ли бели(не се ли оакват) :lol:

Аз слагам на моите малавийци за вдигане твърдостта на водата и не са се оплаквали за сега.  :wink:

dido

Нормите за концентрация на магнезий и сулфати в питейната вода са съответно до 50 мг/л и до 200 мг/л (в Тайланд, ама и другаде трябва да е подобно):

http://pcdv1.pcd.go.th/Information/Regulations/WaterQuality/DrinkingWater.htm

Трябва да разтвориш доста магнезиев сулфат в софийската вода, за да стигнеш тези концентрации :-)

NikolaV

Цитат на: "EviL"В една тема за торене на растенията пишеше че се слага и магнезиев сулфат, а доколкото знам това е английска сол (разхлабител) :roll:  . Като го сложите рибките ви не правят ли бели(не се ли оакват) :lol:
Може би това е идеята. Един вид да се стимулират рибите да наторяват повече растенията  :P

EviL

Николов и аз си мислех за съшия ефект , просто исках да видя мнението на другите :lol: