• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 23:05

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

ЕНТУСИАСТ

Започната от iivs, 25.04.2012 00:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

iivs

Здравейте всички след доста голямо прекъсване отново реших да се захвана с акваристика.Вече съм се спрял на аквариумче и малко по малко ще дерзая,в процеса на създаването на така желаният биотоп изникват някой въпроси и неясноти които мисля да публикувам тук, пък занапред дано навляза в дебрите на съвремеенната акваристика от която доста съв се отдалечил.Локвата съм я замислил 250 литрова със вичките нужни за целта екстри но тъй като нашият аквариум е около 60 квадрата а и аквата е несъвместима с жената  ще я правя в къщата на село което е около 5 км от града и не е проблем,единственото ми притеснение е дали ще мога да подържам температатура през студените сезони или ще трябва да отоплявам и стаята която съм замислил за аквариумарник.Като начинаещ мисля да се заема с живораждащи които съм развъждал че и даже съм продавал като малък.и така днес реших да намина до един два магазина в наше село Кюстендил и бях потресен в аквариумите редом с живите плуваха и по няколко умрели рибета а в единия доста хелери бяха в колапс. Да не говорим за хигиената в единият от магазините. Асортимента от риби се броеше на пръсти да не говорим за растителност ,там избора бе сведен до няколко пласмасови кича.Което ме навежда на мисълта след време да комерсиализирам начинанието си.Тези дни доста поизчетох темите във форума и мисля че тук има доста креативни и успешни акваристи които срадост споделят опита си. Своевременно и аз ще споделям в текст снимки и видео сагата завръщане към природата в дома ми. (wasntme)

Асен Евгениев

Цитат на: iivs - 25.04.2012 00:46
тъй като нашият аквариум е около 60 квадрата.........единственото ми притеснение е дали ще мога да подържам температатура през студените сезони или ще трябва да отоплявам и стаята.........  Своевременно и аз ще споделям в текст снимки и видео
60 квадрата трябва да е апартамента ти. Ако никой не живее в къщата, температурата вътре ще е като навън, при мен
тази зима беше минус 17 градуса. Направи си тема в съответния раздел. *DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

iivs

Живее дядо ми на долният етаж. при минус 17 навън дали ще съумея да го стопля с нагреватели