• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.06.2025 20:56

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

които разбира от бети да помага

Започната от tiho88, 17.01.2013 23:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tiho88

Здравеите, имам една Бета която започна да ми напада гупите и от седмица е е сама в буркан.
Преди около 3 часа видях че има хаивер в гднездото което сама си направи. какво да правя? ще има ли ефект ако я извадя и пусна на неино място мъжки? възможно ли е да да получа поколение? 

danielm

В буркана пусна женска бета ... и тя направи сама гнездо в което има хайве ли сега?  :popcorn:
Или аз нещо не разбрах ...  *dontknow*

andreydemon

Цитат на: tiho88 - 17.01.2013 23:42
ще има ли ефект ако я извадя и пусна на неино място мъжки? възможно ли е да да получа поколение? 

Не няма как да има "ефект", съответно няма как да имаш и поколение!!
Да бъдеш втори означава да си пръв от загубилите...А.Сена!!!

tiho88

Да гледам я в буркан с което не се гордея . докато и намеря нов дом. правилно си разбрал в момента в буркана има гнездо ихаивер.
доста прочетох за размножаването на бетите и аз съм изумен.
: 18.01.2013г 08:08ч
Жалко ,че съм от варна и не може да видите това чудо на живо.

rulez мод. Сахара

danielm

Абе и аз съм виждал странни неща, като женската след като и спрат конвулсите да почва и тя да събира хайвер и да го слага в гнездото ... ама пък чак сама да направи гнездо и да сложи в него неоплоден хайвер!
Дай една снимка да видим!

Vodna_me4ka

Главния въпрос е че без мъжки нищо няма да стане ... така че по добре я премести или премахни хайвера и гнездодо за да не се стресира животинчето.

tiho88

това е бетата съжалявам за качеството.
много е красива

reaskol

Това си е мъжкарче, иначе някой женски наистина могат да хвърлят сами хайвера си и да направят собствено гнездо, друг е въпроса че нищо няма да се излюпи като не е оплоден. Такива женски могат да се използват за пазене на малките, ако мъжкия е хайверояд  :-)
Ето две такива мои женски -->

tiho88

:-[ благодаря . извинете незнанието ми . но се шашнах като видях нещо кафеникаво в мехурчетата на гнездото.
:duvar:
Пак да кажа! Има си място където се пускат теми като тази която трия за втори път. Трети път няма да има, надявам се.   rulez
Мод. Сахара

wwladoo

Както ти е казал колегата,това е мъжкар от вида Бета -Плакат,при нея перки и опашка не израстват като на другите селекции и си остават малки и някои ги бъркат,че са женски--цвета на хайвера е мътнобелезникаво бял а не кафяв.... ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

rampage

Значи това наистина е мъжкар "плакат" както казва Владо,но ми е много интересно как мъжка бета ще хвърли хайвер хубаво айде за гнездо ОК ама и хайвер :) не бях чувал до сега за чак такива аномалии :) но както и да е  :popcorn:

Similar topics (5)

770

Започната от patter

Публикации: 2
Прегледи: 2673

31056

Публикации: 5
Прегледи: 3359

24096

Публикации: 22
Прегледи: 10473

4162