• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 04:00

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Хамстери

Започната от Heartwork, 22.02.2013 21:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Heartwork

Здравейте колеги!
Искам да попитам някой от вас занимавал ли се е с хамстери. По - точният ми въпрос е, какъв риск крие кръстосване между братя и сестри хамстери?
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

totishish

Никакъв колега. Преди време гледах много хамстери и продавах. Понеже нямах много място за тях в отделни къщурки бяха на групи и съм имал доста пъти поколение от братя и сестрички. Единствения - е че украсата им си остава една и съща

Heartwork

За окраска нямам претенции  :-). Благодаря за отговора, ще се радвам на доста мъници вече имам бременни женски.  *DRINK*

totishish

Все пак ако няма да продаваш внимавай че малките когато пораснат се размножават много по бързо и тъка без да се усетиш ще се напълниш дома с хамстери. Нещо мн. важно когато забележиш че женската е бременна махай веднага мъжкия защото женската ще го изяде.
Поздрави

Heartwork

Ще ги продавам, зоомагазините ми надуха главата, че искат хамстери, като искарам. Преди съм развъждал минита, женската в последната седмица на бременноста си, преби почти до смърт мъжкия. Чух ги на време, че "пискат" и ти отделих. А да попитам женските морски свинчета, кога съзряват полово?

totishish

за свинчетата не съм компетентен

Caxapa

Без да има обидени и сърдити. Тук е форум на аквариста. Това с мишоците си има свои форуми. Кратко, ясно и ТОЧКА.
Дано съм бил ясен и разбран! Мод. Сахара

Heartwork

Бях направил забележка, преди време така на един колега, до колкото помня ставаше въпрос за куче. И май ти Сахара, ми каза да не правя забележки, защото това е раздел "лафче", в който могат да се отварят теми, не само за акваристика.  *DRINK*. Както и да е заключи темата.

Caxapa

Учтиво ти оставих темата но излиза извън границите вече. Първо бяха въпросите ти за проблем между братя и сестри относно създаване на поколение. Сега вече намесваш и морски свинчета, споменаваш търговия с заа магазини и прочие.  Темата с кучето не помня но надали е ставало въпрос  за подобни на твоите мераци за развъждане. Това, че раздела е ЛАФЧЕ не означава да си пишем  за мишоци. Попита и ти отговориха. Отговорих ти и аз. Има форуми в които ще получиш доста информация на въпросите си.  Темата няма да ти я заключа. Предполагам, разбираш защо и поради какви причини.

Heartwork

Цитат на: Caxapa - 01.03.2013 22:29
Това, че раздела е ЛАФЧЕ не означава да си пишем  за мишоци.

Аз мисля че раздела Лафче, означава да споменаваме други неща, освен акваристиката. Но, след като греша окей виновен съм и толкоз.

Caxapa

Раздела е ЛАФЧЕ но скритата ти реклама, че  имаш за продаване хамстери не ми харесва.  Предполагам  ако не разбираш от толкова тактични намеци си препрочети Правила на форума

Лора

http://morsko-svinche.blogspot.com/p/blog-page_30.html

В Гугъл има много инфо за морските свинчета. Много добри животинки, не са агресивни, не хапят. Ако си го вземете от бебе дори може да върви подире ви като кученце.
Моя личен опит с тях е, че повече от 2г в домашни условия не живеят. Особено развъдените в БГ.
Имам опит и с джербилите. При тях по особеното е, че ако в една клетка живеят 7 женски и 7 мъжки, само една двойка доминира и само тя се размножава. Въдят се като гупите.  :-D Бях бактисала от джербили. За съжаление, това във зоомагазините не го казват. Не знам как е при хамстерите, не ме и интересува. Приключих с гризачите освен тези които се гледат на село в клетка. :-[

Смятам темата за изчерпана.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Heartwork

Благодаря за отговора и споделения опит  :-)