• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.07.2025 01:37

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Скалария Vs черна брада

Започната от Lz, 29.06.2007 22:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Lz

Реших да я пусна тука темичката понеже не търся отговор на някакъв конкретен въпрос.
Аквариума ми е стартиран преди около 10 дни с няколко Анубиаса,едно голямо Дъбче и няколко корена обикновенна Валиснерия.
Та като купувах растенията не обърнах особенно внимание на единия Анубиас и като се прибрах забелязах че е пълен с черна брада под листата и по корените.(Анубиаса е от тоя с малките листенца който се прикрепя към дърво дано се сещате,но това не е толкова важно)Въпреки всичко реших да го сложа в аквариума с надеждата да не плъзне тая напаст навсякъде.Следя го постоянно аквариума и не съм забелязал да се появяват някакви нови водорасли,и днес гледам брадата почнала да умира,разредила се е доста и почнала да става сива на цвят.А скаларийте които са около 3-4см си я похапват доста за мое голямо очудване :-|
Дали са прекалено гладни или просто им харесва умиращата брада не знам.
Някой друг да е забелязал подобно нещо.

NO CARRIER

Всички анубиаси се прикрепят за дърво или камък. :) Явно параметрите на водата ти са такива, че възпрепятстват развитието на брадата и тя умира. А повечето от рибите я дъвчат когато е в това си състояние. Всичко е наред.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (5)

13877

Започната от futbolboy

Публикации: 23
Прегледи: 10605

48715

Публикации: 11
Прегледи: 3888

19942

Публикации: 9
Прегледи: 3164

3337