• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.06.2025 06:57

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

За кредитите и банките

Започната от Longanlon, 12.12.2006 11:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

getsata73

''Да се върнем на банките. Как ти звучи определението "лихвар"? Не е много очарователно, нали?  ''
===========================================================================
Звучи ми като название на успял човек, който е натрупал пари и дава на други дето имат нужда !Аз от 13 години имам фирма и също съм вземал пари oт банка, когато не достигат оборотни средства !Имам и колеги които взимаха и не успяха да ги върнат на тях''лихварят''ли им е виновен ? Кантона иска да си теглим парите от банките -добре ,ами къде да ги държим тогава в бурканбанк ли ? И защо думи като лихвар ,банкер трябва да звучат добе или зле, те са просто ХОРА нас, а може би и акваристи  :-)
Аквариум 170 lt. населен с :
Анциструс 2бр.
Тернеция 4 бр.
барбус Тетразона 8 бр.
Барбус Калифорнийски(зелен)  7 бр.
Серпа 1 бр.
Крибензис 4 бр.
Лабео френатус 2 бр.
Едно е да искаш,друго да можеш,а трето и четвърто-да го направиш !      Н.Хайтов

killiman

Успял човек, който е натрупал пари и дава на други, дето имат нужда от тях е шефа на lz3cv.
А институциите, дето обраха народа ни в средата на 90-те години с помощта на държавата, които вкараха света във финансова криза в никакъв случай не мога да ги сложа при добрите.
Нямам представа дали сериозно ме питаш къде да си държиш парите, но след като имаш фирма би трябвало да знаеш, че държането на пари на влог в банка е едно от най-недоходоносните неща, които можеш да направиш. А ако ме питаш за чисто физическото им съхранение - сейфовете и касите са измислени от доста години вече.

Longanlon

Килиман, ти първо спечели милионите, па после давай акъл на хората де да си държат техните пари  :-P

Банките и системата вложения-кредити имат жизненоважно значение за развитието и функционирането на съвременната икономика и да отдаваш икономическите неудачи на някои хора на тая система е все едно да кажеш, че за някой отровен от мръсния въздух му е виновно дишането и ако не е дишал всичко щяло да е наред. 

Относно кризата, налага се да ти кажа, че си на доста грешен път относно това кой я е предизвикал:
http://kaka-cuuka.com/2752
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

killiman

Лонганлон, ще те чакам някой ден да се похвалиш, че си спечелил милионите си, като си държал парите си в някоя банка.  :-D :-P
На никого не давам акъл какво да прави с парите си. Изразявам лично становище. Банките и цялата съпътстваща система не ме интересуват. За момента се оправям и без тях, да не дава Господ да опирам до "лихварчетата".  А да кажеш, че банките са невинни в цялата история с кризата е все едно да кажеш, че който е отровен от мръсния въздух сам си е виновен, че е избрал местоживеенето си и не трябва да обвинява смога и заводите.

Асен Евгениев

Когато започна кризата, банката моментално ми наду лихвата и до момента не ми я е сваляла,
вече две години и половина. И то като се има в предвид, че лихвата падна до нечувани нива
/в момента е 0,17%/. Разни мазни банкерчета се изреждаха да обяснявят по телевизията
защо е станало така, като един от доводите им беше, че са се увеличили лошите кредити, демек
се е вдигнал процента на неплащащите. Защо обаче аз трябва да плащам заради Драган, Петкан
и Хасан, които не плащат? Първо, рано или късно банките ще си вземат парите, като заведат дела и
осъдят длъжниците. Второ, ако няма какво да вземат от гореизброените, това си е лично тяхна
издънка. Хубаво им беше като раздаваха яко кредити и лапаха бесни премии за това. Защо аз
трябва да плащам заради тяхната алчност? Да има някой наказан за отпускане на рисков кредит?
Не само, че няма, ами продължават да лапат яки заплати и премии /имам познати, работещи в банки/.
Но като се има в предвид, че и премиера ни спи с банкерка, то ние бедните ще продължим да го
духаме. Никой няма да свие юздите на банките, ще продължават да ни клатят. Между другото,
защо министъра на транспорта се зае лично и сложи таван на тарифите на такситата? Нали е
пазарна икономика, защо се бъркат в частния бизнес? По същата логика трябва да озаптят и
банките, нали? Само дето никога няма да стане и ще продължат да ни шибат както си искат.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Luton

Акапулко, страшно си прав. Защо Ние(малък и среден бизнес) да изнасяме тежестта на кризата, при положение, че сме най-малко виновни за състоянието на икономиката.

Аз си осъдих банката с която работя, не точно съд а се оплаках до финансовият Омбудсман, който излезе със становище банката да ми върне една много хубава сума пари, която ми е взела през последните пет години. На скоро разбрах, как банкери от моята банка си делили стотици хиляди паунди месечно, а са обикновени служители, чиновници! Държавата наля над 100 милиарда паунда в банките за да ги спаси, каквото и да означава това??!? И решиха парите да избиват от нас! Увеличиха ДДС-то за една година с 5%-та, поголовни уволнения и кансалиране на контракти, стачките станаха тук, като в България преди двайсе години, обема на работа падна с пъти, някои цени са вдигнати с повече от 60%-та, абе за две години само на зад. Обаче банките обявяват огромни печалби, супер богатите, вече станаха хипер богати, а ние все назад. Тази работа, така няма да стане! Нещо трябва да се промени!