• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

14.07.2025 08:14

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Създаване на сдружение на акваристите в София

Започната от Harry1976, 15.09.2009 10:45

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

abv

Raven в поста го е написал най-точно.Доста трудно става такова нещо.Тук във форума си доста добре.Няма лошо да има дружества но няма за какво да се правят.
1.От юридическа гледна точка
2.Време което трябва да се отделя.
3.Ще трябва да има и накрая отчет на дружеството ...кой ще се занимава с такива неща?

Относно къде е хубаво и къде не що някой не отвори тема къде е най красиво и хубаво....

опс...То по дарик радио си има анкета...за миналата година е ясно ...

Асен Евгениев

Прав е Raven / и много други /, че сдружението си го има, но е ...... виртуално!!! Просто на много хора им писна от тази виртуалност. Виртуални запознанства, виртуална любов, виртуални членства и т.н. Искат да се съберат и да  създадат нещо заедно. За София 50 - 60 човека не е недостижима бройка. Достатъчни са по десетина лева на  месец. Има много добри помещения за по стотина евро наем на месец. Не е задължително да е в центъра или на  главна улица. Останалите пари ще стигат за ток и за постепенното закупуване на необходимите уреди. Стелажи  могат да се направят, аквариуми също. Един тон грунд от кариерата до София е нищо пари и ще стигне за начало.
А и всеки има нещо излишно - аквариуми, помпи, филтри и др. Няма да липсват желаещи да предоставят нещо.
Но най - важното си остава помещението.
Сега за целите / освен чистите линии, които споменава колегата /. Аз например искам соленоводен аквариум, но не мога да си го позволя по ред причини, като място, начална инвестиция и средства за поддръжка. Но ака няколко  човека обединим усилия, защо да не го направим?
А какво да кажем за начинаещите акваристи? Вместо да задават хиляди въпроси, половината от които безсмислени, другата половина от болезнено незнание или грешна информация, а всички заедно задавани милион пъти във  форума през годините, могат да дойдат и да видят как става на практика. И вкъщи да направят нещо смислено,
а не да си морят рибите и растенията.
В два - три аквариума могат да се отглеждат растения, вместо да си купуваме или да се молим на колеги.
Много пъти съм искал да развъждам рибоци, но съм нямал място и др. аквариуми. А това ще може да се прави в  клуба. И много други неща, разбира се.
Естествено, винаги има опасност от анархия. Освен това трябва някой сериозно да се заеме с организацията. Там също може да има изстъпления. Но риск има навсякъде. Просто трябва да се опита.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Raven

Ако се създаде тако физическо сдружение ще е много хубаво.До сега е имало идеи , но не се получи.
Въпрос на свободно време е най вече и на личен ентусиазъм.
Никой от нас няма нищо ротив такова сдружение и ако се създаде ще го подкрепим с каквото можем, може да разчита на популяризация от страна на сайта и форума на БАЕ със сигурност.

Такива сдружения и физически клубове има в много страни по света и те си вършат много хубава работа, може би е крайно веме и тук да се направи.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Harry1976

Цитат на: akapulko - 16.10.2009 15:06
Прав е Raven / и много други /, че сдружението си го има, но е ...... виртуално!!! Просто на много хора им писна от тази виртуалност. Виртуални запознанства, виртуална любов, виртуални членства и т.н. Искат да се съберат и да  създадат нещо заедно. За София 50 - 60 човека не е недостижима бройка. Достатъчни са по десетина лева на  месец. Има много добри помещения за по стотина евро наем на месец. Не е задължително да е в центъра или на  главна улица. Останалите пари ще стигат за ток и за постепенното закупуване на необходимите уреди. Стелажи  могат да се направят, аквариуми също. Един тон грунд от кариерата до София е нищо пари и ще стигне за начало.
А и всеки има нещо излишно - аквариуми, помпи, филтри и др. Няма да липсват желаещи да предоставят нещо.
Сега за целите / освен чистите линии, които споменава колегата /. Аз например искам соленоводен аквариум, но не мога да си го позволя по ред причини, като място, начална инвестиция и средства за поддръжка. Но ака няколко  човека обединим усилия, защо да не го направим?
А какво да кажем за начинаещите акваристи? Вместо да задават хиляди въпроси, половината от които безсмислени, другата половина от болезнено незнание или грешна информация, а всички заедно задавани милион пъти във  форума през годините, могат да дойдат и да видят как става на практика. И вкъщи да направят нещо смислено,
В два - три аквариума могат да се отглеждат растения, вместо да си купуваме или да се молим на колеги.
Много пъти съм искал да развъждам рибоци, но съм нямал място и др. аквариуми. А това ще може да се прави в  клуба. И много други неща, разбира се.
Естествено, винаги има опасност от анархия. Освен това трябва някой сериозно да се заеме с организацията. Там също може да има изстъпления. Но риск има навсякъде. Просто трябва да се опита.

МОЛЯ ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ ДА СТАНАТ ЧЛЕНОВЕ НА ЕДНО ТАКОВА СДРУЖЕНИЕ ДА СЕ ЗАПИШАТ ПРИ МЕН ЧРЕЗ ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

Harry1976

Цитат на: akapulko - 16.10.2009 15:06
Наистина ли няма повече желаещи? За момента сме се събрали четирима души. Какво стана с оптимизма и желанието да се включите в инициативата? Отбой ли бием, или просто не влизате тук във форума или в тази тема повече?

killiman

Чета темата от самото начало и лично аз съм изненадан, че все пак са се включили четирима човека. Отдавна сме се превърнали във виртуално общество с виртуални сбирки и контакти, виртуални бири и конкурси. Ако мога да бъде полезен с нещо драсни едно ЛС.

San Giovanni

Аз съм за идеята, *BRAVO* мисля че ще мога да бъда полезен с помещението, но първо трябва да убедя шефката @}->--  :karamse: и естествено Вие да го одобрите *YAHOO*
Болт, закован с чук, държи по-здраво, от пирон завит с отверка!

Harry1976

С удоволствие съобщавам, че вече желаещите са двуцифрено число.  *BRAVO* Хайде по-смело, господа и дами акваристи!   *THUMBS UP*

San Giovanni

имам сериозен напредък с помещението *YAHOO* Harry1976 - трябва да го видиш  за да го подготвиме  според нашите нужди

Harry1976

Цитат на: San Giovanni - 26.10.2009 10:33
имам сериозен напредък с помещението *YAHOO* Harry1976 - трябва да го видиш  за да го подготвиме  според нашите нужди
Супер, поздравления.  *privet*

San Giovanni

.........."Какво стана с оптимизма и желанието да се включите в инициативата? Отбой ли бием, или просто не влизате тук във форума или в тази тема повече?"........ *dontknow*
[/quote]

bigbeer

Цитат на: San Giovanni - 30.12.2009 23:25
.........."Какво стана с оптимизма и желанието да се включите в инициативата? Отбой ли бием, или просто не влизате тук във форума или в тази тема повече?"........ *dontknow*

Световната криза е и тук.. :)

Harry1976

Тъй като в крайна сметка само двама души се опитваме да положим някакво начало, нещата стават бавно. Засега отложихме за пролетта следващите напъни.

Асен Евгениев

Пак повтарям, че най-важното нещо е помещението. При наличието на такова работите ще
тръгнат светкавично. Аз лично ще спонсорирам клуба с 3 аквариума. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Harry1976

Цитат на: akapulko - 31.12.2009 19:28
Пак повтарям, че най-важното нещо е помещението. При наличието на такова работите ще
тръгнат светкавично. Аз лично ще спонсорирам клуба с 3 аквариума. *THUMBS UP*

Точно с това се опитваме да се занимаваме двама души. Засега всички останали само питат докъде сме стигнали.  :-D
Нова Година - нов късмет! Дай боже и повече не само ентусиасти, ами и хора, които реално да вършат нещо.  *THUMBS UP*

Similar topics (5)

47693

Публикации: 7
Прегледи: 6623

8581

Публикации: 0
Прегледи: 4977

43335

Започната от vertigo_26

Публикации: 3
Прегледи: 2592

37220