• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.06.2025 01:31

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Създаване на сдружение на акваристите в София

Започната от Harry1976, 15.09.2009 10:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

valnata

Цитат на: vasso - 02.01.2010 00:52
Идеята е повече от страхотна и аз я подкрепям. Трябва обаче хората ,които са най-запознати до къде са стигнали нещата да пишат в тази тема активано ,задължително да искат помощ от останалите заинтересовани за нещата ,които не могат да направят. Това си мисля,че е целия проблем. Не може само 2 души да се справят. Ако имат нужда от помощ и съдействие е редно да пишат тук, а не да се мъчат сами. Когато повече хора вземат участие и подкрепят по-инициативните ще се чувстват съпричастни с каузата и така според мен ще потръгнат нещата. Така че казвайте какво сте направили до сега и какви са проблемите, за да ги разрешим съвместно. *DRINK*

Точно така. Също не трябва да се палите толкова. @}->--  Като има с какво казах съм готов да помогна.  Идеята никой не е казал, че е лоша и ако разрешите бих искал да следя темата. Ако не здраве. *DRINK*

Harry1976

Цитат на: vasso - 02.01.2010 00:52
Идеята е повече от страхотна и аз я подкрепям. Трябва обаче хората ,които са най-запознати до къде са стигнали нещата да пишат в тази тема активано ,задължително да искат помощ от останалите заинтересовани за нещата ,които не могат да направят. Това си мисля,че е целия проблем. Не може само 2 души да се справят. Ако имат нужда от помощ и съдействие е редно да пишат тук, а не да се мъчат сами. Когато повече хора вземат участие и подкрепят по-инициативните ще се чувстват съпричастни с каузата и така според мен ще потръгнат нещата. Така че казвайте какво сте направили до сега и какви са проблемите, за да ги разрешим съвместно. *DRINK*

Имаш ЛС!
: 02 януари 2010, 09:22:57
Цитат на: valnata - 02.01.2010 09:00
Точно така. Също не трябва да се палите толкова. @}->--  Като има с какво казах съм готов да помогна.  Идеята никой не е казал, че е лоша и ако разрешите бих искал да следя темата. Ако не здраве. *DRINK*

Това е нещо друго. Тъй като по разбираеми причини засега действаме на регионален принцип, когато има нужда, ще постнем тук конкретно някакъв проблем или положение, за съвет и помощ.
Във Варна има няколко много добри акваристи, може да е опитате да направите същото като нас. Повече хора - повече опит, по-лесно преодоляване на пречки, повече идеи. Вероятно и повече разногласия, но общият интерес би следвало да ви обединява. Ако те интересува нещо повече, можеш да ми пишеш на ЛС.  *THUMBS UP*
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

Joro Vn

ЦитатВъв Варна има няколко много добри акваристи, може да е опитате да направите същото като нас.
:-) Хари, като организатор и евентуално един от лидерите на бъдещия клуб би трябвало да имаш поглед какво става и в останалата част от родината ни. Все пак не правите квартално клубче, а организация, която надявам се, няма да е изолирана общност от акваристите на БГ. В такъв случай обикновено се прави поне малко проучване по въпроса, какви са реалностите сега, какво е имало в миналото, защо не съществува вече, положителни и отрицателни страни. Аз например зная, че в София е съществувала акваристична организация, познавам председателя и- Венци, коментирали сме по въпроса и сме обменяли мнения. Контактите ти/ви с утвърдени акваристи, особено от София, също са от огромно значение, те би трябвало да са ядро в един такъв бъдещ клуб. Ако нямаш/те тяхната подкрепа, със сигурност сте бита карта. Ще си останете на едно постоянно ниско ниво на развитие, просто една приятелска компания от акваристи. А един клуб би трябвало да си постави много по- високи цели и да се бори за постигането им. 
     За Варна- градът ни вече има акваристична организация, приемник на подобна в миналото. Дружество "Акваристика 2000" съществува доста години, името подсказва кога е създадено. То е съдебно регистрирано като организация с идеална цел. Наброява повече от 50 души. Не искам да звучи като конфронтация, но тук елитните акваристи не са един и двама, да не кажа, че може и да са повече от София. Просто във форума пишат само няколко от тях, и то не редовно.  Една част от членовете правим и постоянни ежеседмични сбирки, където "добре дошли" са всички акваристи, включително и неофициално членуващи.
http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,11316.0.html
    Тази тема не съм я поддържал доста отдавна, най- вече да не се дразнят колегите тук от форума. Но за Варна тя си е актуална, само в момента пак сме сменили мястото на сбирките всеки четвъртък.

Асен Евгениев

А защо тези, които сме в София, си пишем ЛС? Казвайте някои ден и кръчма да се видим
и да си полафим на по бира. *DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

San Giovanni

Ще си позволя да цитирам Хари:  ...." "Сдружението" е формално, не държа да регистрираме юридическо лице по ЗЮЛНЦ, да правим задължителните процедури по съдебна регистрация, устави,  общи събрания, кворуми и така нататък. Да кажем, че е по скромните ми възможности да осигуря средства и материална база в лицето на аквариуми и оборудване за поддържането на 1-2 чисти линии. При мен проблем е мястото. Значи да кажем, че търся ,,съдружник", ,,колега", който има мястото и времето и ще подпомага поддържането с всекидневните грижи. От мен ще бъде основно издръжката. Това имам предвид. Формалното ,,сдружение" е модерно и съвременно средство на обединение на средства и усилия за постигане на определена цел. Сложно ли звучи?  Разбира се, колкото повече хора и помещения, толкова повече възможности! ......"

...Ако искате пак може да минем на лични и пак да изприказваме същите неща... кой кого чакал и кой на кого трябвало да се обади......  и в крайна сметка пак нищо.... Напълно съм съгласен с Вассо да пишем какъв проблем предстои на дневен ред и да се опитаме даго решим, и така постепенно крачка по крачка нещата ще се подредят и  ще сме готови за организация  за каквато  Жоро Вн говори (след време).
По въпроса за помещение:
  Предлагам колегите които имат желание да участват да се видим и да Ви покажа това с което аз разполагам и заедно да решим какво още трябва да се направи( а сиг. има какво още да се направи) и въобще устройва ли ни,  ....ако не ,то тогава да събираме пари за наем на друго помещение....

Болт, закован с чук, държи по-здраво, от пирон завит с отверка!

Harry1976

Цитат на: Joro Vn - 02.01.2010 13:06
         :-) Хари, като организатор и евентуално един от лидерите на бъдещия клуб би трябвало да имаш поглед какво става и в останалата част от родината ни. Все пак не правите квартално клубче, а организация, която надявам се, няма да е изолирана общност от акваристите на БГ. В такъв случай обикновено се прави поне малко проучване по въпроса, какви са реалностите сега, какво е имало в миналото, защо не съществува вече, положителни и отрицателни страни.

Благодаря ти, високо ценя мнението и препоръките ти. Не съм никакъв лидер, нито имам амбицията да бъда. Разчитам повече и търся повече хората с опит, какъвто не съм. Върнах се към акваристиката преди няколко месеца след 20-годишно прекъсване. На настоящия етап нямаме намерение да регистрираме юридическо лице. Моля все пак хората да четат поне основното от нещата, които сме написали тук. San Giovanni ме е цитирал достатъчно точно... Имам неприятното чувство, че ако не никой, то много малко хора четат какви са идеите. Защо са такива - вече коментирахме надълго и нашироко, не смятам отново да започваме от нулата и да повтаряме изтъркани от говорене и писане неща. На дневен ред е основното и изначалното според всички тук - помещение с приличен наем и местоположение. Колкото до предложението на San Giovanni - нямам нищо против. Ще поканя Луцио, ще дойда аз, нека дойдат и други хора, да огледаме и да си кажем мнението. На първо място - къде се намира помещението, приблизително колко е голямо и какъв наем за ползването му ще се иска.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

San Giovanni

Помещението е около 60кв.м сутерен в новопостроена жилищна сграда намира се на бул. Рожен 47 в близост до търговски център "Илиенци" и срещу спирката на трамвай 11 и 12. Наем не се иска! *THUMBS UP*

Vannkata

Ами какво чакате, събирайте първоначална членска вноска 20-30лв и купете най необходимото,всеки като донесе по някое излишно филтърче, нагревателче тва онова ще стане работата.Винаги от нулата се започва  ;-)Жалко, че съм от Варна иначе с радост бих членувал  *DRINK*

vasso

Това е страхотно помещение. Не трябва според мен да е в центъра (въпреки,че който не е от София може в началото да се затрудни с откриването). Най-важното е квадратурата -има място за всичко. *BRAVO*

San Giovanni

Цитат на: vasso - 03.01.2010 00:51
.... (въпреки,че който не е от София може в началото да се затрудни с откриването). Най-важното е квадратурата -има място за всичко. *BRAVO*
..... но пък няма проблем с паркирането... :-D  .... има и място  и за градинско езерце , където може да се демонстрира на желаещите да си направят - какво и как се прави,риби ,растения (като шоурум) и най вече място около него за барбекю и студена бира *DRINK*  *YAHOO* ... ееееееееххххххх....  (малко се "размечтах")

Raven

...а и ми е близо, живея в тази част на София :-)

Явно напредват нещата, този път хората се оказаха сериозни.До сега е имало няколко опита за създаване на физически клуб, но винаги е оставало на ниво първоначален ентусиазъм.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Lucio

Предлагам San Giovanni  да каже кога може да се организира едно разглеждане на помещението ?

San Giovanni

Тази седмица от понеделник до четвъртак защото в петък ще пътувам, иначе може всеки ден, само трябва да се уточним кой ден  данеби да съм някъдеси *THUMBS UP* зависи Вие кога можете

Lucio

Хайде, желаещите за разходка да кажат към колко часа им е удобно?

dok70

Като съпричастен към делото да дам няколко насоки.
На първо място осигурете изолацията на помещението, за да сте
възможно максимално независими от външните температури.
Решете отоплението и вентилацията!
Алтернативно отопление при авария на основното.
Аварийно захранване на компресорите - задължително!
Нагреватели става за малък брой съдове, за повече не е практично.
Смяната на вода е най-трудоемка и бавна.
Направете го просто и надеждно.
Не събирайте аквариуми с произволни размери и обем,
придържайте се към повече на брой еднотипни аквариуми,
поддръжката им е доста по-лесна.
Стартирайте с малко видове, но повече бройки!
Това ще ви предпази от доста главоблъсканици в последствие.
*DRINK*
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

Similar topics (5)

33373

Публикации: 17
Прегледи: 14617

24295

Публикации: 35
Прегледи: 12434

48709

Започната от Flamma

Публикации: 15
Прегледи: 9909