• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.06.2025 21:38

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Сайтът е споменат във вестник "Компютри"

Започната от dido, 06.06.2005 14:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dido

Ей сега чета любимия ми вестник "Компютри" от миналата седмица - 30 Май-5 Юни 2005.

Та на последната страница, в редовната рубрика "Интересни уебместа" се препоръчва следния сайт:

"
Българска аквариумна енциклопедия
Да отглеждаш декоративни рибки е цяло изкуство, а когато се грижиш за аквариума и положиш усилия по украсяването му, тогава и самият аквариум се превръща в една изящна част от обстановката в дома.

Всички знаят колко красиви могат да бъдат аквариумите - виждали сме ги по заведения или в офиси. Хубавото е, че всеки може да направи аквариума си също толкова красив и то без да се налага да се харчат много пари. Нужни са просто време и грижи.

С идеята да помогне на всеки, който желае да се заеме с такава задача, е създаден и сайтът http://aquariumbg.com, препоръчван ни от нашия читател Николай Начев.

Сайтът представлява аквариумна енциклопедия, от която може да научите всичко за видовете аквариуми, аквариумно обзавеждане, растения, риби и др. Специалната секция, озаглавена "Направи си сам", засега съдържа само едно ръководство, което ще ви помогне да си направите дънен нагревател, но да се надявам в бъдеще да се обогати с още практически статии.

Най-интересна обаче е секцията, в която са представени над 100 вида аквариумни риби, като за всяка от тях можете да прочетете историческа информация, какви са условията за живот, които трябва да и се осигурят, повече за начина и на хранене и развъждане, както и да видите различни снимки.

От раздела "Хранене" можете да се информирате за видовете храни за декоративни рибки и дори как да си развъдите сами плодови мухи, вместо да купувате от магазина.

В сайта ще намерите още много полезна практическа информация, сравнения между различни водни филтри, съвети за предпазване на рибките от болести и дори съвети за борба с нежеланите водорасли.
"

Жалко само, че авторите от вестника не са стигнали до форума :-)

Longanlon

Е, и аз не се заглеждам по форумите на сайтовете - повечето са обикновени лафаджийници.

Но честито, макар да имах от преди информацията.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Boby_

:lol: Браво!
Каквото и да си говорим, това е напредък!

dido

Аз като ви говоря, че аквариумите и компютрите са неразривно свързани, особено моя аквариум...  :lol:

tishovsx

Добре, че са споменали сайта, а по принцип весника си е наш, знаем си го, що за вестник е.....
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

MAKAPOB

Цитатбез да се налага да се харчат много пари.

Е малко не съм съгласен

dido

Stas

Това с парите верно е много относително. Не съм правил сметка на моя аквариум, но май отива към хилядарка със CO2 системата... Е, ако имах повече опит по отношение на оборудването нямаше да е чак толкова...

А ето и другия въпрос: 1000 лева за аквариум много пари ли са? Може пък тези от вестника да не мислят така.

Similar topics (1)

5280

Публикации: 13
Прегледи: 4766