• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 19:11

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Рецепти за манджи

Започната от NO CARRIER, 20.09.2006 16:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NO CARRIER

Домати, пълнени с кълцани пилешки гърди

Тук е оригиналната рецептата, на руски.

Продукти:
5 средно големи домата
1 опаковка замразени пилешки гърди (около 500-600г)
две щипки девисил, щипка мащерка, щипка риган, сол на вкус
майонеза
кашкавал

Пилешките гърди се изплакват с вода и докато са още замръзнали се нарязват на малки кубчета.
Запържват се до златисто в тиган, заедно с подправките. Солта се слага накрая.
Доматите се измиват, отгоре се изрязва по-тясната част. Сърцевината се изважда с малка лъжица. Отцедените, запържени кубчета се слагат в доматите. Слага се дебел слой майонеза, а отгоре се настъргва дебел пласт кашкавал.
Редят се върху станиол в тавичка (за да няма после трудности при измиването).
Запичат се в предварително загрята фурна (240-260°) 15тина минути или докато кашкавалът хване кафеникава коричка.

Ето моя резултат:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2FRazni%2Fdomati%2520s%2520kalcano%2520pileshko.jpg&hash=d8bcc425b2768e057a79a7bbf779b189b28e6221
(другите два домата са пълнени с кърначе, не стигнаха гърдите)

Ако някой го пробва, нека пише колко е гадно на вкус.  *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Bass_Maker

Коко, ЕВАЛА!!!!  *privet* *thanks *privet* *thanks *privet*
Опитахме твоята рецепта.
Първият път беше пълна импровизация, не по рецептата, а с подръчни материали. Изпържихме македонска наденица, сложихме я в доматите, отгоре допълнихме със сирене и запекохме. Беше прилично...
Вторият път вече беше по рецептата. Заедно с пилето запържихме и един буркан гъби. За подправките... Объркахме ги, а и не се престрашихме и сложихме само Босилек... Абе и така стана СУПЕР!!!
Срахотно ястие... Облизах си пръстите, чинията и съдът, в който пържих :)
Само едно нещо си мислим за следващия път... Да понамажем отвътре доматите със сол преди да ги напълним. Това беше единствения недостатък на нашия опит... Самият домат беше безсолен.
Отново, Коко...  *thanks  *privet* *thanks
You cannot kill what you did not create...

NO CARRIER

Радвам се, че ви е харесало. :-)
Дебели са били доматите. Не алчнейте, а вземете по-малки и по-тънички и няма да ви липсва сол.  *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

igenov

Браво! Изглежда страхотно и няма как да не е вкусно. Ще го пробвам. *DRINK*

lz3cv

Абе я кажете рецептата за "пиле жулиен" . Онзи ден си взех в една столова  на обяд и си облизах пръстите. Ще ми се да го пробвам у дома как ще стане в по-големи количества, не само една порцийка :)

theater

12.10.2008 10:10 #185 Last Edit: 13.10.2008 06:49 by theater
Рецепта за пише-жулиен (импровизирам, но съм го правил адски много пъти. Изключително проста, бърза и много готина рецепта):
500 г пилешки гърди
200 мл сметана
едно пръчле топено сирене или около 200 грама може би (не помня какви са разфасовките като грамаж)
70г масло
около 300 г гъби

Първо се стапя маслото на висока температура и пилешкото филе нарязано на жулиени се запържва леко за много кратко време, гъбите се запържват също, след което всичко се слага в тигана/тенджерката с маслото и се добавя топеното сирене. Изчаква се топеното сирене да се стопи, като продуктите се бъркат непрекъснато. Накрая се добавя сметаната, която като кипне се посолява и се добавят подправките на вкус.
Възможни подправки: черен пипер, естрагон(мисля, че си има отделна рецепта на същия принцип, която се казва Пипе с естрагон - придава леко сладникав вкус), сол
Възможни добавка с която съм го срещал също са киселите краставички.
140л - харацини
http://starividri.org

lz3cv

Много благодаря! Тези дни ще го пробвам.
*privet*

dok70

Между манджите да мушна една рецептичка за пелин, че сега му е времето:
                        Рецепта за наложен пелин за 100 литра вино

1.Плодове/грозде,ябълки,дюли/-30кг
2.Лайка -30гр.
3.Пелин-30гр.- на вкус
4.Смокинови листа-20бр.
5.Лимонови листа -30бр.
6.Портокалови кори -50гр.
7.Синап на зърна -30гр.
8.Шипка-30гр.
9.Босилек -2 стръка
10.Риган -2 стръка
11.Индрише -5 клонки
12.Листа от дюля -20бр.
13.Глог -30гр.
14.Натриев бензоат-100гр.
15.Липов цвят -30гр.
16.Цвят от акация -30гр.
17.Захар -2кг.
18.Готови билки за пелин от аптеката за 100литра.

Това са примерни съставки, а тайната никой не я казва. *dontknow*
Става един еликсиииииииииир!
Е ай  *DRINK*
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

bastuna

Тиквена супа със скариди

продукти:
малка тиква
скариди изчистени / по възможност -тигрова скарида/ 400-500гр
лук кромид-2 глави
чесън-1-2 скилидки
сметана-2-4 суп.лъжици
подправки-чер.пипер,мааалко естрагон,дивисил,черв.вино,захар

Супа-
тиквата се настъргва на ренде и се добавя във врящата вода подсолява се, добавя се лъжичка захар,
ситно настъргания лук и чесън също влиза тук,след 10 минути се подправя с ч.пипер,естрагона
10 минути след тази процедура се добавя сметаната и се сваля от котлона

Скариди-
Почистените скариди се изсипват във врящата вода , в която добавяме девесила ,малко сол и малко червено вино .За 10 минути са готови

смесват се супата със скаридите.
ЛИСТОВКА-ПАМЯТКА СНАЙПЕРУ
Снайпер - это специально отобранный, обученный и подготовленный к самостоятельным инициативным действиям воин, меткий стрелок, умеющий искусно действовать в боевой обстановке. Задача снайпера - уничтожение важных и опасных целей

lz3cv

22.10.2008 20:11 #189 Last Edit: 28.10.2008 20:20 by lz3cv
С черита дали ще стане?

(шегичка)

Edit: Пилето жулиен стана просто невероятно! Все очаквах положителен резултат, ама чак на токлова положителен не съм се надявал. Направих го с краставички освен другите неща защото в такъв вариант го бях опитвал. Абе щом жена ми остана изненадана...
Theater, още веднъж голямо благодаря!

theater

140л - харацини
http://starividri.org

barabata

За днес или по скоро утре ми трябва рецепта за приготвяне на калкан ( омръзна ми пържен на тиган или на супа) Отделно има и към 2 кг изчистен вече сафрид . Сега се заемам с чистенето и разфасоването на калкана.

Някой да се сеща за комбинирано блюдо от двата вида риби или сафрида да го мариновам  :-[ ?

(проверих цялата тема за "калкан" но нямаше съвпадения и затова питам - забелязал съм че има много почитатели на морските ни деликатеси)
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

_777_

Днес съм на "Dasyatis pastinaca"(морска котка).Рецептата е проста,изчистваш рибата и я осоляваш,нареждаш я в съд като между редовете поставяш дафинов лист и черен пипер.Заливаш с чаша олио,чаша оцет и така докато се покрие рибата,накрая добавяш малко водичка.Слагаш на котлона да заври и след това намаляш котлона колкото леко да къкри,и така два часа и половина-три.Ами да ти е сладко! :-)Пробвана рецепта с карагьоз,чернокоп,сафрид,заргана,скумрия и морска котка. ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Raven

https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

bigbeer

27.02.2009 13:44 #194 Last Edit: 02.03.2009 16:05 by bigbeer
Специалитет от Чичо Джон

Продукти за 2 броя:
1. 250 грама кайма
2. 1 средно голяма глава лук
3. 1 средно голяма глава картоф
4. маслини, грах, мариновани печурки, кисела краставичка, кисела червена чушка, кисел морков, магданоз, горчица, олио, сол

Техника на пригатвяне:
Всички продукти се нарязват на тънки и дълги ивици.
Отрязваме си парче фолио 30х30 см. и го поставяме върху една чиния - за по-лесно сглобяване на цялата вкусна конструкция. Намазваме фолиото с мазнина и поставяме половината от нарязаният лук равномерно. От каймата която предварително сме овкусили и подправили по собствено желание правим две големи елипсовидни кюфтета с дебелина 1-1.5 см. Поставяме кюфтето върху лука и намазваме от горната страна тънък слой горчица. Останалите продукти аранжираме върху кюфтето в зависимост от настроението в което сме . Накрая заливаме с 20-30 гр червено вино и бодваме магданоза. Посоляваме леко и завиваме фолиото във формата на бонбон. Пече се за около 45 мин при 300 градуса.

Техника на употреба:
Задължително се консумира с качествено червено вино!  :vino:

Авторски права:
Ако някой се осмели да приготви този специалитет - задължително да постне снимка с крайният продукт!

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftroian.com%2Fpic%2Fs1.jpg&hash=0a36a93c7aae05312f231954f50e5ae663485040
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftroian.com%2Fpic%2Fs2.jpg&hash=b28e2161fcf7d892e50ea331f409106b715013fe
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftroian.com%2Fpic%2Fs3.jpg&hash=ef94db0a16e6e9877512f4d21e318cf29bec722f