• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.06.2025 22:16

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми

Рецепти за манджи

Започната от NO CARRIER, 20.09.2006 16:14

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Raven

02.09.2007 15:14 #165 Last Edit: 03.09.2007 10:46 by raven
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages19.snimka.bg%2F003869299.jpg&hash=3677436eaa0c17f4b4a93ad09c75baff4ffddf39

Пъдпъдък в син домат- ако ви изпадне обаждайте се да ви дам рецептата и начин на приготвяне- да ме запомните :-)

Допълнително добавям рецептата в случай че на някой му изпаднат и тръгне да ги съсипва с нещо друго:

6 пъдпъдъка
6 патладжана
дреболийките,малко бекон или кайма,гъби,лук,чесън ,морков ,чаша червено вино

пъдпъдъка както и всяка друга птица го дера- скубането е загуба на време а и мразя кожа.
дреболийките /воденичка ,дробче и сърца / се изчистват,
взимам 6 средно големи патладжана и им режа горната страна- нещо като капак,издълбавам ги с лъжица ,посолявам и оставям 2-3 часа да се отцедят от черният сок.

в тиган слагам малко олио и запържвам съвсем леко пъдпъдъците от всяка страна,вадя ги и в мазнината слагам нарязаните дреболийки,ситно нарязан бекон или две три супени лъжици кайма,три - четири нарязани гъби,лук,чесън,нарязаната част от вътрешността на патладжана,един дребен морков за цвят,сол,черррно пиперче..

общо взето може и да се импровизира- важните съставки са дреболийте,виното и чесъна- те придават вкусът,зарзавата е по избор.

като се запържат добре тези неща и се посгъсти сипвам една чаша червено вино,оставям за една две минути да кипне и да се смеси и свалям тигана.

пъдпъдъка се пълни вътре с лъжичка с плънката ,слага се в патладжана и се пълни около него ,накрая се захлупва отгоре с капачето,пече се около два часа поне докъто патладжаните се спихнат и видимо се опекът- дивеч по принцип се готви повечко време.
на дъното на тавата сипете две чаши вода да не загаря.

върви със всякакъв алкохол и най вече поканете приятели да се похвалите че е срамота това да си го ядете сами- деликатес е вервайте ми :-)

ако има слука тази година ще ви покажа и друга любима рецепта- наложен заек с винен сос в гърне.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

mistar_ti

Това падпадук ли е или Кеклик ( скална яребица ) че ми прилича повече на кеклик :)
3 литров буркан с отомбачена зеленясала вода
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fbns.gvardia.net%2Fimages%2Fstories%2Fbanners%2FIYI_ban_sm.jpg&hash=7ab8139ef4f2561034d7804066cefdf3dc294ebb

Raven

не знам по какво го разпозна като кеклик ,ама се чудя какъв ли патладжан ще ми трябва за да нашвръцам цяла яребица вътре :-)

това са пъдпъдъци- правят се в патладжан защото времето съвпада и за двата продукта,има ги само по едно време на годината за около месец-два.
правил съм ги всякак ,но всичко друго освен в патладжан е загуба на време и материал - това е едно от най вкусните ястия от дивечово месо което съм ял и това е общо мнение ,не само мое.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

mistar_ti

по баджаците  :-P стори ми се кеклик и за това
3 литров буркан с отомбачена зеленясала вода
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fbns.gvardia.net%2Fimages%2Fstories%2Fbanners%2FIYI_ban_sm.jpg&hash=7ab8139ef4f2561034d7804066cefdf3dc294ebb

penchod

 Ми да вземеш да напишеш рецептата ли, стига само снимки и обяснения какво, кога се пръквало, че що пъдпъдъци съм изял на супа, че за друго не стават...

miTko

Някой може ли да предложи рецепта за готвене на дивечово месо(от глиган)? Чувал съм, че нещо трябва да се прави предварително.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Тони

Кифтета, за друго е жилаво и с особена миризма....
Ако кисне в някаква марината достатъчно дълго , може и да се пече или пържи.... виж в някой кулинарен форум
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

iek

Цитат на: miTko - 08.01.2008 21:34
Някой може ли да предложи рецепта за готвене на дивечово месо(от глиган)? Чувал съм, че нещо трябва да се прави предварително.
Предварително трябва да се изследва за трихинелоза, ако не е направено.

theater

Цитат на: miTko - 08.01.2008 21:34
Някой може ли да предложи рецепта за готвене на дивечово месо(от глиган)? Чувал съм, че нещо трябва да се прави предварително.
Задължително киснене в оцет и вода май беше 1:1 за едно денонощие.
След това в тенджера под налягане вариш за 40-50 минути с дафинов лист, лук, чесън, малко винце, риган, чубрица. След това запичаш във фурната.Нещо такова беше технологията.  *DRINK*
140л - харацини
http://starividri.org

NO CARRIER

Гергьовска чорба

6 връзки пресен кромид;
2 супени лъжици брашно;
Подправки - девисил, риган, мащерка, целина, босилек;
Олио, червен пипер, 250мл доматен сок.
Нарязваш кромида, слагаш олио в тенджера и го запържваш докато поомекне. Слагаш доматите, червения пипер, брашното, подправките и пържиш още малко. Доливаш на два пръста под горния ръб вода и вариш 15-20 минути.
Преди да спрем варенето, слагаме и 3-4 чаени лъжички сол, или на вкус. :-)
Застройвам с половин кофичка кисело мляко и две яйца.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

deadman93

                                                 ПИПАЛА ОТ КАЛМАРИ

ПРОДУКТИ
800-1000грама пипала от калмари(има ги в пикадили и са доста евтини).
брашно,
червен пипер,
сол.

Като вземете пипалата,те все още имат черва и човка.С остро ножче премахнете човката,заедно с меката част от месо около нея.После разцепете целия калмар на две и почистете всичко с различен цвят от бяло,не оставяите лигави неща.После одрежете едно по едно с ножчето пипалата.
Загрейте вода до 75 градуса(докато започнат да излизат мехурчета от нея).
Свалете тенджарата от котлона и изсипете пипалата вътре.Дръжте ги там около 15 минути като разбърквате от време на време.
Изкарайте ги от горещата вода и ги измийте с студена.
Смесете в една тарелка брашно,червен пипер и сол.Загрейте олиото,уваргаляйте пипалата и останалата бяла част от калмара в сместа и пържете за около 2 минути.
Стават много вкусни на мен ми харесват повече от панираните.

ДОБЪР АПЕТИТ!!!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg269.imageshack.us%2Fimg269%2F7893%2F98740689.jpg&hash=4a86a80a028e7f60923f2d2ca9a1d11dc51840f7

barabata

Пилешки хапки със сметана

Пилешко филе ( примерно 400 гр. )
Заквасена сметана ( два пъти по-малко от пилешкото филе - 200 гр.)
Малко олио
Подправки - босилек, чер пипер, сол и др. на вкус

Пилешкото филе се почиства хобаво и се нарязва на хапки. Запържват се в тиганче с малко олио. Добавя се сметаната - тя се втечнява почти веднага. Изчаква се леко сгъстяване и се добавят подправките като босилека трябва да пробладаващ.

Като основно ястие излиза доста скъпичко, но може да се прави като разядка или гарнитура към нещо друго. 
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

FHM

08.06.2008 17:51 #177 Last Edit: 08.06.2008 17:58 by FHM
Гъби със свинско и ориз

Нужни продукти:
200 грама свинско (червено месо )
200 грама гъби
3 глави стар лук
5-6 моркова
около 250 грама ориз
подправки ( сол , червен и черен пипер , сминдух , къри , куркума )

Начин на приготвяне :

Започваме със почистването на лука и морковите.
Нарязваме лука на ситно след това застъргваме морковите на едро ренде .
Нарязваме гъбите и месото на малки хапки . Така сега слагаме дълбока тава на котлона сипваме олио , след като се нагорещи слагаме месото (запържваме колкото да се запечати), след това слагаме лука и морковите запържваме добре прибавяме и гъбите .
След като всичко е добре запържено добавяме ориза и подправките. Разбъркваме и добавяме (водата спрямо ориза е 3:1) след като заври го слагаме в предваритело загрята фурна и след 20 минути е готово
Бон Апери !!

jekile

А чомлек някой знае ли как се готви?

_777_

Цитат на: jekile - 08.06.2008 20:25
А чомлек някой знае ли как се готви?
Чомлек ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739