• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
07.06.2024 05:04

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Рецепти за манджи

Започната от NO CARRIER, 20.09.2006 16:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

miTko

Даже май изобщо нямаше рачешко, има риба треска и разни боклуци - оцветители, о...нам си кво, о...нам си що.И "опашката от лангуста" е същото.
Разни мои АКВАРИУМИ 

theater

Цитат на: "cihlidi_fan"Не знам дали сте пускали такава рецепта, но ще ви помоля: искам да знам как се правеше коктейл от раци?  :roll:  Имам си рачета на ролца и не знам какво се правеше друго. Освен майонезата и киселите краставички друго слага ли се?  :roll:
Аз ги правя в блендер като слагам освен посочените от теб продукти копър, черен пипер и сол. Пробвал съм и да добавя скариди - също става много благо и изпива много водка.  :lol:
140л - харацини
http://starividri.org

HegeJl4o

Дайте някоя рецептичка която сте я пробвали с гъби (масловки),че днес вчера бях за гъби и понабрах такива :) та да пробвам нещо по тъка от традиционото в тигана с масло

miTko

Цитат на: "HegeJl4o"Дайте някоя рецептичка която сте я пробвали с гъби (масловки),че днес вчера бях за гъби и понабрах такива :) та да пробвам нещо по тъка от традиционото в тигана с масло
Мисля, че всяка рецепта за манатарки ще ти свърши работа.Може да ги попариш предварително и да хвърлиш водата.
Белиш ли им ципата или не? Маловките лесно "червясват", като отрежеш пънчето близо до гуглата, виж дали няма дупчици в него. :wink:
Разни мои АКВАРИУМИ 

HegeJl4o

Мисля, че всяка рецепта за манатарки ще ти свърши работа.Може да ги попариш предварително и да хвърлиш водата.
Белиш ли им ципата или не? Маловките лесно "червясват", като отрежеш пънчето близо до гуглата, виж дали няма дупчици в него. :wink:[/quote]

Вече са сварени и с обелини ципи отгоре(веднага след като се пребрах свърших тези две работи) :) чакат да бъдат сготвени по някаква рецептичка :)

cihlidi_fan

Цитат на: "theater"Аз ги правя в блендер като слагам освен посочените от теб продукти копър, черен пипер и сол. Пробвал съм и да добавя скариди - също става много благо и изпива много водка.  :lol:

Мерси много! Довечера задължително ще си направя!  :)
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg151.imageshack.us%2Fimg151%2F8813%2Flogocopy&hash=b4ea5442a8466f141a31ed7c3c139d77bd107786

NO CARRIER

Аз също мисля тази вечер това да направя. Но с домашна смокиновица. :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

acho_pl

:lol: Като прочетах "смокиновица" и веднага погледнах от къде си. Та от къде другаде само в този край на БГ има такива хубави домашни смокиновици. Аз имам едно село до Пазарджик, там имам една баба, която прави страшна смокинова ракия. В къщи имам една 5-годишна и мисля тази вечер да я видим дали не се е развалила. :drunk  :beer

А мезето освен паржолета на скара мисля да опукам на скарата люти чушки и да ги гарнирам с малко чесан, оцет и копар. Става "муци".
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

penchod

Аз вчера правих следната салата-1пакетче ролца от раци, режа ролцата на малки кубчета, нарязвам лук на дребно 1 средна глава, 150гр пушен паламуд, 100 гр. маслини нарязани на дребно, почистено месото от кожата и костите и нарязан на ситно, слагам това в една купа, заливам с 1с лъжица зехтин, истисквам отгоре и 1/2 лимон, поръсвам с 2чл ситно нарязан пресен(замразен) копър, разбърквам всичко много добре за да се омеши с подправките. Накрая заливам всичко с 100мл кисело мляко и 1/2 кутийка майонеза и отново разбърквам всичко докато не стане еднородна салата, след което се наслаждавам с ледена ракийка.(Рецептата е толкова добра и без паламуда, даже паламуда има силен вкус и ролцата не се усещат много когато са с него)

Longanlon

те тия ролца са фалшиви, затова  :evil:

някак ги правят от пресовано рибено филе и после ги боядисват   :shock:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

theater

Като каза смокиновица, пих преди 2 години хубава смокиновица в Поморие (там имам един приятел, който е поморийски зет). Ракията беше доста добра, но нещо не ми допадна дъха от смокиновата джибра. Нали знаете какво казало кучето?  :wink:
140л - харацини
http://starividri.org

acho_pl

Цитат на: "theater"Като каза смокиновица, пих преди 2 години хубава смокиновица в Поморие (там имам един приятел, който е поморийски зет). Ракията беше доста добра, но нещо не ми допадна дъха от смокиновата джибра. Нали знаете какво казало кучето?  :wink:

Сигурно не е имала преварка и затова е имала лош дъх.
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

theater

Цитат на: "acho_pl"Сигурно не е имала преварка и затова е имала лош дъх.
Казах, че ракията беше много добра, което абсолютно изключва да няма преварка. Всичко си и беше наред и разбирам хората, които и се кефят, но просто не е моята ракия. От плодовите ракии обичам сливова и в редки случаи (просто рядко се намира истинска) - кайсиева. Другите нещо не ме трогват.
140л - харацини
http://starividri.org

acho_pl

Аха, ясно. Две седмици бях на командировка във Варна и там пробвах Преславска кайсиева. Евтинка ракийка, но доста ароматна и ми хареса де :lol: .
Така гледам че захванате рибните ястия, та да ви кажа и аз нещичко.

ПЪЛНЕН ШАРАН С ЛУК И КАШКАВАЛ
Продукти:
1 шаран - около килограм / килограм и нещо;
300 гр. кашкавал;
6-7 глави лук;
лютеница или кетчуп;
сол;
черен пипер;
копар.
Начин на приготвяне:
Шарана се почиства добре, като се внимава отвора да остане малък, тъй като ще се пълни. Лука се нарязва на полумесеци и се запържва до златисто.
Добавя се лютеница (на вкус), след това и нарязания на кубчета кашкавал. Запържва се за около 5 минути, след което се маха от котлона и се слагат
подправки на вкус.
С получената плънка се пълни шарана, след което се пече, без да се задушава.
Получава се раскошно мезе за бира и бяло вино. Да ви е сладко!
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

Raziel

Как готвите пилешки Воденички ???
Дайте някои идея...
In Pursuit of Perfection