• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
14.11.2024 08:56

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми

Рецепти за манджи

Започната от NO CARRIER, 20.09.2006 16:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vasso

Ух супер е! И с тоя лимон и гъби и туршия. Миналогодишния изглежда по-вкусен :-D

Raven

Миналата година имах гости и за това правих дизайн, тази година си го хъндърхушках сам /жената не обича много сладководна риба/ и не се старах много.

За коледа ще правя шпекован глиган с винен сос- ако стане нещо ще пусна снимка.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Лора

Цитат на: Raven - 19.12.2009 21:58
За коледа ще правя шпекован глиган с винен сос- ако стане нещо ще пусна снимка.

Кви снимки, кви 5 лева?!

Давай адреса, да идваме, какво ще ни залъгваш със снимки. :-D
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

bigbeer

Зелева чорбица с червен лук и суха препечена чушка. За теста направих малка доза. Определено с праз лук е по-добре!  *THUMBS UP*

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi48.tinypic.com%2F20qnlac.jpg&hash=f6c6e5a12330819bccdfa675e8e43afad7cf228a

Raven





Шпековано диво прасе с винен сос.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

barabata

Като няма дивеч и от магазина може ...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg689.imageshack.us%2Fimg689%2F2915%2Fp1150097.th.jpg&hash=8c52388aa525ed06209dd6bd19c7aca22c24df26
Рецептата е
1,5 кг свински бут разрязан на три
4-5 броя вратни пържолки
1 кг нарязани ивички гърди
Леко осолени месата
Малко краве масалце
една глава лук нарязана в средата
Един картоФ за красота
Малко водичка и да къкри (вече 4 часа) около 5 часа във фурната ...
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

lz3cv

Пролет е и сега е сезонът на охлювите. За да не ми пасат тревата в двора, жената събра половин кофа от тези пълзящи твари. Първоначалната идея  беше да ги изхвърлим, но решихме да не "зяносваме" стоката и да ги сготвим. Сварихме ги в подсолена вода за час, после ги извадихме от черупките в една голяма купа. И тук проблем - кое се маха и кое остава за ядене?! Доколкото си спомням като съм гледал едно време баба ми как ги прави, се отрязва мускулестия крак там докъдето влиза в черупката. Останаото се изхвърля. Правилно ли съм ги чистил? Мантията изхвърля ли се или не? Накъде из нета четох, че имало някакво тъничко като конец чревце в предната част, което се махало... Аз открих ( но не във всички охлюви) едно твърдо бяло образувание с няколко разклонения което стига до устата на охлюва. Или е част от храносмилателната, или от половата система. За всеки случай ги махах и тях. Поизмачкахме ги с оцет и сода да се почистят още малко и сега още половин час врене във вода с малко оцет за да се изчисти съвсем слузта. Утре ще ги готвим по моряшки, с винце, лук,подправки и т.н. (рецепта от нета).
Та нека някой който знае как точно се почистват да даде по-подробно обяснение, за да знам следващия път как да действам и да не хвърлям нещо което става за ядене.

mejdupraznika

Имам сигурно 10 кг изчистени охлюви в камерата от последната седмица. Махам им червата  и това е ;) Колко охлюви съм изял така не е истина, и нищо ми няма. Ние ги приготвяме в масло запържени с лук  *DRINK*.

zapleska

с ориз и магданоз на фурна стават като заешки хапки
Не се чудете, НЕГРАМОТНА съм m/

miTko

Не че съм сигурен, но не се ли оставят живи за 24 часа в тенджера захлупени да се изчистят?
Разни мои АКВАРИУМИ 

zapleska

май да и после още няколко часа в кофа със солена вода заради слузта и чак после се правят
Не се чудете, НЕГРАМОТНА съм m/

lz3cv

Всичко това го направихме както си му е реда, много са вкусни :)

Асен Евгениев

Цитат на: lz3cv - 21.04.2010 15:22
Всичко това го направихме както си му е реда, много са вкусни :)
Каквото и да изядеш от охлювите, няма страшно. Дядо ми ги гълташе живи за язвата и се
излекува. Време е и аз да направя един излет, че от кога не съм ял охлюви...
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

vasso

Определено трябва да опитам. Изглеждат повече от зле тези същества за мен, но щом ядох октопод и това може да пробвам. :-D

митко

Че какво му е на октопода,супер вкуснотия си е .
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch