• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.07.2025 06:42

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми

Рецепти за манджи

Започната от NO CARRIER, 20.09.2006 19:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Миряна

Това за акулите и аз съм го чувала, обаче чистено попче да ти скача в тигана е стряскащо  *ROFL* !
Често лятото набиваме попчета за хапване и се случва, когато е изчистено да мърда (изглежда като спазъм), но онази случка с пърженето си беше гадно.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Fcsyrovhmb%2F538237_3797678353034_21052137_n.jpg&hash=7f354611765e38613a09ec04546b6d458529bb4a

bigbeer

Абе аз де съм скаран с месото, ама вие ще ме скарате и със сладоледа. Аман от извращения.  *CRAZY*

Асен Евгениев

Цитат на: miTko - 09.11.2009 13:44
Те много културни станали виетнамците! Когато бях студент, печаха шарана неизчистен направо върху печката!
Иначе пъстърва, жива, хваната от развъдник и завързана плътно в торбичка умира за минути.
И веднага да я върнеш във водоема, пак ще умре. Предполагам от стреса. На пъстървовите
развъдници за платен риболов, на които съм ходил е забранено връщането на уловената риба.
И то не за да те набутат да я платиш, а защото в повечето случаи умира.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Mup0

майка си дойде от морето и донесе 2 кг Зарган  *YAHOO* давайте ся най яката рецепта за зарган да я направя :)

kopche

зависи колко са дебели. ако са повечко от палеца ти - стават и за скара. ако са по-малко - пържени или на фурна в тава. няма голяма философия с тая риба, всякак е вкусна *THUMBS UP*

Raven

Моята рибена чорба.

Правя я от големи рибешки глави които по принцип купувам за супата на кучето ми,но когато ми харесат главите първо отделям месото  за рибена чорба.
Днес взех хубави глави от сьомга.

Самата чорба я правя така:

Сварявам главите в голяма тенджера подсолена вода, като се сварят ги вадя и отделям чистото месо.

В касерола запържвам стар лук,праз,чушка,чесън,нарязяни стебла от копър и магданоз,морков, шепа ориз, сладък и лют червен пипер, подправки.

Запръжката и чистото месо слагам в бульона, добавям два големи картофа на кубчета,доматено пюре и домашни смлени домати, дафинов лист и всякакви подправки каквито се сетите.Варя докъто се сварят картофите.

....чубрица,дивесил,джоджен, някаква индииска,някаква суха за супа,някаква за риба специална,бахар,черен пипер и накрая малко лимонтузу.

Отделно като се сервира се добавя пресен лимон.

Рибената чорба трябва да е гореща,люта,кисела и добре подправена- останалото е фантазия и импровизация.
Накрая препичам две люти чушлета на котлона и ги мятам вътре.

Дали е станала чорбата се познава много лесно- значи като я ядете трябва да се изпотите, да ви потече цифката и да си поискате втора паница!



/става със всякакви глави,но сьомгата няма равна като вкус и аромат.с тази чорбица например на мен отлично ми влязоха стотина грама от смокиновата ракия на NO CARRIER   *DRINK*/
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

bigbeer

Ето от къде гледахме рецептата: http://vicktory.wordpress.com/2009/03/06/%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%87%D0%B8%D0%B9%D0%B7%D0%BA%D0%B5%D0%B9%D0%BA-lemon-cheesecake/

Ето и какво се получи. Резултатът беше убиец!

Така подготвихме блатът:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi49.tinypic.com%2Fir5gsp.jpg&hash=15f886d6e2b2f7c626264cc730bc6ef8da22043d

След изливането на кремчето, щерката настърга лимонова кора отгоре.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi50.tinypic.com%2F2u59utx.jpg&hash=1ae2805eb7cae4f4c8681c5aac5b988a765b93a6

След 60 минути във фурната:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi45.tinypic.com%2F25996qc.jpg&hash=bcb593a2f9e592790e2982a7f3469f78cce5acc0


пс.. то май имаше друга тема за подобни манджи..  нека модераторите се намесят :)  *THUMBS UP*
ппс. чекам Кралчеф, да каже как сме се справили с това хамериканско десертче.  :-P

Лора

Ако не си го изял, дай една снимка и на парченце от кейка, да го видим отвътре. :-)
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

bigbeer

Добре изглежда и отвътре..

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi47.tinypic.com%2F2j3p5iu.jpg&hash=49465ca36f434f3e5951314a4e9974f6e6047333

Caxapa

Цитат на: Caxapa - 15.10.2009 01:29
Обикновени готови за консумация скариди. Има почти сухи (без марината) и такива с марината. Изливам маринатата. Добавям лимонов сок (пясно изцеден), зехтин, сол на вкус ако трябва, копър, магданоз и девисил. В случая няма копър и девисил.(жена ми не ги понася) Оставям за час в хладилника да си поеме маринатата която добавям и след това ....  *DRINK*
: 14.10.2009г 22:10ч

Ако нямате водка Тайга може да е замените с Grey Coose Vodka.
В краен случай става и водка Маруся..  :-D
: 19-12-2009, 21:06:02
ПО-големите събратя на скаридите- Гарниели се приготвят на скара и се консумират с Порто...   :vino: наздраве..  *THUMBS UP*

ogogogo

Рецептата е класическата за пълнен шаран с орехи,ориз и лук.
Ето и резултата който е обезглавен защото 6кг. не се събра в
тавата.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi629.photobucket.com%2Falbums%2Fuu14%2Fogogogo_photo%2FPC057808.jpg&hash=3272c5aacc4c5a73d8e09e28b4988aac66b2b60e

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi629.photobucket.com%2Falbums%2Fuu14%2Fogogogo_photo%2FPC057811.jpg&hash=150e824791cd70c417216266ebd52eeae71efd62
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

Caxapa

Кърпен е като за световно. Майстора по кърпежа може да кандидатства в медицинската академия. такова нещенце-съкровище уважавам с бело винце... От червеното имам киселини..опс..дигам кръвно и докторите се щурат около мен като стоноШки.  *DRINK*

NO CARRIER

Пийнахме домашна, замезихме с кисело зеленце с червен пипер. Ама де толко акъл да щракна едно фото.  :duvar:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Raven

Ето го и моят тазгодишният шаран:



24 часа мариноване в тайната ми смес.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi47.tinypic.com%2F69484l.jpg&hash=947a53bbfcb4ce765bb9ea719836b4746bfdea3b

Тавата.



Резултата- прекалил съм с операцията и за това така цъфна.

А ето го и миналогодишния , с който особено се гордея.

https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

ogogogo

Миналогодишния май дивак е бил?
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg