• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.06.2024 22:17

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 3

Започната от Joro Vn, 05.01.2010 11:05

« назад - напред »

0 Потребители и 11 Гости преглежда(т) тази тема.

Лора

Нищо му няма, работи. Обаче щерката го отнесе. Докато ми носеше забилия таблет, взе че го изтърва и му цепна екрана в единия ъгъл. Иначе не му изкъртих нищо на таблета, само драскотини от отвертката, ще трябва да ги зашкуря и малко лак да мацна. :-D
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

miTko

Дупчицата е за микрофон, но не само. Микрофона е монтиран странично, а с тънък предмет би трябвало да можеш да рестартираш таблета. Мушкаш и на усет търсиш бутончето за рестартиране. При мен е така, макар че таблета ми е друга марка.
При успешно натискане, таблета изгасва. После си го пускаш по обичайния начин. Не го чакай да се ресетне като компютър.
Разни мои АКВАРИУМИ 

qoke2

интересно ми е, ако е само микрофон и няма копченце, което да налучка, какво ще стане с микрофона, след като бъде намушкан :)

miTko

Цитат на: qoke2 - 08.05.2014 22:35
интересно ми е, ако е само микрофон и няма копченце, което да налучка, какво ще стане с микрофона, след като бъде намушкан :)
Ще настане тишина.  ;-)
А между другото, до дупчицата трябва да пише за какво е.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Лора

Цитат на: miTko - 09.05.2014 14:29
Ще настане тишина.  ;-)
А между другото, до дупчицата трябва да пише за какво е.

Но не пише. Когато отварях капака изобщо не видях микрофон на дупчицата. Като се замисля никъде не видях микрофон... :-D
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

kandoveca

Здравейте . Имам нужда от съвет как да тегля клипове от Нова плей. До скоро ги теглих с I.D.M ,но тя е платена след 30 дневен тест период ,а аз търся безплатен вариант.Проблема за сега е ,че с мозилата имам приставка - DOWNLOAD HELPER и с нея свалям клипове от всевъзможни сайтове ,но в нова плей просто мозилата не отваря нито един клип въпреки че инсталирам най-нова версия на FLASH PLAYER. Когато вляза в нова плей с гугъл хром и опера те пък отварят клиповете ,но нямат приставки за сваляне на клипове или поне аз не намирам такива,а иначе инсталирах няколко програми ,като FREE DOWNLOAD MENAGER и там пък ми сваля  като копирам  URL адреса на клипа обаче не клипа ,а няколко кв текстов документ  :duvar: .Ако някой може да помогне с информация ще съм му благодарен . *privet*

Julliano

Сваляш с мозила от всевъзможни сайтове? Но тея сайтове дали са flash или по скоро html5? Защото нова плей е флаш, до колкото видях от телефона, а в него уеб роботите не могат да бъркат
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs28.postimg.org%2F790mdviix%2Fdownload.jpg&hash=3bc5531cf9543c714e53c5cf78d6b522c2a8fb6f

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

kandoveca

От няколко дни на компютъра ми се получи следното нещо:  Хард диска е разделен на 4 части понеже е 2000 гигабайта .Частите са локални дискове C , D , E , F , като на С е уиндоуса и е по -малък по размер.На другите три секции имам различни папки с филми,музика,игри,документи и др.От няколко дни върху иконите на папките от диск F в долния ляв ъгъл се появиха катинарчета без аз да съм правил нищо.На папките от другите локални дискове няма този проблем а и на диск F където е проблема ,като правя нови папки при тях също няма катинарче ,а тези които са с катинарчетата като ги преместя в друга секция на диска пак не се показват тези катинари.В същност те не пречат на отварянето на папките , но се чудя от какво се появиха и как да ги махна .Отделно като трия файлове  и при следващо пускане на компютъра идва съобщение , че кошчето на диск F e повредено и не пази преместените в него файлове.Това още повече ме притеснява да не се поврежда нещо диска , че толкова неща има на него 2 години събирани и преработвани с много труд . Ако някой може да даде мнение и съвет.благодаря.

Lasho

Ако папката или файла са заключени (върху папката има катинарче) означава че нямаш администраторски права за разглеждане на папка. Решението е: десен бутон върху папката - Properties - Security - и ако нямаш права за достъп - дай - бутон Edit и Add.

Или пък някак си дал десен бутон върху папката и Share with - Nobody.

Това е което се сещам в момента :)
И рече Господ на Ной: Прави бекъп, че ще форматирам...

Моля пишете на кирилица! Не е все едно: "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."

kandoveca

Интересна работа как е станало.Значи  като дам десния бутон на мишката цялото меню което излиза е на български и не знам на кои английски думи отговарят , но като дам десен бутон на дадена папка след това маркирам "сподели с" след това маркирам " с никого" след това потвърждавам ,че забранявам споделянето и това катинарче се показва.Интересното е ,че дори да съм натиснал случайно в този ред без да искам всичко това да е заключило само тази папка , а те са заключени 28 папки и няма как да съм повторил неволните натискания върху всички папки 28 пъти.На всичко отгоре сега за експеримента натиснах създай нова папка и по същия ред я заключих нищо ,че е празна и в нея няма нищо .После веднага натиснах да я изтрия и ми излезе съобщение ,че папката вече е споделена с много хора , съдържа много дълги файлове и не може да бъде изтрита.Десетки пъти се опитах да я изтрия без успех с това съобщение и накрая след пореден опит се изтри сякаш не е имало проблем.После пак повторих експеримента и отново ту не трие ту след много опити трие папката.Имам чувството че изобщо каквото и да правя постоянно стават някакви грешки от рода натискам  една команда извършва друга.И това от скоро до сега си работеше нормално ,а и като сканирам за вируси с АВАСТ цялата система е чиста.Друго странно е ,че ме дразнеха изкачащтите реклами и инсталирах ADB приставка за мозила от която около 2 месеца бях много доволен защото не пускаше никакви реклами ,а от няколко дни като вляза в който и да било сайт въпреки приставката забележете при скорост на интернета 50 мегабита излизат толко реклами ,че страницата се зарежда по 2-3 минути даже някои път не може да смогне и блокира а на монитора в последствие затварям по 10-15 отворени страници на сайтове които не съм отварял.И все пак какъв е обратният ред за отключване на папките защото като ги погледна и се се чудя и ме дразни да ги гледам така

Caxapa

Как да деактивирам паролата на Айпъл компютър. Предишният собственик е сложил парола, не го познавам  а и няма как да го питам за паролата. Компа го купих от търг като предварително никой не знае нищо за състоянието на техниката. Давайте предложения и съвети.

donpeev

http://www.alekserviz.com/%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D0%B7
Това е от форума на Ейпъл България най-добрия и разбиращ човек от тези устройства. Ако е като при Айфона заключен с iCloud - не може да направиш нищо.. Съветвам те да му се обадиш и да се разберете.

bunzip2

Цитат на: Caxapa - 25.06.2014 19:14
Как да деактивирам паролата на Айпъл компютър. Предишният собственик е сложил парола, не го познавам  а и няма как да го питам за паролата. Компа го купих от търг като предварително никой не знае нищо за състоянието на техниката. Давайте предложения и съвети.

Свали си от сайта на apple една OS. Мисля дори, че OS X Snow Lion беше фрий. Ако не, ще си платиш там некви къси 10-тина долара и си сваляш ОС. Инсталираш си го после на ново и си готов.

П.П: Добре е да кажеш и модела на машинката дето си купил.
Иначе ето ти един линк: http://store.apple.com/us/product/D6106Z/A/os-x-lion

Това е версия 10.7. Последната версия е 10.9 maverics, но общо взето идеята е да имаш инсталирана някаква версия, после ако решиш, може да ъпдейтваш лесно.

manyg

Здравей, ако знаеш паролата- логваш се, отиваш горе в ляво на епъл логото, от там System Preferences, Users & Groups, Change Passord..., Оld password - пишеш паролата а останалите редове ги оставяш празни, натискаш на Change Password и си в джаза ;)

Ако не знаеш паролата и неможеш да се логнеш, ще трябва да си предисталираш компа примерно с 10.8, а после безплатно през AppStore  може да го обновиш до 10.9.3.
Заключването през Icloud е само за iOS

Similar topics (5)

51220

Публикации: 10
Прегледи: 3559

26824

Публикации: 0
Прегледи: 1580

1860

Публикации: 13
Прегледи: 5698

24220

Започната от BeBeBoT


Публикации: 8
Прегледи: 3334

48863

Публикации: 0
Прегледи: 914