• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.06.2024 19:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 3

Започната от Joro Vn, 05.01.2010 11:05

« назад - напред »

0 Потребители и 9 Гости преглежда(т) тази тема.

hristoj

http://postimg.cc/image/9mqnp5zu1/

Това намерих в нета, същия е като моя. Ще го отворя, само да намеря малката отверчица.  :-D

Лора

Трябва ми програма с която да сваля нещо от Нова плей. Пробвах различни добавки за мозилата, но запецва и спира да тегли.  :-(
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

donpeev

http://www.ytddownloader.com/
Ето, Лора. От самата програмка излиза един банер от ляво когато сърфираш в нета и се появява автоматично когато има видео на отворената страница. Натискаш и ти го сваля.

kandoveca

Кажете някоя бърза програма за вграждане на субтитри във филм без преконвертиране на самия филм.Аз съм изтеглил Aviaddxsub ,но тя работи само с суб srt. Уж на субовете пише накрая srt но не става.Изобщо някой знае ли как да направя субтитрите в нужния формат за тази програма

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

dgwrite

Aко искаш да са перманентно вградени във видеото, няма как да стане без прекодиране. Ако искаш да са вградени в един файл и да могат да се пускат и спират от плейъра с който гледаш, може да ползваш някой контейнер като mkv или ts. За целта mkvmerge GUI или tsMuxerGUI. Втория ги превръща в графични като за целта можеш да му зададеш шрифт, размер и позиция по твое желание. Не се нуждае от прекодиране на видеото!

kandoveca

На компа мога да си гледам без нужда от вграждане , но като сваля филма на флашка ме интересува да го гледам като включа флашката на лсд тв който има usb плеър уж с Български субтитри ,но не излизат . За това искам да ги вградя във филма , но не искам да преконвертирам качеството защото се влошава спрямо оригинала а само да вградя субтитрите така че да излизат на Български без да купувам още един компютър който да ползвам само за плеър към телевизора защото не продават евтини лаптопи и компютри без нужда да са големи рамове ,големи хардове ,а само като плеари защото на двд плеър и на телевизора не може да инсталирам програми като на компютъра.Свалих програмата Convertxtodvd която ми препоръчахте , но и нахален да съм ще помоля за помощ как да работя с нея.Търсих из нета обаче нещо не намерих нищо което да разбера.Благодаря предварително за разбирането  *thanks :-[ :-[

qoke2

Колега, телевизорът ти има ли мрежов интерфейс (кабел за интернет)? Ако има, можеш да си плейваш филми на телевизора директно през плеър на компютъра използвайки една от многото налични програми (през локалната мрежа) - мултимедиен сървър. Става супер лесно и не е необходимо компютъра дори да е в същата стая където е телевизора. Друг начин е с HDMI кабел и трети вариант е хардуерен мултимедиен сървър който струва от порядъка на 100-300 лева и е далеч по-евтин отколкото лаптоп който би купил само за да гледаш филми. Отделно разгледай добре менюто на телевизора си .. Може би субтитрите са изключени от някъде и затова не излизат.

kandoveca

Телевизор още не съм си купил. Пробвам с флашката на чужди тв и виждам че не става.Иначе като ида в магазина ако не се уверя че чете всичко както пишат няма да купя ,но съм сигурен ,че в магазина нито ще дадат да пробвам нито после някой ще ми обяснява настройките те гледат да продадат телевизор пък после и някой приложения ако са измама нали не е повреда и телевизора има картина иди се жалвай.А и като ще купувам телевизор не като стария кинескоп ми се ще да си върши работата и като има тази функция да си я ползвам без да пускам връзка от компютъра та да харчи допълнително 200-300вата ток по цял ден докато просто гледам филми.

qoke2

Предполагам, че пробваш на по-старички телевизори при които имаше проблеми. В магазина освен, че няма да ти дадат да пробваш, за съжаление не са особено компетентни продавачите а и определено в повечето магазини имат файда да ти продадат определена марка срещу комисионна от дилъра за сметка на останалите. Няма да споменавам марката но е факт, че така процедират. По стечение на обстоятелствата съм добре запознат с моделите на една определена марка от водещите, ако искаш пиши лс да ти кажа предимства, недостатъци и евентуално да ти помогна при избора и закупуването.

Antuni

Цитат на: qoke2 - 04.03.2014 23:20
Предполагам, че пробваш на по-старички телевизори при които имаше проблеми. В магазина освен, че няма да ти дадат да пробваш, за съжаление не са особено компетентни продавачите а и определено в повечето магазини имат файда да ти продадат определена марка срещу комисионна от дилъра за сметка на останалите. Няма да споменавам марката но е факт, че така процедират. По стечение на обстоятелствата съм добре запознат с моделите на една определена марка от водещите, ако искаш пиши лс да ти кажа предимства, недостатъци и евентуално да ти помогна при избора и закупуването.



Милене казвай кои са връзкарите.. (коя е марката)?

Аз преди година като бях решил да си вземам телевизор "обрисах" всички форуми за ТВ и друга техника. Четох м/у една седмица и 10 дни. Главата ми стана "шиник". Но с повечко мъки разбрах какво да си взема. В крайна сметка при мен особеното е че аз го ползвам И като монитор а и в по тъмна стая та затова подскочих към LED-овете. В крайна сметка взех P47WT50E. А това с флашката.... сериозно ли е?

0899808552

dgwrite

Новите смарт телевизори от марките Samsung и LG пускат и поддържат субтитри и видео в почти всички формати. Гарантирам ти го. Не се занимавай с глупости да пробваш на стари тв, няма нищо общо. Още повече през DLNA не ти трябват флашки, гледаш с плейъра на телевизора, като ползва само хард диска на компютъра където е филма, през безжична или кабелна връзка с рутер. За целта само се инсталира медия сървър на компютъра където са ти филмите.

qoke2

Марката с която аз съм запознат в филипс. От дългогодишния ми опит, от филипс, самсунг и ел джи, последния се справя най-зле. Самсунг са с една идея по-скъпи от филипс, а и за мен филипс си остават най-добри от към качество на картината. До сега имаха известни проблеми с менютата и определено на самсунг менюто беше по-юзър френдли, но всеки момент ще пристигне новия модел който е с андроид и се надявам да е по-добре. И само да отбележа, че при сравнението на телевизори, не бива да се пренебрегва коя марка какъв клас е. Не случайно един и същ размер на една марка може да има двойна разлика в цената.

dgwrite

Samsung smart LED TV или LG smart LED TV ако иска колегата да му вървят всички формати видео, аудио вкл. DTS и субтитри. Предлагам, да се разрови в този форум и сам да реши какво най-много му харесва:
  • Форум: Телевизори и проектори

Antuni

Цитат на: dgwrite - 05.03.2014 09:23
Samsung smart LED TV или LG smart LED TV ако иска колегата да му вървят всички формати видео, аудио вкл. DTS и субтитри. Предлагам, да се разрови в този форум и сам да реши какво най-много му харесва:
  • Форум: Телевизори и проектори
Що бе колеги на Panasonic какво им има?  Аз по горе съм объркал буквите на моя модел който е TX-L47WT50E. Когато го взимах беше най доброто в магазина. Добра лед подсветка, вадеща почти перфектно черно. Както се знае това е един от проблемите на ледовете. И добра матрица като цяло. С двуядрен процесор и т.н. Но това все пак е висок клас смарт машинка. Набухан е със всякакъв софтуер за попрочитане. Принципно от флашка отваря всичко има дори и настройки за субса отделно. Просто трябва флашката да е по бърза като трансфер иначе понасича особено ако филма да речем е 3D Blue Ray. А и струва доста кеш подобна флашка.

пп. Още нещо много важно за хората които смятат да си закупят подобни смарт телевизори:
За ледовете:
- за динамично гледане на 3D минимум 47" дори бих казал че 50 е минимума но и 46 и 47 става.
- С опция 3D по добрия вариант е да е пасивно 3Д-то така че четете внимателно. (моя L47WT50E е с активно и дразни леко. Взел съм и най новия модел L47WT60E на който 3Д-то е пасивно и не пречи толкова на очите но пък при активното е може би една идея по добро.)

За плазмите няма значение. Само няколко неща. Плазмата не е препоръчително да се ползва дълго като монитор и ако стаята ви е по светла също е неприятно. Иначе тука топла и качествена картина. Plasma отново на Panasonic препоръчвам.

За Samsung 7 и 8ма серия няма да пиша много за да ме погнат феновете му но не съм му фен както в началото. Другото което ме заинтригува беше KDL модела на Sony но и там малко повече реклама отколкото реализъм. Но това е само мое мнение. Нека всеки попрочете и реши сам. *THUMBS UP*
0899808552

Similar topics (5)

39803

Публикации: 3
Прегледи: 1739

20810

Публикации: 3
Прегледи: 2353

37333

Започната от jorog2


Публикации: 0
Прегледи: 1450

19342

Публикации: 25
Прегледи: 9877

34353

Започната от ianiovski


Публикации: 0
Прегледи: 1298