• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.05.2024 10:42

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 3

Започната от Joro Vn, 05.01.2010 11:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

donpeev

Еми то ще си покаже след формат-а.
Въпроси:
- от както е купен ли прави проблеми или в последствие са се появили?
- от къде е купен и кой е слагал операционната система?

Balchev

Евентуални проблеми, звуковата карта може да не ти е в час.
Второ ако е от технополис. Не искам да правя реклама но има едни 30-40% боклуци, които излизат с бъгнати- аудио, видео и рам памет. Щом е в гаранция отиваш и ти го оправят.
Също така от сканиране при антивирусната може да е. Зависи на какъв период сканира.

Здравков

Цитат на: Balchev - 24.12.2013 18:38
Евентуални проблеми, звуковата карта може да не ти е в час.
Второ ако е от технополис. Не искам да правя реклама но има едни 30-40% боклуци, които излизат с бъгнати- аудио, видео и рам памет. Щом е в гаранция отиваш и ти го оправят.
От технополис е.. ако това което казваш е вярно, поне се надявам да е нещо което се сменя като, външна карта или нещо такова, ако дъното е дефектно.... не ми се мисли.

Balchev

Отиди и провери звуковата карта. Първо виж в свойства на твоя компютър дали ти се губи рам. Зависи от уиндоуса колко бита е ако ти се губи рам, може и от там да ти прави проблеми самият уиндоус.

Здравков

Цитат на: Balchev - 24.12.2013 18:45
Отиди и провери звуковата карта. Първо виж в свойства на твоя компютър дали ти се губи рам. Зависи от уиндоуса колко бита е ако ти се губи рам, може и от там да ти прави проблеми самият уиндоус.
64-битова е операционната. DirectX Diagnostic tool прегледах не липса рам, и показва че няма проблеми с компонентите. Чудя се дали харда не е дал дефект.

donpeev

Иван Петров, втори път питам за да мога да дам адекватен съвет, но явно моя пост е нещо невидим. Както и да е, успех с ремонта.

Здравков

Цитат на: donpeev - 24.12.2013 22:00
Иван Петров, втори път питам за да мога да дам адекватен съвет, но явно моя пост е нещо невидим. Както и да е, успех с ремонта.
Съжалявам не съм видял поста. Проблемите започнаха преди най-много седмица, операционната система съм я слагал аз.  Изтеглих една програма за чистене на грешки, имаше към 450 някъде което нищо не ми говори, все пак дадох рипеър и тука няколко часа го тествам и за сега е добре. Ако продължи така... преинсталация и тогава ако е същото на сервиз.

Swetoslawa

Здравейте  :-)

Понеже наскоро си взех външен хард 1 терабайт, искам да ви попитам как е правилно да се качва информация, със копи или с кът или по-някакъв друг начин ?
Опитах с кът да преместя папки някои се отварят други не, защо според вас се получава така, опитах и с копи така разбира се няма проблем, папките се отварят, обаче като че ли ми показва само размера на папката без информацията в нея, нещо от сорта на 1 килобайт, възможно ли е информацията в папката  копирана в харда да не ми се покаже, когато използвам харда с друг компютър и  да трябва да прехвърлям не папките уж за по лесно, а първо да ги отворя и тогава да копирам файловете и после да прехвърлям ?

...и още нещо ако може да попитам, във външния хард има папка и файл autorun, какво означава и за какво служи ?


sVGNsali

autorun, както си личи от името е файл, с който при включване на usb кабел в компютъра, харда се включва автоматично и ти се отваря папката (главната директория на харда), без да ходиш да я търсиш от My copmuter.
За другите неща => и при мен ми се е случвало. Cut или Copy използваш според случа и целта. И при двата случая е нормално информация да се премества от едно място на друго.
Малко инфо с какъв windwos или др ОС използваш и какво точно преместваш? Файлове с дълги имена и/или използването на кирилица също могат да създава проблеми.
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

Swetoslawa


Windows 7... премествам снимки, музика...
да за имената на кирилица го знам че не е правилно да се пишат така
но понеже някои неща ги кътнах някои се отварят други не и реших да попитам все пак  дали пък нещо не правя правилно ...

sVGNsali

Добро утро.
:coffee:
Не знам от какво се получава, но ще ти кажа, че аз доста време ползвах file manager (google => free file manager for windows)програми. Нe мога съвсем точно да ти обясня какво са, макар и да знам ;) но накратко, след като инсталираш каквато и да е такава програма и я стартираш, вътре в нея виждаш дяловете на хардовете си, и можеш да местиш файлове, да ги изтриеш т.н...
Сега не ползвам такива, но може би ще ти е полезно да знаеш..
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

donpeev

И аз имам външен хард Seagate 1tb. Качвам яко филми и музика в папки, без папки, всякак. Единствено проблем съм имал с CUT когато филма е в торент програмата и се сийдва - трябва да изтриете торента. Иначе при пускане на харда за първи път има малко изчакване докато се свалят драйверите (1мин. най-много) и после си изписва Your device is ready to use. И вече когато и да го свържеш с компа тогава се отваря автоматично. Не е нормално да имаш каквито и да били проблеми. И разбира се каквато и да е външна памет се преди да дръпнеш USB-то го спираш от долу в дясно - Safe remove ... Пробвай и пиши какво става. Файла autorun не го пипай.

Swetoslawa

Sevgin благодаря ти за полезната информация ще почета малко за тия програмки  *THUMBS UP*

Цитат на: donpeev - 27.12.2013 09:43
....... И разбира се каквато и да е външна памет се преди да дръпнеш USB-то го спираш от долу в дясно - Safe remove ... Пробвай и пиши какво става.

Да да функцията за "безопасно премахване" я знам ако не го натиснеш може това което последно сме качавали да не се запише.

За прехвърлянето на папките с информация, сега май разбрах защо едни се отварят други не, ще се опитам да го обясня и вие да кажете дали е заради това, нали знаете, че една и съща информация може да ти излезе от различни директории, ето какво направих аз: в една "главна" папка сложих всички други папки, кътнах я и я прехвърлих на харда, след което цъкам на  Recent Places ( в полето отляво на прозореца там където са всички неща е и това ) и ми излиза тази "главната" папка и другите папки, тези другите папки всъщност са папките които са в "главната" папка, обаче аз нали си знам каква информация има в тях и не погледнах по обстойно как съм ги найменовала и решавам, че тези другите папки не са прехвърлени и ги прехвърлям, а те всъщност вече са били ( затова някои преди да ги кътна не ми се отваряха на компа и след като ги прехвърлих на харда пак не ми се отваряха ), но интересното е защо след като съм кътнала папките те се виждат в Recent Places ( а там влязах защото предположих, че има неща които не съм качвала ) в общи линии е това  :-)
т.е. на практика излиза, че един и същ файл ( папка ) можеш да го видиш от различни места

и още нещо папки с информация в тях ми показва, че са от 1 до 3 КВ това така ли трябва да бъде, в смисъл аз си мислих, че трябва да ми показва в гигабайта ?

Цитат на: donpeev - 27.12.2013 09:43.......Файла autorun не го пипай.

то  всъщност е отделно папка и файл с това име, файла не е в папката, ако може с две думи, долу горе какво представлява и за какво служи ?

( и още нещо малко извън темата, броя на публикациите във форума май ти показва в колко теми участваш, а не колко поста имаш, понеже сега забелязах, че не се промени броя им  )

donpeev

Не разбрах много много от обяснението и какво е това Recent Places ? В крайна сметка като местиш в харда получава ли се ? И ако не какво изписва, някаква грешка ли?
Иначе доста често се развалят външните хардове и като съвет е да не разчитате много на тях да Ви съхраняват важна информация. Подсигурете се и не cut-вайте само.

SDB

Recent Places - това са последно посещавани места , последно отваряни файлове, директории и т.н.
това е нещо като хистори и няма нищо общо с реалноста autorun.ini както показва и името му е команден файл
който съдържа последователност от команди (файла е текстов и може да се прочете с notepad например)
автоматично се изпълява от windows при включване на устройството в съответната папка най-вероятно
са файловете към които има обръщение в autorun.ini много често се използва за стартиране на вируси
(тъй като при поставяне на флашката например той се изпълнява веднага)

Similar topics (5)

9619

Публикации: 2
Прегледи: 2268

58907

Публикации: 3
Прегледи: 2702

29947

Започната от SuperDog123


Публикации: 4
Прегледи: 2333