• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
12.05.2024 20:56

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 3

Започната от Joro Vn, 05.01.2010 11:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivotri

Здравейте от вчера се появи нещо много досадно в компютъра ми.
Става въпрос за някакъв вирус предполагам, във всяка папака се появиха три файла:
+REcovER+yeluv+.html ; +REcovER+yeluv+.png ; +REcovER+yeluv+.txt
При зареждане на компютъра се отваря
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs27.postimg.cc%2Fit6onn8bn%2FUntitled.jpg&hash=62a8cb38e1ac0e13850cd361d4d9dd3348fabb75

Моля Ви за помощ, как да го премахна.
Пуснах антивирусната програма и уж изтри някакви вируси, но проблeма си е налице в мамента съм с AVAST.

icebg

Здравей ,
Имаш ransomware  , това не е точно вирус. За съжеление маха се лесно , но най вероятно си си загубил всички файлове с разширение doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg,  + още няколко за които не се сещам. На скоро има голям бум на тези мизерий  :( Ако е версия 3+  оправия за файловете все още няма. Пиши с какво разширение ти ги е е криптирало , за да мога да ти кажа за версията.

Съжелявам ...   

Penta

Цитат на: icebg - 27.03.2016 19:36
Здравей ,
Имаш ransomware
С други думи : " Плати ни откуп и ще ти върнем ценната информация от компютъра"

ivotri

Ице, как да разбера с какво разширение  ги е е криптирало?
Проблема с някаква програма ли се решава?
Снимките и doc. файловете наистина не мога да ги  отворя.

dgrn

AVAST пропуска тази гадост, така пишат специалистите. Наскоро загубих доста информация на служебен компот. Не можах да намеря спасение. Дано имаш копие някъде ...
"Видяла жабата,че подковават коня,та и тя вдигнала крак..."
http://cdn.fishki.net/upload/post/201508/12/1626758/gallery/Kbi2p8E.gif

ivotri

На повечето информация мисля, че имам копие на външен хард диск.

qoke2

Пробвай с касперски декриптор. На мен ми е помагал на доста компютри до сега. Ако наистина е последните версии обаче няма лек ...

kandoveca

Здравейте.Този месец ще си купувам телевизор и се нуждая от съвети какъв избор да направя.Ориентиран съм към технополис като магазин за покупката.Също ми препоръчват марките л джи и самсунг като най-добри но дайте и вашето мнение.Искам телевизора да е 42 - 43 инча и да е смарт.Не искам да е с 3д защото не ми трябва. Ще ми се да е около 1000 лв. но ако се наложи в името на по -добро качество може да се стигне и до 1300 лв. максимум.Аз ги гледах вече в магазина но въпроса е че тези над 1000 до 1300 лв. са 4к а тези около 1000-1100 са фул нд .Аз се чудя кое е по добрия избор дали да е 4к при положение че ще гледам основно сд качество на цифрова тв и евентуално пакет от някой нд канали но реално няма да има 4к сигнал. В магазина казват че дори сигнала да е по- лош щом телевизора е с 4к има предимство тъй като подобрявал качеството и на по ниската резолюция а пък мен ме е страх да не е точно обратното и като му пусна сд сигнала да се вижда по- зле от колкото ако телевизора е с фул нд.В самия магазин няма как да разбера защото там си му пускат предполагам 4к сигнал и ще ме излъжат.Също не съм на ясно с херцовете за опресняване на картината и колко най- малко да са за да не се ядосвам после от лошо качество.В крайна сметка търся нещо оптимално качествено на разумна цена като ме интересуват повече не многото екстри и функции  а качеството на картината и на самия телевизор като марка и надеждност.Ако става на въпрос имаше и един самсунг 43 инча фул нд за 950 лв но модела е 2015 г иначе не ми се видя лош но не знам дали е разумно да спестя 100-200 лв за по- стария модел като другите са 2016 година и може да са с по нова и добра операционна система.Има и л джи на 900 лв. май беше и 42 инча фул нд но пак не знам дали е добро и кои точно от характеристиките на по -скъпите трябва да гледам за да си струва по- високата цена.

addicted

Тая работа с спецификациите при мен никога не е работела. Ти книгата с екстрите и спецификациите ли ще четеш или телевизор ще гледаш? Отиваш и гледаш, който ти хареса го взимаш и това е. То на хартия може да е чуден, ама на живо да гледаш некви изрески. Принципно всички нови телевизори са с много напомпана картина от разни там енджини. Принципно винаги ще предава по добре ако ползваш неговия си приемник с модул за карта, не боклуците на оператора. Принципно в нашата държава неможе да дойде истинско HD все още, какво говорим за 4К.

Sent from my Lenovo A859 using Tapatalk


asito

Взимай 4к,самсунг или сони. Днес няма такъв сигнал, но след година не се знае. За честотата-100 херца минимум. Гледай да има повече hdmi входове. А за тестването-занеси в магазина една юсб флашка с някой филм по твой избор и ги накарай да я пуснат. И купи днес или утре от техномаркета- имали 18г рожден ден и всичко е с 18% намалено.

Публикациите са слети: 09.07.2016 18:52

Ей тоз хич не лъже www.technomarket.bg/televizor/samsung-ue-40ju6510-09141717

Или този www.technomarket.bg/televizor/samsung-ue-43ku6072uxxh-09150201

Минус 18% тамън към 1000лв отиват и то 4к,а единия извит даже :)

kandoveca

Е ми аз съм от враца и ходих в техномаркет обаче в новия техномаркет.В смисъл че до скоро им беше голям магазина ама стария дето не могат да си го позволят вече и от тази година освободиха магазина взе го друга по богата строителна верига и техномаркет завалиите си зеха под наем едно дребно магазинче дето една хранителна верига нямаше оборот да си продава наденицата на местния квартал и направиха в един почти гараж техномаркет враца.Вчера ходих да го видя . Оказа се че телевизорите вече не се пускат в магазина да работят защото се харчи ток а е скъп .момчетата в магазина отегчено ми отговориха че може да пуснат определен телевизор който мисля да купя . Не могат да пуснат всички телевизори защото им е харч в жегата греят а шефа им не дава да се слагат климатици че ще фалират хептем.На сичко от горе найстина ми предложиха 18% отстъпка на телевизорите но до определени дни май беше и след това няма едва ли не се едно че има на кой да ги продадат при положение че им разгледах подробно моделите и се оказа че продават алтернатива на някои модел телевизор който е правен в китай от най долната тяхна класа за производство.А същия модел в Технополис  пък и в Зора също не е автентично но поне е производство което е малко или много е  контролирано в Полша и Унгария . Не че те са специалисти ама и единични бройки на китай дето се опитват техномаркет да набутват от складовете дето са им останали разни дефектни бройки :-!

Публикациите са слети: 09.07.2016г 22:10ч

А сега се сетих за херцовете .Силно искам и аз да знам кое е 100 херца ма те предлагат само 400 - 800- 1200 херца които не се знае на какви реални херца отговарят и всяка марка даже си има мерна единица която не е стандартизирана и изобщо не знае човек кое колко херца е а те пък даже и повече не знаят пък не ги и интересува гледат да се кефиш на телевизора в магазина като невиждал и ако си го купиш да не си се прецакал ако се оплачеш  казват   лош ти е оператора на телевизията . Е лош е от Враца .Ама като се смени с виваком или булсат ком се оказва че пък им е виновен врачанския балкан и сигнала се губи от скалите .Пък даже на познати им правеха забележка че блоковете и къщите им не са на открито и разни планини им влошават сигнала е кой виновен потребител или даставчик?

asito

Прескочи до София утре. Бачкат в неделя, а промоцията е до утре включително. Херците са търговски трик, действителните кадри са интерполирани и уж стават 200,400,600 и т. н. но действителната честота на опресняване е 50,100 или 200Hz:

Ivan_S

Защо не разгледаш Тошиба. Само добри отзиви съм чувал и лично мога да ги потвърдя. В семейството ми има 4 бр. от тази марка. Бетон са. Ползват качествени матрици, софтуерът сами си пишат. Средният и висок клас наистина си струват. 2 са ЛСД, 2 са ЛЕД, разлика в качеството на картината, няма. Всичките са Full HD. Според мен херците няма смисъл да са повече от 200, особено ако няма да върви 4К сигнал.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

evgeni200

Не помня човешкото око до колко херца хващаше трептене, но май над 100 всичко е реклама

petko

Цитат на: evgeni200 - 10.07.2016 13:21
Не помня човешкото око до колко херца хващаше трептене, но май над 100 всичко е реклама

До 20-25 херца.

Similar topics (5)

9619

Публикации: 2
Прегледи: 2261

58907

Публикации: 3
Прегледи: 2697

3633

Публикации: 8
Прегледи: 3698