• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.06.2024 22:14

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Размисли около темата"Конкурс за неграмотни във форума"

Започната от bigbeer, 01.09.2009 00:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Balkandjiev

discus точно вътрешното ми аз ми подсказа ( е и някои хора от форума ) ме подсетиха, че трябва да се пише грамотно, а не темата за което съм благодарен на мен и на тези хора,  защото е унизително да си тук в темата. Иначе съм съгласен с теб за основни думи от Българския да се грешат, че е абсурдно. Според мен е по- добре  да се предупреждават абонатите с лично съобщение, че при следваща тяхна неграмотна тема ще попаднат в темата. Да си кажа трудно ми беше да се адаптирам от "чат" език на официален. По простата причина, че писането не е в ежедневието ми, но въпреки всичко сте прави трябва да се пише грамотно и по добре да ти се смеят във форума отколкото пред някой странични хора пред които наистина може да си подрониш авторитета.   *privet*

Bai Pe6o

Че ще има сърдити е почти сигурно. На повечето хора им е по-лесно да обвиняват другите и да се репчат, без да помислят че може би те са сбъркали. Сигурен съм обаче, че ако се трият силно неграмотните, дразнещи и на моменти смешни посвтове, изведнъж всеки ще започне малко повече да се съобразява и да влага повече старание. Есествено, това с триенето няма, а и не би трябвало да стане, но само си го представете. Все пак това не е някой бърз чат, който ще остане забравен, след натискането на "Х". Напротив. Тези неща ще се виждат от хиляди хора, години наред.  Мен например, страшно много ще ме е срам ако напиша нещо от рода на : Здрасти на сички, нов сам вав акваристиката, моля за помошт, зех си 1 скалар и некфи камани, ама искам ошти рипки, ки да си зема , мерси! Съчиних си го, но всички сме виждали такива бисери и продължаваме да ги наблюдаваме. В такива изказвания годините не са фактор. Единственият фактор е уважението към тези срещу теб и към теб самия. Ако форумът се напълни със смешно-неграмотни изцепки, ще загуби сериозността и реномето си (лично мнение).
Бира, не знам от какво е породено мнението ти по темата, но се огледай и се замисли накъде отиват културата и ценностите ни. Аз не виждам нищо хубаво.
:duvar:

discus

Балканджиев радвам се че все пак разбра какъв е замисъла на темата. Не може да се очаква , модераторите да седнат и да пишат лични съобщения на всеки който по една или друга причина пише зле. Има хора които просто казват ми не мога по-добре. Именно за такива е темата.
Всъщност въпреки мнението на Бирата, че това е едно безсмислено упражнение аз смятам , че има напредък към по-добро. А за да няма излишни забележки за правопис в темите, по- добре мнението да бъде цитирано тук. Пак казвам говоря за не четими постове написани на кирилица.
*DRINK*

jodeci

Цитат,  защото е унизително да си тук в темата.
.
Унизително не мога да използвам за човек, на който поста е сложен в темата. Защото той не се е научил на елементарна граматика. Унизително е, когато всички се опитваме да разберем 50 пъти какво е искал да каже колегата, да му казваме това, а той да си продължава с "кодираните" постове. Пък и как да му помогнем, като не му разбираме безкрайното изречение и елементарните правописни грешки. Искаш някой да ти помогне, а не влагаш поне грам старание. Вярно, не сме в час по български, но пък дай само ние да си разбираме какво сме си написали.
.
И не на последно място - Унизително е да пишеш по този начин и да се наричаш БЪЛГАРИН.
.
*privet*
План За Вечерта:
1. Да си успокоя нервите.
2. Да поговоря със жената.
3. Да си успокоя нервите...

Лора

За съжаление на днешното поколение не му пука кой как е пише. Те както говорят така и пишат, така че не го взимайте много навътре. Мен също са ме дразнили правописните грешки, но най много ме дразнят съкращенията на думите. Има си граматика има си и правила в граматика. Та както казват повечето: то да е х** да им го набиеш, ама мозък...
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Balkandjiev


jodeci

ЦитатПубликувана от: Лора
Вмъкни Цитат
За съжаление на днешното поколение не му пука кой как е пише. Те както говорят така и пишат, така че не го взимайте много навътре. Мен също са ме дразнили правописните грешки, но най много ме дразнят съкращенията на думите. Има си граматика има си и правила в граматика. Та както казват повечето: то да е х** да им го набиеш, ама мозък...

:-D

Да, ама ако на никой не му пука, нещата ще станат още по-зле. От 100 човека на 5 да им влезе мозък, а не х** пак си е добре, нали?
:-)

: 02.09.2009г 00:12ч
ЦитатЗдравеите , тарся аквариум ....200-240 литра . Може и оборудван . Даите предложения . За врьска Милен тел. 0899179701 или на ЛС . София.  Благодаря предварително...

Да бе една грешка, та да не се дразниш... И определено буквата "Й" са я изключили от българската азбука.
План За Вечерта:
1. Да си успокоя нервите.
2. Да поговоря със жената.
3. Да си успокоя нервите...

Живко

Хубаво, имаме си тема за правописа.
Добре, полезно!
Всеки медал обаче има две страни. Не е лошо да се претеглят плюсовете и минусите. Ако драпаме много за правопис ще има отлив на свестни акваристи. Може и да са малко, но са акваристи.
Ако си затваряме очите няма да можем да спим спокойно, защото ще знаем, че сме седели със скръстени ръце докато пропада българщината.
Имаме си дилема.
Отговора за мен е прост.
Истерични и фанатични мнения по темата никому не са нужни.
Хора, които лесно биха си взели бележка и биха започнали да пишат по-четливо, спокойно ще теглят една майна на всички и ще си ходят.
Други пък, на които не им пука в коя тема им е ника, така или иначе няма да се съобразят с нашите препоръки, така че....

Пак приканвам. Изключително внимателно да си мерим думите по този чувствителен въпрос. ;-)
Според мен тази тема трябва да е заключена.
Никой не се е родил научен.

raiko

Аз лично познавам акваристи с много богат опит в тази област, които определено са скарани с граматиката на българския език, но не бих си позволил да им правя забележки за това.


Деян

Цитат на: Живко - 02.09.2009 00:57

Според мен тази тема трябва да е заключена.

И премахната.

bigbeer

Цитат на: Деян - 02.09.2009 01:47
И премахната.

Няма нужда да бъде премахвана. Все пак всяко изтрито мнение се възприема като неуважение от страна на постера, защото доста хора, хем се опитват да пишат правилно, хем губят време и емоции. Малко са 'троловете' като мен, които приемат подобни манипулации и се активизират. ;) Аз лично с кеф бих намирал кусури на конкурсни снимки отколкото да приема  функцията и да следя дали голдстарчо ще направи 5 правописни грешки в 4 думи.. Децата рано или късно ще порастнат и ще завършат училище. Няма да е наша вината после ако продължат да пишат с много грешки.. Все пак, не сме филологичен форум!  *DRINK*

jodeci

Май много задълбаваме всички, включително и аз...
Идеята (поне аз така я разбрах) бе, да се поместват постове, недопустими за български форум. Тоест, за форум, толериращ българският език. Не говоря за пунктуационни грешки или неволни такива, допуснати по недоглеждане. Но най-важното все пак - всеки да се научи да си поглежда поста, преди да го публикува!
.
Нека преименуваме темата "Как не трябва да се пише във български форум". Ще бъде по-меко като заглавие и пак ще дава пример.
*privet*
План За Вечерта:
1. Да си успокоя нервите.
2. Да поговоря със жената.
3. Да си успокоя нервите...

Живко

Точно такава е идеята и понеже виждам, че се задълбава, започвам и аз да крякам.
Мисълта ми беше темата да е заключена за коментари, а не да се замрази. Но тогава как пък ще може да се изписват имена?
Защото наистина понякога се появява някой, които заслужава да е нарисуван тук.
Въпросът е кой и как да оцени, заслужил ли е човека такова отношение. Ако темата е заключена ще може да се пише само от модератор, а всички останали да сигнализират за неграмотник.
На това му се вика понякога цензура, но... Не се сещам друго в този час.
Никой не се е родил научен.

chepik

 *lock

На никой няма да му е приятно ако случайно му се счупи ципа на панталона на в центъра на града и всеки срещната на виско глас така , че да го чуят всички му казваше да си го закопчае, че е срамота да ходи така. Някой хора ще си замълчат, но ще се намери и
някой който да ти прошепне в ухото (господине ципа ви е отворен). - Същото нещо е и тази тема само ,че не се шепне в ухото а се крещи
на площада.

Bai Pe6o

Това за ципа и панталона е добра метафора, затова ще я използвам и аз. Тук не става въпрос за тези на които случайно им е отворен ципа и трябва нежно, и тактично да им се прошепне в ухото. Става въпрос за такива, които си ходят нарочно с отворен цип по центъра, без да им пука изобщо, и дори след намек да си го затворят, те си продължават по старо му. Кофти е да имаш 150 поста и последният да не се различава по нищо от първия. Наздраве Goldstar.
*DRINK*

Напълно подкрепям последните постове на jodeci и Живко.

Similar topics (4)

55703

Публикации: 1
Прегледи: 1881

8351

Публикации: 108
Прегледи: 33208

21669

Публикации: 45
Прегледи: 15217

19830

Публикации: 5
Прегледи: 5699