• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
01.05.2024 06:14

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Отрова в "ЮЖНИЯ ПАРК"

Започната от ewto, 03.03.2009 14:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ewto

ЦитатНовина на деня
Разпространете тази новина - София. Вчера сутринта в Южния парк са разпръсквали отрова - не водете няколко дни кучетата си в този парк - или ги водете само на повод...не се знае каква е отровата. Не се знае и количеството. Заради празниците никой не иска да реагира от страна на община София. Вчера сутринта е починало 1 възрастно куче - днес 4 малки са починали и 2 домашни кучета са починали - информацията е потвърдена от ветеринарен доктор който работи близо до парка...пазете кучетата си. Ще следим развитието на ситуацията...
Взето от: http://www.zoomania.org/

koyota

Някой ако разбере повече подробности нека пише , и аз си разхождам кучето там  :-( . Добре че тая седмица не ми остана време да излезна с него в парка , а го разхождах само пред блока

kapacitet

Това ми звучи малко като спам. Как може да се потвърди от ветеринарен доктор и същевременно да не се знае вида на отровата и въобще отровени ли са кучетата.

onyxman

Вида на отровата е малко трудно да се установи само по признаци които показва животното (при повечето остри отравяния признаците са почти идентични). Ако се случи на някой да му се отрови животното, знайте, че колкото по-скоро отидете на лекар, толкова шансовете за оцеляване са по - големи.Повечето от отравянията могат да се лекуват, естествено има много фактори които оказват влияние (количество  на поетата отрова, вид на отровата, време изминало от отравянето до потърсване на помощ и т.н.).Има си универсални антидоти които всеки лекар знае (или поне трябва да познава).

kapacitet

ЦитатВида на отровата е малко трудно да се установи само по признаци които показва животното (при повечето остри отравяния признаците са почти идентични)

Явно аз не разбирам нищо. Примерно когато рибките не са видимо добре и няма видими белези за болест, правим проби на водата и съвсем точно се вижда според показателите какъв може да е проблема. Не се ли прави същото при натравяне и на други животни, особено когато става въпрос на рецидив. Няма ли възможност да се разбере каква е отровата.

onyxman

Проби  могат да се направят, но при положение че вида на отровите е страшно голям много трудно е да се разбере точно какъв вид е. Важното е да се действа моментално при проявени признаци на отравяне.

Dzeni

Жалка работа и аз си водя кучето на разходка именно там, но на последък не ми остава време, явно е за добро...
Лятото бяха пръскали за кърлежи след което си измили всичките уреди с отровата в едно от езерата, два дни след това беше пълно с трупове на риба. Пълно безхаберие! Изтровиха рибата за няма нищо.

Similar topics (2)

32395

Публикации: 8
Прегледи: 3640

48782

Започната от Peter_a


Публикации: 1
Прегледи: 1111