• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 15:45

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

ПОСВЕЩАВА СЕ НА ДЕЦАТА ОТ 60-ТЕ, 70-ТЕ И 80-ТЕ НА 20 ВЕК!

Започната от anton_27, 16.04.2010 18:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Едно време и аз имах лагерна количка. :-)

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

danielm

Mirobg

Цитат на: danielm - 07.12.2012 14:43
без спирачки ....  *ROFL*

Е как без спирачки?
Гуменките вършеха тая работа.
Като се сетя че петите ми все липсваха....
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Caxapa

Касическата лагерна количка беше това.  Но екстра моделите имаха по-големи  лагери отзад, спирачки-ръчки отстрани а най-най- луксозните бяха с подобие на анатомична седалка от пластмасов стол. За съжаление не съм си правил труда да си губя времето със снимки по изобретенията  а ги ползвах  на фул спеед..

danielm

Цитат на: Mirobg - 07.12.2012 17:17
Е как без спирачки?
Гуменките вършеха тая работа.
Като се сетя че петите ми все липсваха....

е аз на мойта имах дъска, дето като я натисна и стържеше по лагерите ... да не си търкам ТАЙГЪР-ките!!!

Caxapa

Как по лагерите бре? Направо  на асвалта биехме спирачки с ръчките и ако малко по-силно дръпнеш ставаше като  да правиш "пергел" завъртахме се на място без да натискаме с краката предната ос-кормилото
: 07-12-2012, 17:45:15
Но и почти на всички пръсти по ръцете съм сменял нокти  от "раздвижване" на лагерите. Стискахме предната ос с ръце и коленичили се бутахме с крак за да раздвижим лагерите.  Лагера вземе, че изкочи и един, два  в най- добрия случай нокти   отидат по асвалта.

Mirobg

Цитат на: danielm - 07.12.2012 17:37
е аз на мойта имах дъска, дето като я натисна и стържеше по лагерите ... да не си търкам ТАЙГЪР-ките!!!

То си е била S-класа.

Мойта въпреки,че имаше две ръчки отстрани изпълняващи ролята на спирачки,нищо не можеше да я спре така както "вентилираните гуменки"........е освен камения зид.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Peza

Цитат на: FHM - 06.12.2012 23:00
Не съм се застоявал в нас ама хич прибирам се от училището и айде на вънка докато се стъмни . Бабите ни търсеха по квартала с паница попара щото не се бяхме прибирали да ядем ...
Aaaaaх, това и аз си го спомням много добре, спомням си и как женската част от хайманите изчезваше по някое време защото почва Есмералда (по-рано бе за робинята Изаура), това е от по-късен спомен, към средата на 90-те. В общи линии от както проходихме с брато (т.е. той проходи, а аз като по-голям брат го мъкнех за ръка да си играем на вън), по светло не сме се прибирали ... в Бургас блата да искаш за обикаляне, а в млекоцентралата колко места за навиране имаше ... то и парно тепърва се прокарваше, още места за изследване ....
Също така, поради казаното по-горе много добре помня и този вид ремнот, така добре отпечатан върху дупето ми все още  :-D: само че нашенския вариант бе с точилката ;)
Цитат на: Caxapa - 06.12.2012 23:22
Майка ми пък ме "ремонтираше"   или още казано "съветваше" с тупалката за килими.

Много готина тема. Доста приятни и позабравени спомени събуди ...

П.С. Все още не съм намерил по-голям кеф от DIY Болидът: лагерна количка ;)

Едит:

Ето какво още нося в портфейлът си ... за късмет.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

Mirobg

danielm

най-вървежната игра на правец 16 се казваше "принца на персия " - нещо като анджелина - лара в томб райдър ... *MODERATOR*
на черничевите пръчки правехме водачи от кламер и химикал, а макарата беше два пирона на 20 санта. после се изучихме с бамбук и едно тракащо нещо, дет му викахме - часовник.
времето се мереше в петилетки,  а ... една "ромика" караше поне една!
а воден писолет предсавляваше биберон с химикал отпред, дето влизаше в уличните чешми (имаше такива до всяка градинка).  
хубавите хилки за тенис се казваха "ханойки", а суперхилките - "голд къп". играехме тенис на тенекиени маси, а топчето за вятър беше "идеал"-чешко. хилките поръсвахме със сулфатиацол за да се запазва фалца!!!!
а да си в "Тимуровска команда" беше чест ...
отличниците ги правеха отрядни ръководители и знаменосци ...  и другите им завиждахме на белите ръкавици и трикольора.

Peza

Аааа последно и се спирам, че то няма мнение от което да не ме тресне някой спомен, пък спамера в мен е неудържим в такива моменти!

Сега, предполагам само бугразлии ще ме разберат като кажа Джиджифки, но и другаде мисля сте правили пукало. Любима играчка на почти всички набори ... особено в междучасията! Ето и как се прави, за поколенията след нас  :-D.

Вземахме някой вече свършил химикал "Хемус", със счупено стъкло изтънявахме едната половина така че да влиза свободно, но не до край във тръбичка направена от кръгъл фулмастер, на фулмастера се махаше тапата и се режеше от пред за да остане само тръбичка. На "буталото" от химикала се правеше стопер от увито около него тиксо.На необработения край слагахме капачка или пак облепяхме с тиксо така че да си пазим дланите при употреба ....
Сега вече опираме до джиджифките, пълниш джоба с колкото можеш (ставаше и с много дребни зелени сливи, но джиджифката бе най-доброто) слагаш една в тръбичката, избутваш я с буталото на пред, слагаш втора в цефта, леко я напъхваш с химикала така че дой да остане .... прицелваш се ..удряш колко можеш буталото с длан  и  *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR*

"Батките" бяха с пукала с няколко цеви ...  :-D

Нещо като мини пейнтбол ставаше из училището ... или в двора ... абе където се отприщи.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

ata_nas

Абе, жалби за младост ли долавям тука, кво ли!?
Я, по-бодро!
Според Американците живота започва, когато умре кучето и децата напуснат къщата.

Caxapa

Във Варна ходехме при някой майстор стругар да ни го прави  от дърво ПАТКАЛОТО  :buff: после започна един бизнес от страна на дърводелците..И джиджифки ли кво беше  му казвахме барабонки едни такива зелени топчета  които после ставаха твърди и не можехме да паткаме с тях.Но дъвчехме хартия и  и продължавахме пейнтбола  *MODERATOR* :buff:

_777_

Ао някой от вас спомня ли си BMW Isetta?Един комшия имаше такова и като малки много му се кефихме.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi49.tinypic.com%2F2qd2vyq.jpg&hash=e2b2c49ff3f8cd1d87c9311e93cd56375b81c8e1
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Caxapa

Имаше едно такова  до Лятно Тракия посока Нептун преди  повече от 30 години, червено и бяло на цвят беше. Хм.... От де се присети за тази кола?

Similar topics (1)

10684

Започната от tishovsx

Публикации: 21
Прегледи: 10910