• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

27.06.2025 23:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

ПОСВЕЩАВА СЕ НА ДЕЦАТА ОТ 60-ТЕ, 70-ТЕ И 80-ТЕ НА 20 ВЕК!

Започната от anton_27, 16.04.2010 18:31

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Абе бутахме ги но оставяхме стотинки увити в бележка колко бурканчета сме си  купили. Обикновено стоковата разписка за доставката  до магазина или сладкарницата стоеше във втората каса отгоре надоло. Темата за коментар не е тук но пуста носталгия..Еххх млЕко или млЯко си беше класика.

cwetalin

Цитат на: Caxapa - 05.12.2012 21:44
Абе бутахме ги но оставяхме стотинки увити в бележка колко бурканчета сме си  купили. Обикновено стоковата разписка за доставката  до магазина или сладкарницата стоеше във втората каса отгоре надоло. Темата за коментар не е тук но пуста носталгия..Еххх млЕко или млЯко си беше класика.
Признавам че понякога не съм оставял... :)

Peza

Извинявам се и аз за офтопика. И ако размива темата нека бъде изтрит постът ми.
На мен най-силно ми се е запечатал мириса на топъл хляб. Когато нареден на опашка пред хлебарницата чаках да дойде камиона от завода и да си вземем от топлия хляб. (това е по-пресен спомен от края на осемдесетте на миналия век). Взимаш хляба в ръце и той топъл топъл, ухае та лигите да ти потекът ... а коричката "пука" в ръцете ти само докато го слагаш в мрежичката ... нямаше найлонови торбички. Много пъти докато се прибера до нас вече липсваше четвърт от него, ма кое лапЕ може да издържи да не подхване крайшника .... от кило топъл хлебец.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

Caxapa

Понеже се заформи тема със спомени за млЕко, топъл хляб и други подобни, обедених мненията в нова тема.

Daering

Хехехе, за нула време ме върнахте в детските години с тези млека и хрупкави корички!
"Не е задължително да има смисъл във въпросите.
Това е задължително само за отговорите."

Сюзън Смърт

OgnyanI

Caxapa

К'ви хубави балончета правехааа   8-) :-P Но преди тях имаше едни дъФки ракета и шоколади крава ехх  ех спомени.

danielm

мама взимаше кетчуп от филикон ... червен, с вкус на домат! къв е сега този розов и лилав кетчуп  *dontknow*.
млякото се кипваше за да се види дали е развалено ... сега развалено мляко звучи смешно.
а бирата ... се разваляше в магазина  :duvar:

Caxapa

Много за кратко но си спомням, как ходех с една касеролка(купа) до бакалията за кисело мляко. Чак после баща ми започна да носи  мляко от завода  или купуваше такова в бурканчета. От капачките си правехме вятърни турбинки, калъпи с формата на фунийки за оловни тежест за риболова. А бурканчетата връщахме и със събраните  с'тинки ходехме на кино.

elblanko

Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

danielm

развъдния аквариум си имаше име - трилитров буркан!  *CRAZY*

zlatna ribka

Ех...и на мен ми стана едно такова носталгично...сетих се за бонбони Карамел Му...бяха мноого вкусни :-P
Сега избора е по-голям,но нямат същия вкус като едно време!Може би и защото нямаше толкова голям избор...знам ли?
"Разликата между приятелството и любовта е... доколко можете да се нараните един друг."

cwetalin

Карамел Му има и сега и си е със почти същият вкус.
Но децата не искат да ги лапат както ние навремето.

dalgia

Стана страхотна тема.Няма да забравя когото пътувах веднъж със баща ми (той караше камион),спряхме в едно Силистренско село до фурната за хляб.Продавачката я нямаше още и трябваше да чакаме.Майстор хлебаря ни видя през прозореца и каза че ще ни даде хляб.Човека видя че не сме от селото и реши да ни услужи.Баща ми му даде парите и му подаде чанта да сложи 2 хляба.Тогава нямаше найлонови кесии още само платнени торби.Майсторът се развика на баща ми че хлябът ще се спари в торбата,излезе от задния вход на хлебарницата и го донесе до камиона,даже го сложи вътре и каза да не го бутаме докато поизстине.Пробвах да го бутна,наистина беше много горещ току що изваден от пещта.Още се чудя как човека го донесе с голи ръце.Е страхотен селски хляб беше.По младите няма как да го разберат това нещо за жалост.

evgeni200

Сладолед "Ескимо" *YAHOO* но не сегашния :-D

Similar topics (1)

10684

Започната от tishovsx

Публикации: 21
Прегледи: 10927