• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 13:13

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката

Започната от acho_pl, 07.12.2006 09:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

acho_pl

Тъй като във форума има хора от цяла България и от всички сфери на обществото предлагам всеки който има желание да даде съвет в някаква област (различна от акваристиката) или просто има възможност да помогне с нещо (както например в случая на Боби и Прозорец БГ) да пише. Мисля че ще е полезно да се направи тази тема, понеже няма как човек да разбира от всичко и да знае всичко.

П.С. Приканвам да пишат хора, които се отнасят сериозно към темата!
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

acho_pl

Така, аз се занимавам с електроенергетика и по специално с релейни защити, програмируеми контролери и системи за управление. Също така с проектиране и изграждане на електроинсталации. Ако някой се нуждае от съвет в тези области, мога да помогна.

П.С. Имам и още едно хоби: ножове :lol:
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

torkonator

Като се отвори дума за заниманията, аз съм програмист. Занимавам се обаче и с масаж, астрология и дистрибуция на хранителни добавки.

Хобито май е ясно. А колко спокойно се играе шах на фона на аквариумите ако знаете  8)
Какво ще кажеш да победиш главоболието без хапчета?

miTko

Цитат на: "torkonator"А колко спокойно се играе шах на фона на аквариумите ако знаете  8)
Шах става, но карти не, щото рибите ще надничат. tooth Кибиците по-далече!
Разни мои АКВАРИУМИ 

smirnof

Като говорим за това кой с какво се занимава - аз се занимавам с образование уж - Ученик съм още.

Освен акваристиката се занимавам с делата на Interact

:D  :D  :D  :D  :D  :D

yri

Аз пък съм системен администратор, занимавам се също и с програмиране.
Цитат на: NO CARRIER - 13.07.2007 23:05
А пубертетът не е лошо нещо, стига да зарежеш чекиите и да минеш на нещо истинско.  :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.bgphoto.net%2Fphotos%2F6639%2Fo632740807782187500.gif&hash=b11becf546903bddec1630803a595a1cf0b39496

Ilianidis

Като се отвори темата да питам някой владее ли аутокад?Чертая на него,но има неща дето ми убягват все още,та ползвам и друга ,експортирам и така.....мъкаааа.Например маркиран обект в чертежа така и не можах да открия как мога да го умалявам и увеличавам целия,без да пречертавам всеки детайл от него.С Чеф архитект ми е ясно,не може Акад-а да го няма,сигурно е елементарно,но времето за експерименти оскъдно.

acho_pl

Уголемяването и смаляването на обект става със скалиране. Командата е "Scale", но е достатъчно да напишеш "sc". След това задаваш отношението с което искаш да промениш дадения обект (да го намалиш или да го увеличиш) и си готов.
Успех!
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

Ilianidis

Да това използвах,но винаги става адски голямо и основния чертеж ми се губи като точка в пространството,и помислих че не е това.Ако ми кажеш обратното как да задам да смалява че някъде бъркам...цена няма да имаш.Мерси.

Longanlon

Аз се занимавам с местно самоуправление, по-точно с разработване на проекти главно (но не само) за повишаване административния капацитет на общините.

Завършил съм археология, но познанията ми са вече откъслечни, тъй като от тогава изобщо не съм се занимавал, а и не ми беше интересна :)

Нещата, от които що-годе разбирам, понеже са ми хобита, са компютърни игри, военна и икономическа история, отглеждане на екзотични животни, баскетбол, фитнес.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Violeta

Цитат на: "Ilianidis"Да това използвах,но винаги става адски голямо и основния чертеж ми се губи като точка в пространството,и помислих че не е това.Ако ми кажеш обратното как да задам да смалява че някъде бъркам...цена няма да имаш.Мерси.
При всички положения функцията Scale се задава като отношение - ако искаш да уголемяваш - числото е по-голямо от 1, ако искаш да намаляваш - по-малко от 1, т.е. дробно число. Програмата иска и точка, спрямо която да мащабира. Мисля, че основният ти проблем е, че вече имаш някакъв мащаб - с това трябва да се съобразиш. Обикновено архитектурните чертежи ползват някакъв мащаб и ако работиш по някакъв вече готов чертеж ти го имаш вече зададен. Можеш да го провериш сравнително лесно - поставяш един размер и в Properties (с десния бутон на мишката) проверяваш какъв е scale-факторът.
Успех!
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

Ilianidis

Violeta,мерси много,след многото безуспешни опити досега най-накрая се получи,това което каза е приложено много лесно в Чеф архитект,а тук гатанката чак сега я открих,много е лесно,но далеч от акъла.Числото пиша долу в полето ,щото по друг начин не успях да го направя,но радвам се че поне така става.Ако не те притеснявам да питам и друго,но на лично или icq,за да не отегчавам останалите.

breeze

Занимавам се с електроника и по-специално микроконтролери (hardware & firmware), ще се радвам да помагам с каквото мога!

Violeta

Цитат на: "Ilianidis"Violeta,мерси много,след многото безуспешни опити досега най-накрая се получи,това което каза е приложено много лесно в Чеф архитект,а тук гатанката чак сега я открих,много е лесно,но далеч от акъла.Числото пиша долу в полето ,щото по друг начин не успях да го направя,но радвам се че поне така става.Ако не те притеснявам да питам и друго,но на лично или icq,за да не отегчавам останалите.
Не ме притесняваш, ще се радвам, ако мога да помогна. Аз ползвам AutoCAD за чертежи на машиностроителни детайли главно, но съм се занимавала достатъчно с него. Също и с няколко 3D-моделиера, с CAM-продукти, с механична обработка, металообработка... все дейности, много специфични за жена :D
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

lz3cv

Виолета, ако в тези продукти се включва SolidWorks, кажи откъде да дръпна библиотеки на крепежни елементи? Имам само болтове а ми трябват и други...

Similar topics (5)

33367

Публикации: 5
Прегледи: 3087

9619

Публикации: 2
Прегледи: 2248

56444

Публикации: 8
Прегледи: 4269

3633

Публикации: 8
Прегледи: 3682

51220

Публикации: 10
Прегледи: 3499