• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.06.2024 21:25

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Помощ и съвети в сфери, различни от акваристиката

Започната от acho_pl, 07.12.2006 09:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

denbosch

Има ли такъв MP3 Player който да изтрива даден файл без да се налага да го включваш във компа?
Решил съм да си сменям стария плеър,обаче не съм се ровил във тази сфера от две години.Идеята ми е да си записвам албуми и докато ги прослушвам да трия на място,защото иначе нямам време.Ако мога да трия соло и 2гига плеър ще ми е идеален,а ако трябва задължително комп и 80гига айпод не ми върши работа...

arman4o


denbosch

Ами това питам и аз-ако могат да трият да скачам на айпод. Нямам познати с айпод,някой колега няма ли такава машинка ?

chandler

Имам следното питане:
Какъв UPS като мощност да си взема за климатика. Климатикът не зная какъв ток харчи точно, но е от тези малките, за 1 стая. Става въпрос не за вкъщи, а за работата, защото там сградата е голяма и има много климатици, които бачкат нон стоп. Затова спират вечер тока за няколко минути, за да спрат климатиците и да не харчат ток. Хубавите климатици може да не се влияят от спирането на тока, ама в нашата стая климатикът е НЕО и като му спрат тока, после не включва сам.
Та затова си мисля, че ако вземем UPS, ще решим въпроса. Интересуват ме какви параметри да е UPS-а и марка евентуално по-евтина.
chandler

NO CARRIER

Евтин UPS няма да ти свърши работа. Хубавите са скъпи. Погледни дистанционното и книжката и виж дали има таймер за включване и го активизирай примерно в полунощ.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

barabata

Незнам дали евтинджосите като тия NEO дали имат допълнителен изход за включване/изключване чрез външно устройство. В книжката трябва да пише и може би има някъде по корпуса близо до стената капаче през което се прекарва кабела и извода представлява като извод на джъмпер на компютър - две пинчета. на тях се включва кабел и чрез затваряне на веригат се пуска/спира климатика. Тези изводи сме ползвали при направата на устройство което в сървъно помещение следи температурата и ако за кратко време тя се повиши с 7-8 градуса  (има пожар) чрез този извод се спират климатиците и е пуска аларма на охраната във фоаето да види какво става .

Ако има такъв извод може с една проста схемичка да се следи дали отпада напрежението и като се върне напрежението да затваря веригата за малко колкото да имитира натискането на копчето за пускане. Инелигентното е че ще го прави само ако е имало отпадане на захранващото напрежение и пускането може да се направи с леко закъснение примерно 1 минута за да е сигурно че ще се включи климатика. Ако сработва веднагически може да не се е освестил климатика и да не регистрира събитието.  Едно такова усройство при всички случаи ще е по-евтино от UPS , но би работило ако самия климатик има такава възможност ...  

Дори да има таймер за включване то ако си забравя настройките при отпадане на захранващото напрежение - все тая ....
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

chandler

barabata, това с кабела дали може да се направи от един прост ел. техник, каквито има при нас на работа? или си трябва майстор по климатиците?
за UPS ми казаха 2 kW, че трябва да бъде. има ли нещо вярно?
chandler

barabata

Трябва да се види по документацията на климатика има ли така възможност или не.
Другото как да дадеш контакт между двете пинчета си е въпрос на замисъл и изпълнение.
По абсолютно аналогичен начин е свързан бутона за пускане на компютъра към дъната платка ....

От сайта на http://www.apc.com като тръгнеш да си избираш УПС чрез UPS Selector за 2000 Вата да устиска 10 минути с 30% Extra Power for future expansion: (за 10% даде същия избор) - предлага три вида:
- Best Price  : APC Smart-UPS XL 3000VA 230V Tower/Rack Convertible + (1)SUA48XLBP Battery Unit  (Runtime:  46 minutes)

другите са същия упс с 2 и с 3 батерии.

Ако задам да държи 5 минути с 10 % запас дава APC Smart-UPS 3000VA USB & Serial 230V без
допълнителни батерии.

По ценовата листа на Мост най-евтиния почти 3000VA е - I_GUARD 2400AP/2400VA/AVR/RS и струва амо 366 лева крайна цена - и не се знае дали ще поеме товара . Все пак един офис компютър е около 200-350 вата,  а климатика си киловати ...


Сега се сещам за друг вариант с нешо с часовник което натиска копчето на дистанционното в еди си колко часа .... Дето се казва по механичен път може някакъв палец с часовников механизъм за 7 лева (с които си управляваме осветлението на аквариумите) на врътката да има чепче коточрез въртенето си надига един палец и в момента в който се освободи пада и натиска копчето на дистанционното.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Radinka

Купих си принтер Lexmark Z600  но не мога да му настроя цветовете все към зелено отива.
Ако някой има идеи да пише ЛЦ че да не спамим
златарник,скаридарник и жабарник

ccpzaz

Така ... Имам телефон Privileg ZM 90 . Трябва ми кабел USB преходник . От едната страна ( към телефона ) мисля , че е мини USB , а от другата страна стерео жак ( към слушалки ) . Някой , ако има идея дали има такива кабели .  *HELP*

barabata

Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

ccpzaz

Това мисля , че трябва да е дата кабел за сваляне на информация от телефона към компа , тоест mini USB към USB . Всъшност аз такъв кабел нямам . :)

sho

Доколкото те разбирам ти искаш да включиш телефона към някое устроиство с аукс вход , един вид да го използваш като мп3 плеар - ако е това идеята , най-лесният варянт е - купуваш едно турбо китайско ( то за този телефон не може и да е друго де) хендсфрии решеш слушалките и запояваш към стерео жак .
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

barabata

Hendsfree-то мисля че изкарва само моно сигнал понеже разговора си е моно и в повечето случаи даже хедсфри-то е само от една слушалка. Не мисля че по този начин би се насладил на музика ...
Не съм сигурен че тука става дума за музика. Доста честои и за данни се ползва стерео или моно жак и в двете му разновидности 3,5' или 2,5' Там сигналите са за Fbus (Tx, Rx, GND) или Mbus (Mbus, GND)
Даже може да се комбинират и двата вида чрез трипроводен кабел и един диод, а типа на връзката се определя от настройките на софтуера.

Така или иначе и да разбера точно за какво е кабела , освен да намеря данните кое към къде се свързва с друго явно не мога да помогна.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

ribarq_555

някой ще ми каже ли хубава програма за правене на сайтове но да не е WEBPAGEMAKER.
Запазете българското пишете на кирилица!

Similar topics (5)

19342

Публикации: 25
Прегледи: 9858

38324

Публикации: 0
Прегледи: 1291

60053

Започната от ivan78


Публикации: 0
Прегледи: 1929

36999

Публикации: 4
Прегледи: 2667

15522

Публикации: 4
Прегледи: 3419