• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.06.2025 01:34

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

подуенски пазар

Започната от speedy, 07.06.2011 16:34

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Аз затова казах, че тук излизат по-добри оферти, но ме изкараха едва ли не враг на пазара. Но и аз понякога
пазарувам от там. Зависи какво търсиш и колко бързаш. *DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

speedy

Мерси за отговорите,но питам за да знам дали има смисъл да си взема от пазара в подуене.Офертите в форума доста ми харесват например http://aquariumbg.com/forum/predlagam/prodavam-akvarium-33140/
100x40x40-160 литра разтителен

raiko

Цитат на: Rainbow sid - 08.06.2011 14:10
Абе не е лошо да се поразтъпче човек на пазара.......Намират се и евтини рибки на пликче , с определена бройка вътре , но колко ли оцеляват след това.
Определено повече рибки оцеляват, отколкото ако се купят от болшинството магазини....Най-малкото, защото е възможно да се купят директно от производител и вероятноста да се заразят с болести в магазина не съществува! ;-)

Rainbow sid

Не ме разбирай погрешно,аз не съм против пазара,но моето мнение е ,че стресът от топлене ,измръзване,пренасяне и т.н. няма как да не се отрази на рибите.
Има и няколко човека които не са производители ,а продават вносни риби,тоест скъпи.
При тях практиката е да реализират печалба веднага ,на каквато и да е цена, тъй като знаем ,че пропусната печалба не се възстановява.
Стига вече скептицизъм относно магазините.
Не всички са търгаши и мошеници.В някои магазини търговците първо питат клиента дали е стартиран аквариума,как хранят,какви са грижите,какви са рибите,и чак тогава продават,никога несъвместими видове,нито болни.В някои магазини вносните риби преминават задължителна карантина.Няма го този стрес, тъй като си взимаш рибката и си я носиш вкъщи,а тя не е била на полеви условия цял ден.
Това е моето мнение. *DRINK*
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

raiko

Не мога да разбера защо се опитваш да внушиш на хората, че рибите които биха си купили от пазара ще са в по-лошо състояние от тези в един магазин?  Разбирам, че ти вече разсъждаваш като собственик на магазин и е нормално да лансираш такива идеи. За какъв стрес от измръзване и топлене говориш? Когато се подхожда професионално тези ситуации са недопустими. Не трябва да правиш разлика между един търговец, независимо дали той ще е собственик на магазин или ще продава на сергия на пазара. И единият и другият стоят зад името си.  Добре е също така да се знае, че на този пазар продават хора, които са в този бранш много по-дълго време отколкото примерно е историята на над 90% от нашите магазини.....Също така е добре да се знае, че голяма част от продаваните в магазините риби са купени от този пазар - "стресирани от топлене, измръзване и пренасяне"....

elblanko

Цитат на: raiko - 09.06.2011 23:29
Също така е добре да се знае, че голяма част от продаваните в магазините риби са купени от този пазар - "стресирани от топлене, измръзване и пренасяне"....
Оооопс, това беше удар в десетката, и е абсолютно вярно.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

BOJO

Не мога да разбера защо се опитваш да внушиш на хората, че рибите които биха си купили от пазара ще са в по-лошо състояние от тези в един магазин?  Разбирам, че ти вече разсъждаваш като собственик на магазин и е нормално да лансираш такива идеи. За какъв стрес от измръзване и топлене говориш? Когато се подхожда професионално тези ситуации са недопустими. Не трябва да правиш разлика между един търговец, независимо дали той ще е собственик на магазин или ще продава на сергия на пазара. И единият и другият стоят зад името си.  Добре е също така да се знае, че на този пазар продават хора, които са в този бранш много по-дълго време отколкото примерно е историята на над 90% от нашите магазини.....Също така е добре да се знае, че голяма част от продаваните в магазините риби са купени от този пазар - "стресирани от топлене, измръзване и пренасяне"....

Категорично вярно. Сутрин гледаш как търговците от магазините зареждат "стресирани от топлене, измръзване и пренасяне" рибки от пазара. И после спасената от пазара рибка поскъпва в спасителния магазин двойно. То по евтино в Токуда ще излезе спасяването.

iek

И от мен един + за пазара, досега не съм попадал на болни риби (същото не мога да кажа за магазините), обикновено купувам по 10-20-30 броя в пликче. Посещавам този пазар от края на 70-те години и нямам лоши спомени за това време. Има утвърдени търговци, на които може да се има доверие, а който има притеснения ще си ползва карантинен аквариум така или иначе. Не винаги, но разнообразието и количеството на растения е най-голямо там.
При оборудването преобладават евтините китайски стоки, като липсват някои жизнено необходими компоненти за един съвременен аквариум, но същото е и положението в повечето български физически и онлайн магазини.

Rainbow sid

На никого нищо не искам да внуша.Просто изказах мнение.Разбира се ,че всеки търговец има място под слънцето.Повдигнах въпроса защото има доста отрицателни страни ,свързани с пазара,както разбира се и с магазини.Тези които купуват от там и после препродават по скъпо си знаят защо го правят.Разбира се търговците на пазара са различни.Едни продават качествени неща ,други не.
Аз също съм взимал риби от там,преди да отворя магазин.Имам доста неприятни спомени,както разбира се и добри.Райко от теб съм взимал много хубави гупи.От Васко и Евгени съм купувал също.
Не искам написаното от мен да прозвучи като лоша реклама на пазара.Той е място на което можеш да се видиш с приятели,да отидеш за съвет, но има и доста неприятни страни.Спирам да пиша в тази тема за да не обидя някого.Ако все пак има някой обиден,да приеме моите извинения. *DRINK*
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

Similar topics (5)

39646

Публикации: 17
Прегледи: 14595

34052

Публикации: 3
Прегледи: 2300

31269

Започната от mackman

Публикации: 35
Прегледи: 16000